Pagina 14 van 14  [ 699 berichten ]
  Bericht 
Raymond
Master
En dat snap ik dus niet van Baudet. Het is een heel slimme jongen, ergens.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Nou ja, duidelijker kun je je onschuld daar wellicht niet aantonen.
  Bericht 
Broadie
Master
Ja, hij is intelligent. Maar ook intelligente mensen ontkomen niet aan een gebrek aan zelfbeheersing, wanneer de omstandigheden dit opdringen.
Hij had inderdaad beter moeten weten en niet in die gemakkelijke val moeten trappen, die hem gelegd werd door die onmogelijke volksverlakkers.
Maar zijn tegenstanders weten nu eenmaal hoe ze dit moeten aanpakken. Ze hebben weer eens van de hoofdzaken af kunnen leiden en Baudet als bliksemafleider kunnen instrumentaliseren, door hem als vermeende halvegare te portretteren. Hij had dit kunnen voorkomen, door net zo rustig te blijven als die minkukels, zoals hij dat in andere debatten ook demonstreerde.

Ik ben geen lid van FvD geworden, omdat ik Baudet nou zo'n super-geweldige peer vind, maar omdat FvD de enige politieke beweging in dit land is, die de vinger op de zere wond weet te leggen en niet zwicht voor de druk en omkoperij vanuit Brussel en Washington-DC. Dat de tegenstanders van de weeromstuit in de kerf slaan van een vermeende Kremlin-trouw aan het adres van FvD, is te verwachten. Dat zegt Baudet dan ook terecht: jullie blijven maar op ons inhameren met die schijn-argumenten, terwijl je zelf gewoon aan de leiband van de Westerse machthebbers dribbelt en hersenloos de Kievse corruptie steunt.
Wie is nou eigenlijk onbetrouwbaar, als het erom gaat 's-lands belang te verdedigen?
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Broadie schreef:
Wie is nou eigenlijk onbetrouwbaar, als het erom gaat 's-lands belang te verdedigen?

https://www.gelderlander.nl/politiek/de-jonge-onderzoekt-impact-desinformatie-op-nederlandse-democratie-en-publieke-debat~a7b7d53d/
Citaat:
De Jonge onderzoekt impact desinformatie op Nederlandse democratie en publieke debat
Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) onderzoekt momenteel in welke mate de Nederlandse democratie en het publieke debat worden beïnvloed door desinformatie, onder meer door buitenlandse mogendheden zoals Rusland. Een verkenning moet dit jaar klaar zijn, laat minister Hugo De Jonge via zijn woordvoerder weten.

David Bremmer 28-03-24, 19:35 Laatste update: 28-03-24, 21:32
Het nieuws dat Moskou achter de uiterst rechtse nieuwssite Voice of Europe zit en dat ook Nederlandse politici mogelijk cashgeld ontvingen in ruil voor Rusland-vriendelijke standpunten zorgt voor grote beroering op het Binnenhof. De Tweede Kamer heeft minister Hugo de Jonge (BZK) donderdag meteen om opheldering gevraagd. Dinsdag volgt bovendien een Kamerdebat.

De Jonge is eveneens bezorgd en bevestigde donderdagmorgen dat de Tsjechische geheime dienst, die het complot woensdag onthulde, de Nederlandse veiligheidsdiensten inderdaad heeft ingelicht. De bewindsman spreekt van een ernstige zaak en werkt aan een Kamerbrief erover die waarschijnlijk begin volgende week verschijnt.

Tegelijkertijd zeggen De Jonge en het ministerie van Binnenlandse Zaken niet verrast te zijn. ,,Onze diensten waarschuwen al jaren voor de mogelijkheid van buitenlandse inmenging, bijvoorbeeld door Rusland”, zegt Petra Huijser, woordvoerder van De Jonge, mede namens de AIVD. ,,Dat is een groot risico in open westerse democratieën. De AIVD doet er alles aan om Nederland hiertegen te beschermen, voegt ze daaraan toe. Concrete maatregelen kan ze echter niet noemen. ,,Dat is vertrouwelijk.”

Desinformatie
De AIVD wijst bepaalde politieke partijen er soms actief op dat ze risico lopen, aldus het ministerie. Zo kreeg Fvd-leider Thierry Baudet in 2020 al eens AIVD-chef Erik Akerboom op bezoek, onthulde De Volkskrant vorig jaar.

Nu de risico’s afgelopen jaren zijn gegroeid, voert het ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties de inspanningen op. Zo wordt momenteel in kaart gebracht in welke mate de Nederlandse democratie en het maatschappelijke debat worden beïnvloedt door desinformatie, onder meer door buitenlandse mogendheden. Deze verkenning moet voor het einde van het jaar klaar zijn, laat BZK weten. Voor de zomer krijgt de Tweede Kamer meer informatie.

Deze vorm van Russische inmenging past in een patroon dat al lang gaande is

Ben de Jong, inlichtingenexpert Universiteit Leiden
Vraag is ondertussen of er daadwerkelijk Nederlandse politici Russisch geld hebben gekregen in ruil voor pro-Russische standpunten. Het lijkt inlichtingenexpert Ben de Jong, onderzoeker aan het Institute of Security and Global Affairs van de Universiteit Leiden, aannemelijk. ,,Het Kremlin is erop gebrand goede relaties met deze Moskougezinde individuen te onderhouden, en is vaak bereid daarvoor te betalen”, schreef hij begin februari nog in de Clingendael Spectactor. ,,Russische heimelijke beïnvloeding is en blijft een ongrijpbaar verschijnsel, waartegen westerse overheden en veiligheidsdiensten meestal weinig actie kunnen ondernemen.”

De Tsjechen slagen daar nu wel in door nieuwssite Voice of Europe en de uit Rusland afkomstige financiers op de korrel te nemen. ,,We weten natuurlijk niet met welke methoden de Tsjechische geheime dienst BIS dit heeft uitgevogeld”, zegt De Jong. ,,Maar deze vorm van Russische betrokkenheid past in een heel duidelijk patroon, dat al veel langer gaande is.”

‘Rusland hanteert oude KGB-tactieken’
De Jong, gespecialiseerd in Russische inlichtingendiensten, wijst op andere recente voorbeelden. Zo onthulde The New York Times dat Rusland zijn inspanningen om militaire en financiële steun voor Oekraïne in Europa en de VS te ondermijnen enorm heeft opgevoerd. Zo zijn in onder meer Israël, Duitsland en Japan nepversies van echte nieuwssites gecreëerd die pro-Russische standpunten propageren.

Rusland zou verder achter de complottheorie zitten dat het filmpje waarin prinses Catherine zegt kanker te hebben is gefabriceerd met kunstmatige intelligentie.

De Jong spreekt van Russische methoden die passen in de oude KGB-tactieken. ,,Zo werd in de jaren 60 al geprobeerd samenzweringstheorieën rond de moord op John F. Kennedy te voeden, met als doel verdeeldheid te zaaien in de Amerikaanse samenleving.”

Dat de Jong hier Kennedy aanmerkt is vrij bizar. En die AI-claim over Kate kwam echt wel uit het westen. Al het onwelvallige nieuws als Russische misinfo bestempelen is een brevet van onvermogen. Lijkt wel of er paniek in de tent heerst.
Maar hoe verdient Clingendael eigenlijk de boterham?
  Bericht 
basjuh1981
Master
Mr.Cabdriver schreef:
De Jonge onderzoekt impact desinformatie op Nederlandse democratie en publieke debat


Ze gaan een onderzoek naar henzelf doen?
  Bericht 
Broadie
Master
Uiteraard is berichtgeving van Westerse oorsprong volstrekt vrij van elke verdenking en moeten we desinformatie alleen uit de richting van het Kremlin vrezen. De Westerse bronnen worden immers gevoed door alwetende heiligen, die niet anders kunnen dan een objectieve waarheid te verspreiden, die helemaal geen agenda ondersteunt en volstrekt betrouwbaar dient te worden geacht.
Goh, je verwacht het niet hè.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Broadie schreef:
Wie is nou eigenlijk onbetrouwbaar, als het erom gaat 's-lands belang te verdedigen?


Hans en Gerda krijg je niet mee, Constantijn en Marie-Claire ook niet.

Heel veel FI-forumleden overigens ook niet. Er moet eerst een enorme depressie aankomen èn bommen vallen voordat er de realisatie komt dat het toch niet zo'n goed idee is om een ultranationaal fascistisch corrupt regime te steunen in een staat waar voorheen velen niet eens wisten waar het precies lag en wat het doet. Nog steeds niet weten overigens.

Bakkeleien over drie zetels, gaat helemaal nergens over. zoals gezegd dit maakt de PVV nog sterker en dat is het echte gevaar. Wilders is een totalitair figuur, daar vergissen een hoop mensen zich in.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Broadie schreef:
Uiteraard is berichtgeving van Westerse oorsprong volstrekt vrij van elke verdenking en moeten we desinformatie alleen uit de richting van het Kremlin vrezen. De Westerse bronnen worden immers gevoed door alwetende heiligen, die niet anders kunnen dan een objectieve waarheid te verspreiden, die helemaal geen agenda ondersteunt en volstrekt betrouwbaar dient te worden geacht.
Goh, je verwacht het niet hè.


1/3 Waarom we worden voorgelogen door de media in Nederland:

1) Ik heb die site niet opgericht. (Overgenomen door
@op1npo

@nieuwsuur
en Sofie

2) Russische inmenging? Nooit een Rus gesproken of poen ontvangen. (Bigtime Broodje aap uit de kindergarten)

3) Nog nooit gesproken met Investico. (Wie zijn dat?) zeggen onafhankelijk te zijn

4) ik publiceer hieronder whatsap communicatie met NRC. (Je schrikt je suf)
  Bericht 
Broadie
Master
Dave schreef:
Wilders is een totalitair figuur, daar vergissen een hoop mensen zich in.
Wilders is vlees noch vis. Zijn programma is helemaal niet rechts, zoals zijn tegenstanders graag beweren (vanuit het breed geëtableerde vooroordeel dat "rechts" gevoelsmatig gelijkwaardig is aan "naargeestig"), maar deels populistisch-links en deels opportunistisch-midden, met een nationalistisch sausje. Het is bijna fascistisch, als het 100 jaar eerder zou hebben bestaan, toen fascisme nog gewoon was en men het als een hoofdtak aan de grote socialistische boom beschouwde.

Echt rechts bestaat nauwelijks nog in dit land. Misschien dat de SGP-aanhang nog als rechts kan worden beschouwd: conservatief, met een neiging tot skepsis richting een godloze overheid, maar ook dat is niet meer breed gedragen, want een overheid op religieuze basis zou men helemaal niet verkeerd vinden.

Echt rechts zou een libertaire partij kunnen zijn, die klassiek-liberaal denkt en voelt. Dus niet die flauwekul van de VVD, wat niets meer met klassiek-liberalisme te maken heeft. Er is zo goed als geen volksdraagvlak voor echt rechts. Het geleuter dat de PVV rechts zou zijn komt steevast uit de koker van linkse schijn-intellectuelen en hun napraters.

"Rechts" wordt wellicht nog het meest weerspiegeld in wat FvD uitdraagt, met de nadruk op persoonlijke vrijheid, zo weinig mogelijk overheid en belastingen, zelfstandigheid van menselijk handelen en zelf-organisatie. Dat slaat nauwelijks aan onder het volk, dat sinds mensenheugenis is opgevoed in de doctrine, dat de Staat voor ons zorgt en te goeder trouw is, ook als de feiten iets anders weergeven.
Dave schreef:
Hans en Gerda krijg je niet mee, Constantijn en Marie-Claire ook niet.
Heel veel FI-forumleden overigens ook niet.
Nee, ik weet het. Wanneer ik in een gesprek verwikkeld raak, dat over deze thema's gaat, blijkt steeds weer hoe weinig mensen nadenken, als het niet over hun hypotheek of de volgende vakantie gaat. De meest kinderlijke redeneringen komen dan voorbij, waarvan ik denk: je kunt dit simplisme toch niet menen?! Je bent toch niet echt zo dom, je doet toch alleen maar alsof?! Zeg me dat je dit niet meent! Maar ja, dat kan ik natuurlijk niet werkelijk uitspreken, wetende dat die mensen dan dichtklappen en hun beide hersencellen de hakken in het zand zullen zetten...
  Bericht 
basjuh1981
Master
Mr.Cabdriver schreef:
Maar hoe verdient Clingendael eigenlijk de boterham?


Dat heet toch tegenwoordig HCSS?
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
basjuh1981 schreef:
Dat heet toch tegenwoordig HCSS?

Niet helemaal.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Den_Haag_Centrum_voor_Strategische_Studies
Citaat:
HCSS ontstond binnen TNO in 2003 als een onderdeel van de afdeling Strategie en Beleidsstudies van Business Unit 2 van TNO Defensie en Veiligheid. In 2003 sloot TNO met Clingendael een samenwerkingsverband, dat bekendstond onder de naam het Clingendael Centrum voor Strategische Studies. De oprichter, prof. dr. Rob de Wijk, hoogleraar internationale betrekkingen aan de Universiteit van Leiden, startte de denktank met een klein team van senior experts en analisten afkomstig van organisaties als de TNO, RAND, Clingendael, het Nederlandse Ministerie van Defensie en de Verenigde Naties.

Sinds maart 2007 is HCSS een onafhankelijke strategische denktank. TNO was 100% aandeelhouder van TNO Bedrijven, die 100% aandeelhouder is van TNO Deelnemingen die op haar beurt 80% van de aandelen van HCSS heeft. TNO heeft haar belang in TNO Bedrijven per 30 maart 2017 voor 55% verkocht aan First Dutch Innovations te Delft.

Sinds december 2019 is het managementteam van HCSS voor 100% aandeelhouder.

In mei 2023 bekritiseerde De Volkskrant het HCSS wegens gebrek aan openheid over zijn financiële bronnen, wat met zich meebrengt dat de onafhankelijkheid van HCSS niet zou zijn te verifiëren.[1]

https://nl.wikipedia.org/wiki/Instituut_Clingendael
Citaat:
Het instituut werd in 1983 opgericht, mede door de Nederlandse minister van Defensie,[1] maar het is politiek onafhankelijk. Het instituut biedt transparantie over zijn financiering in het jaarverslag[2] en over zijn opdrachtgevers via de website.[3]

https://www.clingendael.org/transparency
Hier even naar beneden scrollen voor de hoogste bieders:
https://www.clingendael.org/sites/default/files/2023-04/Clingendael_Income_Table_2022.pdf
Citaat:
€100,000 – €500,000
European Commission, Delegation of the European Union to Iraq
European Commission, European Research Executive Agency
Institute for Security Studies Addis Ababa
MDF Training en Consultancy B.V.
Ministerie van Justitie en Veiligheid
NATO, Defense Capacity Building Fund
Nederlandse Politie
Universiteit Leiden, Instituut Security and Global Affairs
€500,000 -->
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Ministerie van Defensie
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Das toevallig, YT gooit deze net voor m'n voeten:


Youtube video
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Zeg het ze maar..


Youtube video
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Zo werkt het niet, je zegt iets doms, dat blijft bij bijna alle simpele Nederlanders hangen. En dat was het dan.

Kan je er nog vijfduizend video's tegenaan gooien, gaat niet helpen. Einde.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
De Telegraaf schreef:
Rookgordijn rond Russisch geld blijft: ’Geheimhouding en bronbescherming’

Het rookgordijn over de vraag of Nederlandse politici geld zouden hebben aangenomen van Rusland blijft voorlopig nog hangen. Volgens demissionair minister De Jonge (Binnenlandse Zaken) gaan de Tsjechische autoriteiten, die een Russisch beïnvloedingsnetwerk blootlegden, voorlopig niet meer informatie openbaar maken. Hij wijst er daarnaast nadrukkelijk op dat de Tsjechen zelf niet hebben gerept van Nederlandse betrokkenheid.

De Jonge reageert in een brief op een kwestie die vorige week bloot kwam te liggen. Toen maakte Tsjechië bekend dat de nieuwssite Voice of Europe, gerund vanuit Praag, politici zou betalen om pro-Russische standpunten in te nemen. Het doel zou onder meer zijn om de Europese verkiezingen van dit jaar te beïnvloeden.

Via Tsjechische media kwam naar buiten dat onder meer Nederlandse politici betaald zouden zijn. De Tweede Kamer eiste daarop afgelopen week dat de onderste steen boven zou komen, de partijen gaan dinsdag over de kwestie in debat met De Jonge. Maar veel meer duidelijkheid dan er nu is, kan de minister niet verschaffen.

In een brief aan de Tweede Kamer zegt hij: „Het kabinet heeft afgelopen weekend contact gelegd met de Tsjechische autoriteiten om te vragen of ze voornemens zijn meer informatie openbaar te maken. Daarop is geantwoord dat dat nu niet het geval is.” Daarnaast stipt de minister aan dat de Tsjechische regering en inlichtingendiensten nooit hebben gesteld dat Nederlandse politici betrokken waren. Dat gebeurde enkel in berichtgeving van onder meer Tsjechische media.

Vervolging
Onder meer Volt en PvdA/GL sorteerden de afgelopen dagen al voor op een eventuele strafrechtelijke aanpak van collega-parlementariërs, als zou blijken dat die waren omgekocht. Partijen eisten bovendien dat man en paard dan genoemd zouden worden. Maar daar begint De Jonge niet aan: „Ingaan op namen die in de berichtgeving circuleren naar aanleiding van de Tsjechische verklaring is in strijd met de taak die de inlichtingendienst door de wetgever is opgedragen en dient de nationale veiligheid niet.” Een ontkenning dat Nederlandse politici zijn omgekocht, staat overigens ook niet in de brief.

De Jonge stipt bovendien aan dat het ook lastig is om al te veel openheid te geven over het werk van inlichtingendiensten, ook op het gebied van buitenlandse beïnvloeding: „Voor dit deel van het werk van de dienst is het van doorslaggevend belang dat geheimhouding en bronbescherming zijn gewaarborgd. Ingaan op specifieke zaken kan het werk van de diensten daarom schaden en daarmee de nationale veiligheid.”


Morgen is er een debat in de 2e kamer over dit onderwerp. Eens kijken of De Jonge bij zijn standpunten blijft. :honger: :honger:
  Bericht 
bruintje beer
Master
Uiteraard. Het is echt niet de eerste keer dat hij de Tweede Kamer in de bek schijt.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Onder meer Volt en PvdA/GL sorteerden de afgelopen dagen al voor op een eventuele strafrechtelijke aanpak van collega-parlementariërs, als zou blijken dat die waren omgekocht.


En van wie hebben zij geld ontvangen?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
hoezo geld. Kunnen ook penthouses zijn.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Geld in de breedste zin van het woord. Dus ook penthouses ja.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
De Telegraaf schreef:
Pijnlijk intern onderzoek D66: partij ’betweterig’, ’te woke’ en nieuw leiderschap Kaag teleurstellend

D66 krijgt er met de spreekwoordelijke gesel van langs in een pijnlijk intern onderzoek. Daarin concluderen de directeur van het wetenschappelijk bureau en de politiek adviseur van D66-leider Rob Jetten dat kiezers ronduit teleurgesteld zijn geraakt door het ’nieuwe leiderschap’ dat door voormalig D66-voorvrouw Sigrid Kaag is gepredikt, de ’betweterige toon’ van de partij en de ’uitsluitende’ taal van D66’ers in de woke-discussie.

In het onderzoek ’Het is aan ons’ is de afgelopen verkiezingsnederlaag onder de loep genomen. D66 kreeg als coalitiepartij van de kiezer de hardste electorale oorvijg en heeft nog maar 9 van de 24 zetels over in de Tweede Kamer. Ook tijdens de eerdere Provinciale Statenverkiezingen is de macht van D66 in de provinciebesturen enorm afgekalfd. Reden om het eigen handelen te analyseren. Daarin worden - vlak voor het congres dat komend weekeinde gepland staat - de kool en de geit niet gepaard.

Claim op de waarheid
Opvallend is bijvoorbeeld dat de D66’ers zelf constateren dat zij vaak een ’technocratische claim op de waarheid’ uitdragen. Dat was op het gebied van asiel, financiën, corona maar zeker ook bij stikstof het geval. De discussie over stikstof ’eindigde in diepe conflicten binnen het kabinet en de samenleving’.

Het ging dan over ’jaartallen, pauzeknoppen, Europese wetgeving, rechterlijke uitspraken en bestuurlijke adviezen’. „Het publieke debat over de toekomst van de landbouwsector verhardde in een strijd tussen twee werkelijkheden. Tussen de technocratische claim op de waarheid ’er is geen alternatief’ of ’het moet van de rechter’ en de populistische claim op de waarheid ’zonder boeren geen eten’.”

Te woke
In de omgang met andere politici hebben D66’ers ’vaak de neiging om gelijk te halen ’op de waarheid’, zoals die van wetenschappers en rechters ’in plaats van op waarden en politieke ideologieën’. Een opvallende passage is dat de onderzoekers zelf zien dat ’mensen’ D66’ers ’als te woke’ zien. Daarbij wordt vastgesteld dat D66 ’zelf een taal is gaan spreken die veel mensen ervaren als moralistisch, vervreemdend en uitsluitend.’ Dat is juist ’strijdig met een agenda die gericht is op inclusie en haaks staat op onze doelen’.

Een andere conclusie is dat de partij is uitgegleden over de eigen belofte van ’nieuw leiderschap’ - ondanks de historisch goede uitslag die Kaag in 2021 behaalde. D66 stapte daarna met dezelfde coalitie in kabinet-Rutte IV en ging actief de boer op met de belofte om het allemaal anders te doen. Dat kwam niet van de grond. „Nieuw leiderschap was nooit inhoudelijk geladen door de partij – pas achteraf moest een commissie zich daarover buigen – waardoor iedereen diens eigen verwachting eraan kon verbinden. De verwachtingen die de slogan wekten, kwamen zo uiteindelijk als een boemerang naar D66 terug.”

Doorgeslagen kansengelijkheid
Hoewel D66 volgens de onderzoekers zelf ’onmisbaar’ is, schrijven zij wel dat het roer moet worden omgegooid. „Het is aan ons om het tijd te keren. Zeker in een tijd waarin radicaal-rechtse partijen het politieke landschap domineren. Dat vereist dat we slimmer en sneller zijn. Het vraagt om politieke en democratische innovatie in de goede traditie van de democraten”, staat in het kritische stuk.

Daarbij dient de partij ’talentvolle mensen van buiten de politiek’ een veilige haven te bieden. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag. „D66 is onder het mom van kansengelijkheid doorgeslagen naar te uitgebreide selectieprofielen. Dat is opnieuw slecht voor diversiteit en verscheidenheid. Je kan een vis niet vragen in een boom te klimmen.”


Wij wisten al dat het nieuwe leiderschap van Kaag waardeloos was. :honger: :honger:
  Bericht 
bruintje beer
Master
:roflol: Was daar een onderzoek voor nodig? Iedereen en z'n grootje zag het, vanaf dag één zo'n beetje! Met deze uitkomst in ogenschouw zou je jezelf toch als D66-er die zich de hele tijd alszodanig gedragen heeft toch ergens achterin een donker bos ophangen?
Nou ja, met een beetje mazzel stappen er nog wat op naar aanleiding van dit onderzoek.
De Telegraaf schreef:
de kool en de geit niet gepaard
Gelukkig maar, want het lijkt me een beetje onvoorspelbaar wat daar uit voortkomt.
  Bericht 
Walker
Master
 
Nou, die interne spiegel kan geen kwaad. Van iemand buiten de partij wordt sowieso niets aangenomen.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Dan moet je eerst langs de ballotagecommissie O:)

bruintje beer schreef:
et deze uitkomst in ogenschouw zou je jezelf toch als D66-er die zich de hele tijd alszodanig gedragen heeft toch ergens achterin een donker bos ophangen?


In het trapgat mag ook :kniktja:
  Bericht 
superwormjim
Pro
Pijnlijk intern onderzoek D66: partij ’betweterig’, ’te woke’ en nieuw leiderschap Kaag teleurstellend

Beetje late 1 april-grap. :lol:
Maar fijn dat het vermogen tot introspectie nog niet volledig geatrofieerd is.

D66 is onder het mom van kansengelijkheid doorgeslagen naar te uitgebreide selectieprofielen. Dat is opnieuw slecht voor diversiteit en verscheidenheid. Je kan een vis niet vragen in een boom te klimmen.

Alleen gaat het hier direct weer mis geloof ik.
Als ze naar kansengelijkheid streefden, deden ze het gewoon goed.

Als je daadwerkelijk diversiteit in je partij wil, kun je immers het beste zorgen voor een afspiegeling van de bevolking. En met de huidige zetelverdeling betekent dit sowieso dat maar 9 van elke 150 D66-ers een D66-er mag zijn! :[ De rest moet dan gevuld worden met PVV-ers, FVD-ers, GL-ers, VVD-ers... :biertje:

Met andere woorden: een politieke partij is per definitie een groep gelijk gezinden en daarmee niet divers; voor de diversiteit hebben we de volksvertegenwoordiging al want die bevat meerdere partijen. :slotje:
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
„Het publieke debat over de toekomst van de landbouwsector verhardde in een strijd tussen twee werkelijkheden. Tussen de technocratische claim op de waarheid ’er is geen alternatief’ of ’het moet van de rechter’ en de populistische claim op de waarheid ’zonder boeren geen eten’.”

Mein Gott :loco:
ondanks de historisch goede uitslag die Kaag in 2021 behaalde

Poststemmen O:)
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Roep je partij op. Waarom is FVD de enige die dit oppakt?


Youtube video

Citaat:

5 apr 2024
Naar aanleiding van een reeks reportages van het platform voor onderzoeksjournalistiek Argos over sadistisch (en zelfs satanisch) ritueel misbruik stemde de voltallige Tweede Kamer op 13 oktober 2020 in met een onderzoek naar de aard en omvang van dit gruwelijke fenomeen. Maar tot verbijstering van de slachtoffers werd een onderzoekscommissie ingesteld die onmogelijk onafhankelijk onderzoek kon doen. Gideon van Meijeren, Tweede Kamerlid voor Forum voor Democratie, maakte zich van meet af aan hard voor de slachtoffers. In dit interview praat hij Pieter Stuurman bij over de laatste ontwikkelingen in dit dossier en zijn inspanningen om in deze zaak de onderste steen boven te krijgen.

Van Meijeren in debat met Minister Grapperhaus:


Youtube video


Motie Van Meijeren over second opinion onderzoek (ingediend 13 maart 2024):

https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/moties/detail?id=2024Z04103&did=2024D09588

Schriftelijke vragen Van Meijeren aan de Minister van J&V over het onderzoek naar georganiseerd sadistisch misbruik van minderjarigen (19 maart 2024):

https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/kamervragen/detail?id=2024Z04544&did=2024D10642

Argos uitzending: Het verhaal van Lisa:
https://www.bitchute.com/video/35OTdR4lWzeG/

Argos uitzending: Glasscherven en duistere rituelen (hoort bij verhaal van Lisa)
https://www.bitchute.com/video/h54EBW8vQG6A/
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Dan weten we dat ook weer :lol:


Youtube video
  Bericht 
Bussloo
Master
Hoezo baantjescarroussel?
Zouden ze al geprobeerd hebben van Baudet af te komen door hem een functie elders aan te bieden?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Die valt vanzelf wel terug naar twee of een gekke zetel en dan is het wel afgelopen.
  Bericht 
bruintje beer
Master
nu.nl schreef:
Nederland gaat militair nauwer samenwerken met Moldavië

Nederland gaat op militair gebied meer samenwerken met Moldavië. Daarvoor heeft demissionair minister Kajsa Ollongren (Defensie) een intentieverklaring getekend.
"De veiligheidssituatie vraagt om versterking van defensie in Moldavië en wij kunnen daarbij vanuit Nederland ondersteunen", zei Ollongren tijdens een bezoek aan het land.

Volgens de minister gaat het om trainingen en oefeningen. Maar "we denken dat het vooral zit in de sfeer van cyber", zei ze. Een Nederlandse cyberexpert is al in Moldavië aan de slag gegaan.

Daarnaast maakt Nederland 4 miljoen euro vrij voor een missie van de Europese Unie. Die moet het arme Moldavië helpen bij het afslaan van cyberaanvallen vanuit Rusland.

De Russische dreiging is "ernstig" en intens, zegt de bewindsvrouw. Ze verwacht dat Rusland in de aanloop naar een Moldavisch referendum over het EU-lidmaatschap en presidentsverkiezingen later dit jaar steeds meer van zich zal laten horen.

Moldavië heeft volgens Ollongren hulp nodig om de verkiezingen zonder Russische inmenging te laten verlopen. "Er moet geïnvesteerd worden in software, hardware en expertise", zei ze. Hiervoor wordt onder meer de 4 miljoen euro gebruikt.

'Interessante' samenwerking met Moldavië
Ollongren vindt de samenwerking met Moldavië "interessant". "Het land is qua ligging heel relevant. We zijn als NAVO de oostflank aan het versterken. Het is ook de oostgrens van de Europese Unie. Daar moeten we natuurlijk zorgen dat wij operationeel gereed zijn."

Niet alleen Nederland steunt Moldavië. De Moldavische president Maia Sandu tekende vorige maand een defensiepact met Frankrijk. De landen gaan onder meer samen trainen en gegevens uitwisselen. De Franse president Emmanuel Macron gaf toen aan dat zijn land vastberaden is om Moldavië te beschermen.

De relatie tussen Moldavië en Rusland is verslechterd sinds het aantreden van de pro-Europese president Sandu en de Russische inval in Oekraïne. Kort na die inval werd Moldavië kandidaat-lid van de EU.
"Interessant"
Trut.

Dat verdomde demissionaire kabinet blijft maar over z'n graf heen regeren.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Dat heb je met een tandeloze Tweede Slaapkamer.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Dat is toch die mevrouw van het poststemmen met dat Leidse d66-maatje van HackDefense?
Prima hoor, want Macron is lief (f)
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Ollongren schreef:
Moldavië heeft volgens Ollongren hulp nodig om de verkiezingen zonder Russische Westerse inmenging te laten verlopen.


Transnistrië is er al, dus er is volop Russische "inmenging". Transnistrië is Donbass maar dan net hetzelfde.

Ollongren schreef:
We zijn als NAVO de oostflank aan het versterken.


Al een jaartje of dertig, ongevraagd. Op de verkeerde plek. Zet die Berlijnse muur _en_ gordijn maar weer terug dan is het opnieuw duidelijk waar die flank eindigt.
  Bericht 
superwormjim
Pro
Dacht dat topmensen bij de NAVO ook al zo'n 25 jaar geleden gewaarschuwd hebben dat je die niet moet uitbreiden tot aan de Russische grens. Iets met dovemansoren.

Ik vraag me dan af wat het alternatief geweest zou zijn (aangenomen dat [~Dave]'s voorstel voor terugkeer van het Ijzeren gordijn niet heel snel wordt geaccepteerd :biertje: ). Was het bijvoorbeeld strategischer geweest als die voormalig-Oostbloklanden (plus eventueel Zweden en Finland) samen hun eigen defensiepact hadden opgericht na het uiteenvallen van het Warschaupact? In plaats vanaf eind jaren negentig allemaal maar klakkeloos bij de "overwinnaars" van de Koude Oorlog aan te sluiten. (Is dat eigenlijk overwogen?)

Wel de veiligheid van "als je ´é´én van ons aanvalt, krijg je met ons allemaal te maken", maar nu zonder die situatie met twee superkampen, wachtend op een lont in het kruitvat.
  Bericht 
zadkine
Master
superwormjim schreef:
Was het bijvoorbeeld strategischer geweest als die voormalig-Oostbloklanden (plus eventueel Zweden en Finland) samen hun eigen defensiepact hadden opgericht na het uiteenvallen van het Warschaupact?


Lijkt me best wel een goede optie....Ben alleen bang dat Rusland ook dat als semi navo zou bezien (tenzij ze ook een volledig zelfstandige defensie industrie zouden hebben....vliegtuigen zou die groep trouwens al hebben...saab)
  Bericht 
basjuh1981
Master
superwormjim schreef:
Ik vraag me dan af wat het alternatief geweest zou zijn [...] na het uiteenvallen van het Warschaupact?


De NAVO ontbinden. Sinds het uiteenvallen van het Warschaupact is de NAVO van een verdedigingsorganisatie naar en aanvalsorganisatie omgetoverd. Zie Kosovo, Afghanistan, etc.
  Bericht 
Broadie
Master
Zoals de eerste secretaris-generaal van de NAVO, Lord Hastings Lionel Ismay, al zei, was het doel van de NAVO:
"keep the Soviet Union out, the Americans in, and the Germans down."
De Sowjet-Unie bestaat niet meer en Duitsland is sindsdien al lang omgetoverd in een dociele werkslaaf voor de rest van Europa. Rest nog de aanwezigheid van de VS: met welk doel ook alweer?
  Bericht 
bruintje beer
Master
bruintje beer schreef:
Dat verdomde demissionaire kabinet blijft maar over z'n graf heen regeren.
nos schreef:
Miljarden extra voor asielopvang, Groningen en gemeenten
Het demissionaire kabinet geeft in de begroting voor de komende jaren, de voorjaarsnota, miljarden uit aan onder meer de crisisopvang van asielzoekers, slachtoffers van de kinderopvangtoeslag, Groningen en geldtekorten van gemeenten. Dat melden bronnen aan de NOS.

Voor de opvang van asielzoekers gaat meer dan een miljard euro naar het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers). Dat zijn 375 miljoen euro extra voor 2024 en 700 miljoen euro voor 2025.

Dat is vooral bedoeld om kosten voor de noodopvang te dekken, zoals wooncontainers, hotels, grote schepen en het beschikbaar houden van bestaande crisisopvang. Het asielbudget werd dit jaar al verhoogd met 600 miljoen euro, maar dat blijkt dus niet genoeg te zijn.

Voor ouders en kinderen die zijn getroffen door het toeslagenschandaal komt er nog dit jaar 400 miljoen euro extra en volgend jaar 900 miljoen euro. Tot nu toe hebben zich 68.000 mensen gemeld als gedupeerde, waarvan ruim 33.000 mensen te horen hebben gekregen dat zij erkend slachtoffer zijn. In totaal kost de afhandeling van het toeslagenschandaal nu meer dan 8 miljard euro.

Ook voor de inwoners van Groningen die door de aardgaswinning schade aan hun huis hebben opgelopen is er in 2025 een extra bedrag van 500 miljoen euro. Het demissionaire kabinet blijft erbij dat de gaskraan dicht moet, ondanks zorgen bij verschillende politieke partijen.

Gemeenten met veel overheidstaken
Voor gemeenten boekt het kabinet voor dit jaar en komend jaar honderden miljoenen extra in omdat de gemeenten niet kunnen rondkomen. Zij werden gekort op het gemeentefonds met het idee dat de samenvoeging van gemeenten een geldbesparing op zou leveren. Maar dat valt tegen, ook omdat de gemeenten er veel overheidstaken hebben bijgekregen.

En vrijdag lekte al uit dat er een Waarborgfonds komt voor warmtenetten in gemeenten van 250 miljoen voor de periode tot 2030. En het kabinet wil de Warmte Investeringssubsidieverhogen van 400 miljoen naar 920 miljoen euro. Deze subsidie moet al bestaande warmtenetten rendabeler maken waardoor het voor deze gezinnen minder duur wordt.

Militaire steun Oekraïne
Voor Defensie is vanaf 2028 extra geld gereserveerd om te besteden aan munitie en luchtverdediging. Vrijdag maakte het kabinet al bekend dat er nog dit jaar 1 miljard euro extra naar militaire steun voor Oekraïne gaat. Dat leidde tot verontwaardiging bij de formerende partijen PVV en BBB. In 2025 staat er voor 3 miljard euro aan militaire steun in de boeken.

De begroting zou in 2025 met al deze uitgaven voldoen aan de EU-eisen: het begrotingstekort blijft met -2,8 procent onder de grens van -3 procent . Dat is het percentage waarmee de staatsschuld mag oplopen. En de staatsschuld zelf blijft met 49,3 procent onder de 60 procent van het bbp, simpel gezegd wat er in Nederland in een jaar wordt verdiend.

Vorig jaar stond er voor ongeveer 22 miljard euro extra begroot in de voorjaarsnota. Dit jaar lijken die 'extra's' in de begroting een stuk minder te zijn.

Politiek verslaggever Lars Geerts:
"Het gaat om enorme bedragen die het kabinet nu in de voorjaarsnota uitgeeft. Dat heeft te maken met hoe de overheid moet begroten, niet alles kan tot het laatste moment wachten, bijvoorbeeld tot er een nieuw kabinet is. Aan deze cijfers is te zien dat het demissionaire kabinet vooral bezig is problemen die in het verleden zijn ontstaan op te lossen.

De toeslagenouders, de inwoners van Groningen, gemeenten die te veel problemen hebben met te weinig geld en de toename van het aantal asielzoekers. Dat is allemaal op korte termijn niet of nauwelijks te veranderen en kost de overheid gewoon geld. Maar uiteindelijk heeft de Tweede Kamer het laatste woord. En er kunnen dus nog veranderingen in komen, als een Kamermeerderheid het anders wil."
..en ze gaan maar door :boos:

Toeslagenschandaal snap ik, dat hebben ze zelf veroorzaakt. Maar Groningen is een groter probleem, dat zou je ook aan een volgend kabinet kunnen overlaten. En Asiel al helemaal, zeker gezien de controverse die het oproept.
Het klinkt ongetwijfeld nogal populistisch, maar: tribunalen!
  Bericht 
Broadie
Master
bruintje beer schreef:
nos schreef:
Vrijdag maakte het kabinet al bekend dat er nog dit jaar 1 miljard euro extra naar militaire steun voor Oekraïne gaat. Dat leidde tot verontwaardiging bij de formerende partijen PVV en BBB. In 2025 staat er voor 3 miljard euro aan militaire steun in de boeken.
Niet alleen bij PVV en BBB :boos: . Wie betaalt in dit land netto belastingen en dus ook dit soort waanzin? Juist ja.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
bruintje beer schreef:
maar: tribunalen!


🎶 Jij bent welkom, welkom in mijn land. Ik wil je leren kennen, ik wil weten wie je bent. Vertel me je verhaal. Ik wil begrijpen hoe het is om op de vlucht te zijn🎶
  Bericht 
dvdouden
Master
Dave schreef:
Ik wil begrijpen hoe het is om op de vlucht te zijn
gaat helemaal goedkomen :koffie:
  Bericht 
bruintje beer
Master
Dave schreef:
🎶
Ik doelde eigenlijk meer op de politici die zulke beslissingen nemen en dit land al minstens tien jaar structureel naar de bliksem helpen.
En de ambtenaren van de belastingdienst; er zullen er toch wel wat figuren aanwijsbaar zijn die een drijvende rol in die toeslagenaffaire hebben gespeeld? Die eikels hebben dus voor anderhalf miljard euro schade aangericht (in de plannen 1,3 miljard over 2 jaar), nog los van het immateriële leed.
In het bedrijfsleven kom je überhaupt niet in de positie om zulke schadeposten aan te richten, en indien per ongeluk toch dan rolt daar in de regel wel een celstraf uit.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
worden allemaal structureel het hand boven het hoofd gehouden en het volk zag dat het goed is
  Bericht 
basjuh1981
Master
bruintje beer schreef:
Ik doelde eigenlijk meer op de politici die zulke beslissingen nemen en dit land al minstens tien jaar structureel naar de bliksem helpen.


Die lui die zeggen dat Nederland een gaaf land is?
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
En die door de kamer niet worden aangepakt?


Youtube video
  Bericht 
Raymond
Master
Tja, het ligt toch wel een beetje aan die van Houwelingen zelf. Als het antwoord je niet aanstaat, dan moet je de vraag anders formuleren en niet 4x geirriteerd opnieuw stellen. En hou het eens kort, die vent is veel te lang van stof.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Zo werkt het niet. Ministers en Staatsecretarissen komen op uitnodiging naar de Kamer. Zij zijn verplicht antwoorden te geven op vragen die gesteld worden.

De voorzitter grijpt ook niet in. Dat is jammer.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Mr.Cabdriver schreef:
Grote trukendoos van Rutte, wil geen antwoord geven op vragen Van Houwelingen (FVD)


De Belgische staat
Toen België in 1830 onafhankelijk werd, legde de Grondwet de macht bij een centraal bestuur: het Belgisch parlement en de Belgische regering.


Wikipedia schreef:
Het zou nog tot 1839 duren voordat koning Willem I het nieuwe België erkende.


Wie is hier nu de geschiedenisleraar?
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Die Bosma... die is zichzelf niet of al die jaren niet geweest..
 Pagina 14 van 14  [ 699 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy