Pagina 1 van 1  [ 14 berichten ]
  Bericht 
jack19
Master
 
Lieve lezers, daar de laatste info die ik kon vinden uit 2012 komt, even een nieuw topic.

Afgelopen zomer in Italië op rondreis geweest en daarbij 4 dagen in Florence (Firenze) verbleven. Heerlijk luxe appartement gehuurd aan de Via S Gallo, vrijwel in het historische stadscentrum.
Mail met uitnodiging en routebeschrijving ivm vele wegwerkzaamheden gekregen en de heldere boodschap dat je de koffers voor de deur kon in en uitladen en maximaal een uur in de zogenoemde “ZTL” area mocht verblijven met je voertuig. Brave borst als ik ben heb ik nog geen 15 minuten voor de deur gestaan, vrouwlief deed de checkin.

Hierna doorgereden naar de ondergrondse parking Piazza della Liberta waar de auto tegen gereduceerd tarief en op loopafstand kon worden geplaatst. De nog geen 1 km afstand werd door vele wegopbrekingen met daarbij staande verkeersregelaars inclusief Groen/rood ei bord in goede orde gehouden, daarbij moest ik een straat kort tegen de richting in het gebied uit. Ik vermoed dat daardoor mijn kenteken niet geregistreerd is als “gebied weer uitgereden”.

Enfin, vandaag een brief in de bus, Policia Municipal di Firenze, en een brief van een incassobureau. Boete voor het in een onbevoegd voertuig in een voetgangerszone rijden.

Datum overtreding 27/8/20 om 15.06 uur. Datum detecteren overtreding 02/10/2020 12.00 uur. Kennisgevingsdatum van de brief is 11 maart 2021.
Kosten: als je binnen 5 dagen na kennisgevingsdatum betaalt €70,85. Dan binnen 60 dagen daarna €95,75. Daarna wordt het €179,25

Bezwaar mag alleen in het Italiaans en levert bij geen gelijk krijgen een verdubbeling van de boete op. Das nogal mans, maffia praktijken.
Je kunt keurig inloggen om foto’s te zien kennelijk, of even bellen voor meer info.
Dat gaat Jackie natuurlijk niet doen.

Puur kijkend naar de bebording staan er veeeeeel borden inclusief een C1 met ZTL en een Italiaans onderbond met allerlei tijdstippen. De hele straat staat vol met auto’s en is niet ingericht als voetgangerszone, er kan zelfs betaald worden om te parkeren.

Ik heb nog het parkeerkaarttje met tijdstip in en uitrijden van de parkeergarage, zichtbaar is dat ik 24 minuten na het constateren van de overtreding in een parkeergarage ga staan en daar 3 dagen later weer uit ga, (toen uiteraard de auto weer voor de deur, troep ingeladen en door),dus ik verwacht nog meer post :loco:

Online vind ik wat geneuzel uit 2009 en 2011, allemaal bange anwb leden voornamelijk.

Ik ben voornemens om niets te betalen en niet te reageren tot ik daadwerkelijk een Nederlands incassobureau of cjib post ontvang. En dan zie ik wel weer, tenzij iemand gekke ervaringen heeft dat 3x 70 echt 3x 180 werd, dan is het wel zonde geld natuurlijk.
  Bericht 
Story
Master
 
jack19 schreef:
Bezwaar mag alleen in het Italiaans en levert bij geen gelijk krijgen een verdubbeling van de boete op

Dat is tegen europees recht toch?
  Bericht 
Blaataap
Master
Feitelijk schreef:
Dat is tegen europees recht toch?


Hangt er vanaf of Jack aannemelijk kan maken dat hij de Italiaanse taal niet machtig is.

Zie ook:

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... 32011L0082

https://maxius.nl/verdrag-tot-beschermi ... 0/artikel6
  Bericht 
shootme
Master
Blaataap schreef:
Hangt er vanaf of Jack aannemelijk kan maken dat hij de Italiaanse taal niet machtig is.

Hoe kun jij aantonen dat het aannemelijk is dat jij geen chinees spreekt?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
jack19 schreef:
Ik ben voornemens om niets te betalen en niet te reageren tot ik daadwerkelijk een Nederlands incassobureau of cjib post ontvang. En dan zie ik wel weer,

Prima idee, moet je geen nieuwe Italiaanse plannen ontwikkelen natuurlijk
  Bericht 
Blaataap
Master
shootme schreef:
Hoe kun jij aantonen dat het aannemelijk is dat jij geen chinees spreekt?


Afstand. Niet regelmatig erheen gaan, dat soort dingen.
  Bericht 
Forza!
Master
 
Nou, dat is vrij simpel. Als ik bij aliexpress een verkoper een vraag stel, krijg ik een antwoord wat niet het antwoord op mijn vraag is..
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Chinese restaurants bellen zoals bij Wie is de Mol. Of in dit geval Italiaanse.
  Bericht 
Piet_Piraat
Master
Dat ze erin stikken. Kennis van me heeft die bonnen niet betaald en na een paar aanmaningen nooit meer iets van gehoord.
Of verwacht je dat je collega's aan de deur komen om te innen?
  Bericht 
Pita
Master
 
Bij een Belgische bekeuring wel hoor, dan komen 2 NL agenten aan de deur met een bevel van de procureur des konings om te verschijnen voor de rechtbank. Of is dat inmiddels verleden tijd ? Overigens kan je dan ook gewoon niet gaan. Ook nooit meer iets van gehoord.
  Bericht 
Ducantoni
Master
De ANWB geeft deze info:
Citaat:
Toeristen die in het gebied met beperkte toegang een hotel hebben geboekt, mogen met de auto in dit gebied rijden om bagage in en uit te laden. Het hotel moet dan wel bij het in- en uitchecken het kenteken doorgeven aan de gemeentelijke politie. Ditzelfde geldt voor het in- en uitrijden bij parkeergarages in de zone. Het is dus belangrijk bij het hotel vooraf aan te geven dat je met de auto bent. Controleer of de auto inderdaad geregistreerd is, zodat je de ZTL zonder problemen in kunt. Bewaar voor de zekerheid het parkeerkaartje (of de hotelrekening), voor het geval er toch een boete op de mat valt. Let op: de regeling voor hotels en parkeergarages is in iedere stad anders. Vraag dit na bij het hotel of de parkeergarage.


https://www.anwb.nl/juridisch-advies/op ... nse-steden
  Bericht 
Fpsdoug
Master
Goed om te weten.
Misschien kun je nog wat proberen via de verhuurder jack?
  Bericht 
Raaf
Master
Ik zou het ook eerst via de verhuurder proberen.
Bij de ZTL's in Milaan, Bologna en Firenze afgelopen zomer veel hulp gehad van de verhuurders. Zij weten de weg beter dan jij, en kunnen wellicht nog iets bewegen. (of bijvoorbeeld hun registratie bekijken, ze vullen dit online in).
  Bericht 
jack19
Master
 
Check, goede info. Heb hem gemaild :)
 Pagina 1 van 1  [ 14 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy