Postingstijd interval gedetecteerd van 105.2 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.

 Pagina 1 van 1  [ 19 berichten ]
  Bericht 
Foutje_Bedankt
Nieuwkomer
Gegroet allen,


Recentelijk was ik met wat vrienden, wat gedronken. We reden met een Tomos snorfiets (dom). Heb daarbij het wonderbaarlijke idee gekregen om toen ik al thuis af was gezet zelf ook nog even de straat heen en weer te rijden (ik had er nog nooit zelf op gereden). Ben vervolgens staande gehouden omdat een fietslicht niet voldoende is op een snorfiets, moeten blazen en de rest is geschiedenis.

Kort opgesomd:
Ik heb 785 ug/l geblazen
Binnenkort een zitting met advocaat omdat het OM 4 maanden invordering eist
Vandaag een brief gekregen van het CBR over een alcoholonderzoek


Ik maak me echter wel veel zorgen over het alcoholonderzoek. Ik ben geen beginnend bestuurder meer maar wel een student, dus ik drink geregeld bier. Echter ben ikzelf zo'n stommiteit als dit nooit eerder begaan. Maar door alle verhalen hier ben ik alsnog bang dat er uitkomt dat het cbr vind dat ik zwaar alcoholist ben en mijn rijbewijs daarom ongeldig wordt verklaard..


Al met al meest consequentievolle 50 meter uit mijn leven....
  Bericht 
Walker
Master
 
Als je inmiddels je praktijkexamen "bier drinken met medestudenten" hebt gehaald, zou je kunnen besluiten om vanaf nu geen druppel meer te drinken. Dat gaat je in ieder geval helpen bij het onderzoek.

4 Maanden vanuit de OvJ valt nog mee, hadden er ook 6 kunnen zijn: https://zoek.officielebekendmakingen.nl ... 66646.html
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Al met al meest consequentievolle 50 meter uit mijn leven


En de meeste van dit soort verhalen hebben een open einde of ik krijg een bericht dat het van het internet af moet omdat het 'niet relevant meer is'.
  Bericht 
Foutje_Bedankt
Nieuwkomer
Walker schreef:
zou je kunnen besluiten om vanaf nu geen druppel meer te drinken


Dat heb ik nu vernomen uit meerdere posts , en als ik lees dat 80% faalt voor het onderzoek dan schat ik het zeker niet rooskleurig in. En het feit dat ik jong ben en dat ik op een snorfiets reed maakt voor hun natuurlijk niet uit..
  Bericht 
Robert1
Master
jong


En daarom krijg je wat raad van oude mannen om geen druppel te drinken ... maar ik heb zo'n vermoeden dat dat niet is gelukt ...
(constaterend, zonder waardeoordeel)
  Bericht 
Walker
Master
 
besluiten om vanaf nu geen druppel meer te drinken

Dat heb ik nu vernomen uit meerdere posts , en als ik lees dat 80% faalt voor het onderzoek dan schat ik het zeker niet rooskleurig in.


Van degenen die niet stoppen met drinken faalt 100% voor het onderzoek...
  Bericht 
Foutje_Bedankt
Nieuwkomer
Robert1 schreef:
maar ik heb zo'n vermoeden dat dat niet is gelukt ...


Dat traject begint dan vandaag aangezien de CBR brief vandaag binnenkwam



Overigens waarom is het zo dat je door 2 instanties los van elkaar bestraft wordt? In mijn ogen is dat vrij krom, zeker omdat het me bij elkaar zo'n 3000 euro gaat kosten door die 1297 wat het CBR van me vraagt. Boven op de rest wat ik ga krijgen.. (CBR 1297€ , EMA 1075€ , Advocaat 156€, Boete OM €450 waarschijnlijk).
  Bericht 
dvdouden
Master
Overigens waarom is het zo dat je door 2 instanties los van elkaar bestraft wordt?
In theorie: het OM bestraft je via strafrecht als straf op de overtreding/misdrijf.
Het CBR bestraft je via bestuursrecht om herhaling van wetsovertreding te voorkomen. (https://www.cbr.nl/nl/veelgestelde-vrag ... cedure.htm)
Vergelijk het met uit een huurhuis gegooid worden door de woningcorporatie als blijkt dat jij er een wietplantage op nahoudt. Als jij vaak genoeg met alcohol de fout in gaat zal het CBR ook je rijbewijs ongeldig verklaren, nu krijg je "slechts" een boete plus cursus en onderzoek op eigen kosten.

In de praktijk: het salaris van Pechtold moet toch ergens van betaald worden? :[
  Bericht 
Plague
Master
Het CBR straft niet. Die wil slecht zeker weten dat jij geschikt bent om een auto te blijven besturen. Vervelende is alleen dat je wel zelf voor alle kosten (plus wat extra) mag opdraaien om dat uit te zoeken...
  Bericht 
Foutje_Bedankt
Nieuwkomer
Update:

Ik kreeg gisterenmiddag ineens te horen van mijn advocaat dat vandaag om 9:10 mijn hoorzitting zou zijn. (Heb zelf geen brief ontvangen oid.) dus dat kwam onverwacht.
Zowel de officier van justitie en rechter zeiden exact hetzelfde. Ze vonden invordering terecht maar zien dat ik spijt heb van de situatie en er van geleerd heb.

Dus ik krijg mijn rijbewijs van de rechter terug. Maar deze wordt meteen naar het CBR gestuurd voor het onderzoek zodat ik deze kan inplannen. Aangezien dit een spoedzitting over het terugkrijgen van mijn rijbewijs was volgt de straf nog. (geldboete en/of voorwaardelijk).
  Bericht 
Foutje_Bedankt
Nieuwkomer
Update 2:

Inmiddels sinds 3 weken mijn rijbewijs weer terug. Telefonische intake met psycholoog ging voorspoedig (duurde bijna half uur), gesprek met de psycholoog was 5 minuten. Let er wel op wat je zegt, elders in dit forum heeft iemand het perfect beschreven ;)

(2 maanden nuchter)
Gamma GT: 16 u/l
CDT 1.2



In november begint de EMA, dus in januari ben ik er eindelijk van af.
  Bericht 
snovvdog
Master
Dank voor de updates, vervelende molen waar je in beland.
  Bericht 
regiorunner
Master
Dat wordt bijlenen gok ik :-x

Maarehm spoedzitting voor rijbewijs teruggave inclusief advocaat? Als student? Hoe dan.
  Bericht 
regiorunner
Master
En een pro deo advocaat gaat voor een student een spoedzitting regelen? No way
  Bericht 
Dave
Webspecialist
das Reich schreef:
Hoe verloopt het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand?

Als u rechtsbijstand niet kunt betalen, kunt u aanspraak maken op gesubsidieerde rechtsbijstand. Heeft u rechtsbijstand nodig? Dan vraagt uw advocaat of mediator dit voor u aan bij de Raad voor de Rechtsbijstand. U betaalt een eigen bijdrage die afhangt van uw inkomen en vermogen.

Voorwaarden gesubsidieerde rechtsbijstand

Gesubsidieerde rechtsbijstand ontvangt u niet zomaar. Hiervoor gelden voorwaarden. Zoals de hoogte van uw inkomen (wel of niet uit eigen zaak) en het vermogen. De inkomensgrenzen voor gesubsidieerde rechtsbijstand vindt u op Rechtsbijstand.nl.

Aanvraag gesubsidieerde rechtsbijstand

Uw advocaat of mediator stelt samen met u een aanvraag op voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Hij vraagt rechtsbijstand voor u aan bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Raad voor rechtsbijstand bepaalt vergoeding
De raad bepaalt daarna of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Deze bijdrage in de kosten van een advocaat of mediator (conflictbemiddelaar) heet een toevoeging. De raad krijgt gegevens over uw inkomen en vermogen van de Belastingdienst.

Altijd eigen bijdrage rechtsbijstand

U betaalt altijd een eigen bijdrage als u gesubsidieerde rechtsbijstand ontvangt. De hoogte van uw eigen bijdrage hangt af van uw inkomen en vermogen (zoals spaargeld).

U krijgt een korting van € 53 op uw eigen bijdrage als u eerst het Juridisch Loket bezoekt. Dit doet u voordat u een advocaat of mediator inschakelt. Het Juridisch Loket is gratis. U krijgt bij het Juridisch Loket een document. Daarin staat een analyse van uw probleem met bijbehorend advies. Met dit document krijgt u de korting op de eigen bijdrage.


regiorunner schreef:
een pro deo


niet pro deo, gewoon een 'normale' advocaat.
  Bericht 
regiorunner
Master
Hmmm ja zou kunnen maar of de raad voor rechtsbijstand dat goedkeurt..... TS..... Had jij gesubsidieerde rechtsbijstand?
  Bericht 
James024
Eendagsvlieg
 
Hoi Foutje_Bedankt,

Had jij tijdens je gesprek met de psychiater de vragen gekregen 'wist u dat u te veel op had om te mogen
rijden, en wat was de reden van het gebruik van het voertuig?'

Ik ben namelijk me zelf ook aan het voorbereiden en zou graag willen weten wat jij hierop had geantwoord. Ik kan namelijk geen cbr wenselijke antwoorden bedenken voor deze vragen.

groetjes,
  Bericht 
Mma180cc
Eendagsvlieg
 
[~James024] wanneer heb jij je gesprek met de psychiater en hoe heb jij je kunnen voorbereiden?
  Bericht 
James024
Eendagsvlieg
 
Ik heb nog niks gehoord van het cbr maar ik ben vrij zkr dat ik iets zal horen tenzij ik geluk heb maar daar ga ik niet vanuit. Ik heb heel forumindex ingelezen en alle verhalen bestudeerd. Er is ergens op forumindex een bestand geplaatst over hoe zo'n onderzoek te werk gaat en welke vragen er worden gesteld die heb ik aandachtig doorgenomen.
 Pagina 1 van 1  [ 19 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy