Pagina 1 van 1  [ 8 berichten ]
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Nu.nl schreef:
Inwoners van Ethiopië konden dit weekend een paar uur lang veel meer geld pinnen dan ze op hun rekening hadden staan. Toen dit eenmaal bekend was, stroomden er in korte tijd tientallen miljoenen dollars uit de pinautomaten, meldt BBC News.
Een fout in de systemen van de Commerciële Bank van Ethiopië (CBE) zorgde ervoor dat Ethiopiërs ongehinderd geld konden opnemen. Volgens lokale media werd zo in korte tijd maar liefst 40 miljoen dollar (bijna 37 miljoen euro) gepind.

Toen de systeemfout bekend was, verspreidde het nieuws zich snel. Vooral studenten profiteerden ervan. Bankpresident Abe Sano legde maandag uit dat studenten van verschillende universiteiten elkaar snel berichten stuurden toen ze van de fout hoorden.

Al snel stonden er lange rijen voor pinautomaten op studentencampussen, zegt een getuige tegen BBC News. Uiteindelijk moest de politie ter plaatse komen om ervoor te zorgen dat studenten stopten met geld opnemen.

Bankpresident Sano wilde niet zeggen hoeveel geld de bank precies heeft verloren door het foutje. Maar het verlies is klein in vergelijking met het totale bezit van de bank. Sano verzekerde klanten van de bank dat hun rekeningen veilig zijn.

Verder zei hij dat studenten die te veel geld hebben opgenomen niet worden vervolgd. Zeker drie universiteiten hebben zelf een beroep op hun studenten gedaan om geld dat niet van hen is vrijwillig terug te geven. Maar het is niet duidelijk of die oproepen gehoor vinden.


weer een bericht waardoor ik al lang Nederlandse (Belgische) media niet meer serieus neem

hoezo verloren en verlies. ;(

meer opnemen dan toegestaan is, is niet automatisch verlies. Je staat dan gewoon rood :roll:
  Bericht 
Raymond
Master
Dat zal ze boeien daar.
  Bericht 
bruintje beer
Master
Dave schreef:
Je staat dan gewoon rood :roll:
Ghehe, in Ethiopië is de bank in dit geval gewoon z'n geld kwijt.
  Bericht 
zadkine
Master
Dave schreef:
meer opnemen dan toegestaan is, is niet automatisch verlies. Je staat dan gewoon rood


Als er een storing is......zo denk ik dus ook eigenlijk.
Maar weet de automaat dan nog wel welke pinpas wat gepind heeft?
Of zijn ook die gegevens "zoek geraakt" .

Daarnaast....moeilijk verhaalbaar als de pinpashouder zich ontdoet van de pas en een andere aanschaft ...ik geloof nooit dat in dat land er dan verhaal mogelijk is....iets met toch wel gebrekkige bevolkings administraties....(En zeggen dat iemand waarschijnlijk illegaal een pas op jouw naam heeft laten aanmaken onder valse legitimatie)
  Bericht 
dvdouden
Master
Dave schreef:
hoezo verloren en verlies. ;(
het ging niet alleen om opnemen maar ook om overboeken naar andere banken. Als het dan naar het buitenland gaat kan het wel redelijk foetsie zijn. En als dat een fors bedrag is en de rekeninghouder ook verdwenen is ben je als bank wel klaar. Gaat om meer dan honderd miljoen euro las ik ergens anders.

In Utrecht ook een keer een foutje meegemaakt met de flappentap. Die spuugde de verkeerde briefjes uit maar schreef wel het gewenste bedrag af. Automaat was snel leeg.
  Bericht 
Walker
Master
 
Dave schreef:
meer opnemen dan toegestaan is, is niet automatisch verlies. Je staat dan gewoon rood :roll:


In Ethiopië staat de bank dan in het rood.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Maakt niet uit wat voor 'land' je koppelt. Nederlandse bank, Duitse bank, Japanse bank. Werken allemaal volgens hetzelfde principe, geld uitgeven wat niet bestaat. Niet zo racistisch denken jongens.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Dave schreef:
Niet zo racistisch denken jongens.


Niet zo people of colorrrrr-wit denken O:)
 Pagina 1 van 1  [ 8 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy