Postingstijd interval gedetecteerd van 39.5 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.

 Pagina 1 van 1  [ 26 berichten ]
  Bericht 
no justice
Master
destentor schreef:
Ondernemer Ronald is parkeerellende bij zijn zaak spuugzat: ‘Ik zie dat klanten het niet snappen’
Ronald Haverhoek zit achter de kassa van zijn winkel in partijverkoop, R & K. Hij heeft al jaren te maken met de parkeerellende in de Boxbergerweg in Deventer. Maar sinds een week is die nog erger geworden, doordat de parkeerautomaten waar je contant kunt betalen zijn verwijderd en er alleen nog gepind kan worden. ,,Op zich geen probleem, maar die dingen doen het de helft van de tijd niet en ze staan te ver weg.”
Thijs Boelens 02-12-23, 06:00 Laatste update: 08:57
5 REACTIES
Wat is het probleem, zou je zeggen? Haverhoek weet het wel: ,,Natuurlijk moet je hier betalen. Maar de mens is gemakzuchtig. Dit is typisch een winkelstraat waar mensen snel even stoppen om één of twee boodschappen te doen. Nu de pin-parkeerautomaten er staan, zie ik dat klanten het niet snappen, of ze zien de automaten om de hoek niet staan. Er wordt hier stevig gecontroleerd, dus je hebt zo een bon op de ruit.”
Gevolg: klanten komen niet meer terug. ,,Dat hoor ik van alle kanten. Net in de tijd dat we hier vlak voor de feestdagen omzet moeten draaien. Mijn oplossing: voer voor de Boxbergerweg een blauwe zone in!”
Hij zegt dat er met de muntautomaten netter werd betaald. ,,Even voor de deur stoppen, 50 cent in de automaat en weer weg. Dat parkeren met de pin is lastiger. Heb je de automaat gevonden, dan kom je erachter dat je je kenteken moet invoeren. Veel mensen denken dan: laat maar zitten. Maak er een blauwe zone van, een uurtje maximaal parkeren, gratis. Bij alle winkelcentra in de stad, Keizerslanden en Colmschate bijvoorbeeld, kun je gratis parkeren. Waarom hier dan niet voor een uurtje?”

Wat een gemartel! Kenteken? Dat weet ik niet uit mijn hoofd!
-Miranda Halkers, vaste klant winkels Boxbergerweg Deventer

Iets verderop in de straat het levende voorbeeld. Miranda Halkers en Kimberley van de Wetering willen bij de partijhandel van Ronald Haverhoek twee pallets met frisdrank ophalen. Te zwaar voor op de fiets, dus even snel met de auto: ,,Wat een gemartel”, zegt Halkers als ze door het menu van de parkeercomputer gaat. ,,Kenteken? Dat weet ik niet uit mijn hoofd. Waar staat de auto? Oh, nu kan ik het kenteken niet lezen...”
Miranda Halkers uit Deventer wil een snelle boodschap doen op de Boxbergerweg, maar worstelt met de nieuwe parkeerautomaten die alleen werken met de pin. Ze moet ook haar kenteken onthouden om te kunnen betalen.

Van de Wetering helpt haar en dreunt het kenteken op. Inmiddels staat er een rij achter de twee vrouwen. ,,Ik was hier gisteren ook, deed het ding het niet. Dan neem je maar de gok. Ik vind de muntenautomaat veel handiger. Even snel een bonnetje trekken en weer door.”
Ook witgoedondernemer Henk Post is een warm voorstander van een blauwe zone: ,,Ik zit hier al 23 jaar. Betaald parkeren is toen ingevoerd omdat veel mensen die in de binnenstad werken hier hun auto neerzetten. Je ziet het nu nog langs het spoor vanaf het Noorderplein: daar sta je gratis en het staat altijd vol met auto’s van mensen die van negen tot vijf op kantoor zitten.”
Voer een blauwe zone in
,,Ik weet dat de gemeente bang is dat mensen die de binnenstad in willen, hier de hele dag gaan staan als het gratis parkeren zou zijn”, zegt Post. ,,Voer daarom die blauwe zone in: een uurtje bijvoorbeeld. Dan voorkom je dat er de hele dag auto’s staan van mensen die in de binnenstad werken of daar shoppen. Zo wordt de Boxbergerweg aantrekkelijker voor de snelle boodschap.”
Emin Yilmaz is de eigenaar van de Turkse supermarkt Serhat. Voor de deur stopt een auto, de bestuurder blijft zitten en een vrouw stapt even snel uit voor een Turks brood: ,,Dit is het probleem,” zegt hij. ,,De betaalde plekken zijn vrij, hier op de stoep wordt geparkeerd. Het is denk ik heel menselijk gedrag. Maar zou je hier een blauwe zone invoeren, dan is dit – hij wijst naar de auto op zijn stoep – denk ik opgelost. Dan zetten de klanten hem gewoon in de parkeerhavens.”
Emin Yilmaz van de Turkse supermarkt Serhat wil zo snel mogelijk een blauwe parkeerzone in de Boxbergerweg om foutparkeren tegen te gaan. Achter hem een auto die stilstaat voor een snelle boodschap.

Miranda Halkers is het er roerend mee eens: ,,Ik kom hier niet dagelijks. Maar als ik er moet zijn, dan is dat voor de snelle boodschap. Dit gedoe met de pin is voor mij wel een dingetje. Je denkt al snel: ik ga wel naar Keizerslanden. Als je een blauwe schijf achter de ruit kan leggen, wordt de Boxbergerweg voor mij aantrekkelijker.”
Vooral op dit punt van de Boxbergerweg wordt veel fout geparkeerd omdat mensen voor een snelle boodschap de parkeerautomaat even overslaan.

De gemeente Deventer laat in een reactie weten weinig te zien in het plan van de ondernemers aan de Boxbergerweg. Woordvoerder Maarten Jan Stuurman: ,,Een aantal jaren geleden hebben we besloten om geen gebruik te maken van de blauwe schijf. Het is fraudegevoelig. We houden daar aan vast. Voor de Boxbergerweg maken we geen uitzondering.”


Burgertje pesten meer is het niet. En waarom gaat contant geld er bijna helemaal uit en moet je verplicht pinnen? Het is toch een wettig betaalmiddel? WTF?

Het gaat puur en alleen om cashen. :boos: :[
  Bericht 
Lotus Omega
Master
Even het jaarquotum halen. Die automaten hebben ze er meteen uit. Ideaal.
  Bericht 
Blaataap
Master
no justice schreef:
Het gaat puur en alleen om cashen. :boos: :[


Mwah, ik weet dat de automaten waar je nog cash in kunt gooien er vooral uit gaan omdat ze vaak worden gevandaliseerd. De betere oplossing zou hier zijn die parkeervakken weghalen en mooi groen voor terugplaatsen. Mensen snappen het nu toch al niet, kan je het net zo goed onmogelijk maken O:) O:) O:) :woop: :woop: :woop:
  Bericht 
Suggestief
Master
Blaataap schreef:
er vooral uit gaan omdat ze vaak worden gevandaliseerd


En het hele logistieke proces om dat muntje uiteindelijk bij de bank te krijgen kost ook het nodige denk ik.
  Bericht 
no justice
Master
Kan allemaal wel zijn maar cashgeld is nog steeds een wettig betaalmiddel. Overal zie je dat het pin only is geworden. Bioscopen etc etc. Slechte ontwikkeling.
  Bericht 
BLikent
Master
Parkeerschijf fraudegevoelig...?
Zouden mensen echt elke twee uur uit de binnenstad komen lopen om de schijf 2 uur verder te zetten. En dat een paar keer per dag? Het hele jaar lang?
Zo'n parkeerschijf die meedraait (met een klokmechanisme) is per wet verboden, dus daar kan tegen opgetreden worden.
Iemand nog andere fraudemogelijkheden?

Bij één uur parkeerschijftijd kan je, als je net over een heel uur bent, de schijf op het volgende hele uur zetten. Dus om 12:01 kan je de schijf op 13:00 zetten zodat je tot 14:00 kan parkeren. Maar dit is geen fraude, maar gewoon de gebruiksaanwijzing/functionaliteit voor/van zo'n kaart.
  Bericht 
Blaataap
Master
BLikent schreef:
Bij één uur parkeerschijftijd kan je, als je net over een heel uur bent, de schijf op het volgende hele uur zetten. Dus om 12:01 kan je de schijf op 13:00 zetten zodat je tot 14:00 kan parkeren. Maar dit is geen fraude, maar gewoon de gebruiksaanwijzing/functionaliteit voor/van zo'n kaart.


Eh nee, je mag een half uur vooruit draaien in jouw voordeel. Dus 13:01 wordt 13:30, niet 14:00.
  Bericht 
R
Master
BLikent schreef:
12:01 kan je de schijf op 13:00 zetten


Een half uur later, dacht ik.

Blaataap schreef:
vaak worden gevandaliseerd. De nog betere oplossing zou hier zijn die parkeermeters weghalen
Die vakken doen niemand kwaad. :devil: :woop:
  Bericht 
BLikent
Master
Artikel 25
1 Het is verboden in een parkeerschijf-zone te parkeren, behalve op parkeerplaatsen die als zodanig zijn aangeduid of aangegeven of plaatsen die zijn voorzien van een blauwe streep.

2 Op plaatsen die zijn voorzien van een blauwe streep is het parkeren van een motorvoertuig op meer dan twee wielen slechts toegestaan indien het motorvoertuig is voorzien van een duidelijk zichtbare parkeerschijf. Indien het motorvoertuig is voorzien van een voorruit, wordt de parkeerschijf achter de voorruit geplaatst.

3 Op de parkeerschijf staat aan de getoonde zijde slechts één cijferreeks, die een aanduiding geeft van de kalenderuren, en die vanaf het begin van het parkeren in duidelijk leesbare cijfers tegen een contrasterende achtergrond in hele of halve uren het tijdstip weergeeft waarop met het parkeren is begonnen. Een parkeerschijf voorzien van een mechanisme dat tijdens het parkeren het tijdstip van aankomst automatisch verschuift, mag niet worden gebruikt.

4 Bij het instellen mag het tijdstip van aankomst naar boven worden afgerond op het eerstvolgende hele of halve uur. De toegestane parkeerduur mag niet zijn verstreken.

5 Indien op een onderbord dagen of uren zijn vermeld, gelden het tweede tot en met het vierde lid slechts gedurende die dagen of uren.

Lid vier lees ik dat jezelf mag kiezen tussen het hele uur of halve uur.
Het eerstvolgende hele uur kan prima na het eerstvolgende halve uur zijn.
  Bericht 
Blaataap
Master
BLikent schreef:
4 Bij het instellen mag het tijdstip van aankomst naar boven worden afgerond op het eerstvolgende hele of halve uur.


Dit is niet ondubbelzinnig hoor. 13:01 wordt 13:30, 13:31 wordt 14:00. 13:01 wordt níet 14:00.
  Bericht 
Griffin
Master
BLikent schreef:
Zo'n parkeerschijf die meedraait (met een klokmechanisme) is per wet verboden, dus daar kan tegen opgetreden worden.

Vindt maar eens een parkeerwacht die dat kan controleren.

In het buitenland zie je nog wel eens parkeerwachten met een krijtje banden en parkeerpositie markeren. Dat is ook redelijk snel te controleren; een parkeerschijf controleren op verdraaiing zonder de auto te verzetten kan eigenlijk alleen als er ook foto's gemaakt zijn. Succes met controleren joh O:)
  Bericht 
bruintje beer
Master
Blaataap schreef:
Dit is niet ondubbelzinnig hoor.
Echt wel. Ik leg het voor mezelf ook uit als: het eerstvolgende hele uur of halve uur, naar keuze want 'of'.
Ik verwacht alleen niet dat een parkeerwachter of een rechter dat snapt (ook weer naar keuze maar waarschijnlijk wordt het 'en').
  Bericht 
BLikent
Master
Ook "en" kan niet omdat je de schijf maar op één tijdstip kan draaien en/of zetten.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Ronald schreef:
Natuurlijk moet je hier betalen.


hoezo "natuurlijk" ? :-?
  Bericht 
Suggestief
Master
Griffin schreef:
Dat is ook redelijk snel te controleren; een parkeerschijf controleren op verdraaiing zonder de auto te verzetten kan eigenlijk alleen als er ook foto's gemaakt zijn. Succes met controleren joh O:)


Geen punt, ze draaien gewoon de bewijslast om.
https://www.recht.nl/rechtspraak/uitspr ... :2022:9099
  Bericht 
Dave
Webspecialist
met parkeerschijven moeten ze poppetjes buiten laten lopen die in weer en wind moeten handhaven. Als het op kenteken gaat is wat scanautoterreur voldoende. Daarom moet je je kenteken invoeren.
  Bericht 
Masterdam
Master
BLikent schreef:
Lid vier lees ik dat jezelf mag kiezen tussen het hele uur of halve uur.

Dan zou ik het nog een keer proberen. Blaap heeft gelijk. Er staat duidelijk het eerstvolgende. Óf het hele uur, óf het halve uur, maar hoe dan ook het eerstvolgende!

Iets anders: de toegestane parkeerduur mag niet zijn verstreken... Soms zie je blauwe zones van 10 minuten of 15 minuten. Als je ergens om 15h10 aankomt, is het dus zo dat de maximale parkeerduur is verstreken als je 15h30 zou 'schijven'. En dat zou dan dus niet mogen, als ik het zo lees. :|
  Bericht 
bruintje beer
Master
Masterdam schreef:
maar hoe dan ook het eerstvolgende!
Dat staat er niet.
  Bericht 
Arieb
Master
… of, de parkeerduur mag niet zijn verstreken: als je de auto weghaalt moet dit vóór de ingestelde tijd + de maximale parkeerduur gebeuren. In jou voorbeeld: 15:30 schijven en vóór 15:40-45 weg zijn.

Slechte wettekst als ie op meerdere manieren uitgelegd kan worden :duh:
  Bericht 
Ducantoni
Master
Blaataap schreef:
Mwah, ik weet dat de automaten waar je nog cash in kunt gooien er vooral uit gaan omdat ze vaak worden gevandaliseerd.


De ellende is, net als met contant geld dat verbannen is uit de bus, er gehandeld wordt naar de gevolgen, in plaats van de oorzaak eens aan te pakken.
Tegen dat vandalisme is ongetwijfeld iets te verzinnen en ja, dat kost geld, maar het laat de wijze van betalen tenminste aan de gebruiker.

no justice schreef:
Kan allemaal wel zijn maar cashgeld is nog steeds een wettig betaalmiddel. Overal zie je dat het pin only is geworden. Bioscopen etc etc. Slechte ontwikkeling.


Dat dus.
Laatst iets gekocht wat ik nog contant mocht afrekenen omdat ik het toevallig gepast had (er werd al moeilijk gekeken) bij de lokale fietsenmaker is het vaak ook al lastig, omdat hij weinig tot geen wisselgeld heeft en vorige maand heb ik iets laten liggen omdat er niet eens contant geld werd aangenomen.
Alsof het onderhand een vies woord is geworden.
  Bericht 
Blaataap
Master
Ducantoni schreef:
De ellende is, net als met contant geld dat verbannen is uit de bus, er gehandeld wordt naar de gevolgen, in plaats van de oorzaak eens aan te pakken.


Dat is geprobeerd en niet gelukt. Vooral omdat deze dingen doorgaans worden gevandaliseerd op moment dat inzet van handhavingsmiddelen elders harder nodig is.
  Bericht 
Suggestief
Master
Er is geen wetgeving die regelt dat betaalmiddelen niet mogen worden uitgesloten.
Contant geld weigeren mag gewoon mits je het goed vooraf aangeeft.

De Europese Commissie wil dat veranderen (ja ja) zodat contant geld aangenomen moet worden. Ik denk dat de lobby hiervoor bij wat andere landen ligt.
Kosten om contant geld aan te nemen mogen dan ook niet meer worden berekend.
Zou het storten van 500 biljetten dan ook weer gratis worden ipv 5 tot 10 euro per briefje nu..
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Suggestief schreef:
dan ook weer gratis worden


:D

de nekband wordt alleen maar aangetrokken
  Bericht 
superwormjim
Pro
Suggestief schreef:
De Europese Commissie wil dat veranderen (ja ja) zodat contant geld aangenomen moet worden. Ik denk dat de lobby hiervoor bij wat andere landen ligt.
Kosten om contant geld aan te nemen mogen dan ook niet meer worden berekend.


Dat vind ik een hé´él interessante ontwikkeling. Daarbij vraag ik me dan af, welke wens drijft die lobby primair: overal met fysiek geld kunnen betalen óf overal contant kunnen betalen (hetzij fysiek of digitaal, bijvoorbeeld met crypto)?

In het laatste geval zijn namelijk het probleem van de gemeente (een parkeerautomaat vol fysiek geld) én het probleem van de automobilist (omslachtigheid en privacyschending door kentekenregistratie) beide opgelost.

(En we hadden het nota bene al met de Chipknip... :roll:).
  Bericht 
Scaniafan
Master
Bij ons in het dorp is het bij betaald parkeren heel simpel. Aantal automaten in een zone waarvan je bij eentje met contant geld kan betalen. Wil je contant betalen zul je een stukje verder moeten lopen.
  Bericht 
R
Master
Compleet achterlijk om contant geld onmogelijk te maken, of bijna onmogelijk te maken. Maar dat is mijn mening.
 Pagina 1 van 1  [ 26 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy