Pagina 1 van 1  [ 49 berichten ]
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Nuarchief schreef:
KRO-NCRV stopt per direct met socialemediaplatform X. Ook andere media zeggen hun vertrek op X te overwegen. Dat heeft alles te maken met de toenemende haat en het racisme op het platform.

Omroep KRO-NCRV liet maandag weten dat haar besluit een gevolg is van de "aanhoudende, veelal anonieme, haatdragende en ronduit racistische uitingen die op X worden gedaan." Directievoorzitter Peter Kuipers noemt als voorbeeld de reacties die Akwasi, oprichter van Omroep ZWART, ontvangt vanwege zijn deelname aan het tv-programma De slimste mens.

"Wij staan als KRO-NCRV voor een samenleving waarin we in harmonie samenleven, een verbonden samenleving. Een socialemediaplatform dat aan zijn gebruikers alle ruimte lijkt te geven aan polarisatie en racisme past daar niet meer bij", aldus Kuipers. De omroep roept andere mediabedrijven op om hetzelfde te doen.

Na het besluit van de KRO-NCRV lieten andere media weten ook hun vertrek op X te overwegen. BNNVARA zegt het "weerzinwekkend" te vinden wat Akwasi over zich uitgestort krijgt. "Dit is helaas geen uitzondering op het platform. Wij nemen de oproep van onze collega's van KRO-NCRV daarom in beraad."

AVROTROS laat weten "terughoudend" te zijn bij het gebruik van X. De omroep blijft het platform wel gebruiken om het publiek te informeren bij grote evenementen zoals het Eurovisie Songfestival.

En wat doet NU.nl?

"Bij NU.nl voeren we intern al een tijdje het gesprek over X. Onder meer omdat het platform nauwelijks meer constructief te noemen is", zegt hoofdredacteur Lindsay Mossink. "Daarnaast blijven we onderzoeken of we daar nog een significante groep mensen bereiken. We vinden het belangrijk dat we ons publiek informeren. Als X daar nog een rol van betekenis in speelt, houden we daar rekening mee, maar niet ten koste van alles."

Naast omroepen overwegen ook andere media vertrek op X

"Het AD kijkt al langer kritisch naar X", zegt hoofdredacteur Rennie Rijpma. "We overwegen ook geen gebruik meer te maken van het socialemediaplatform. Van de ooit zo fijne plek om nieuws en opinies te delen en te volgen, is weinig meer over."

Ook bij journalistenvakblad Villamedia denken ze na over het gebruik van X. "We willen ook via X bereikbaar blijven voor de mensen die er nog wel op zitten. Het voelt als een verantwoordelijkheid om nog enige orde, fatsoen en feiten te kunnen waarborgen, ook op X. Maar het wordt wel steeds lastiger", zegt hoofdredacteur Chris Helt.

Volgens NOS Nieuws-hoofdredacteur Giselle van Cann is X "geen fijn platform meer voor interactie". De omroep stopt daarom sowieso met het oproepen van mensen om via X te reageren op programma's. "De reacties die binnenkomen zijn vaak niet zo prettig. Het is geen platform waar je een fijn gesprek kunt voeren."

Musk liet gebande gebruikers terugkeren

Het is niet de eerste keer dat X gebruikers verliest. Al vrij snel nadat het voormalige Twitter werd overgenomen door Elon Musk in oktober 2022 nam het aantal gebruikers en adverteerders af. Musk veranderde niet alleen de naam van het socialemediaplatform, maar introduceerde ook een nieuw beleid. Zo krijgen de gebruikers op X meer vrijheid om te zeggen wat ze willen en wordt er minder gemodereerd. Gebruikers die eerder waren geband, omdat ze zich niet aan de regels hadden gehouden, konden onder Musk terugkeren.

Het is niet bekend hoeveel gebruikers X heeft en hoeveel er zijn vertrokken na de komst van Musk. De cijfers zijn namelijk niet meer openbaar sinds de Tesla-topman het bedrijf van de beurs heeft gehaald.

Analisten van Apptopia berekenden in oktober dat het aantal dagelijks ingelogde X-gebruikers sinds de overname van Musk teruggelopen van 140 miljoen naar 120 miljoen. Dat is een daling van 13 procent. Daarnaast toont de opkomst van alternatieven, zoals Mastodon, Threads en het besloten Bluesky, de onvrede van X-gebruikers aan.

Het platform LinkedIn biedt daarnaast voor velen, waaronder wetenschappers en onderzoekers, een goed alternatief. Tegen Trouw zei klimaatwetenschapper Bart van den Hurk dat hij X inruilde voor LinkedIn omdat hij een "verruwing" van taal merkte en steeds vaker persoonlijke bedreigingen ontving vanwege zijn werk.

Europese Commissie onderneemt stappen tegen X wegens haat

Vorige maand kondigde de Europese Commissie aan juridische stappen te nemen tegen X. Het bedrijf van Musk zou te weinig doen tegen onder meer haat. Akwasi, die tijdens elke uitzending van De slimste mens opnieuw trending is, besluit het onderzoek niet af te wachten en laat dinsdag weten afscheid te nemen van X. "Ik kap er ook mee. Tisleukgeweest. Volg mij en mijn avonturen vooral via Instagram op @akwasion. DOAG", schrijft hij op X.

Eerder liet de uitgesproken presentator en columnist Sander Schimmelpenninck al weten na tien jaar te stoppen met het socialemediaplatform. In november stelde hij "geen zin meer te hebben in bedreigingen en laster". "Zolang Twitter onze democratische wetten niet respecteert en handhaaft, is dit slechts een extreemrechts prikbord, gerund door een enge gek", schreef Schimmelpenninck toen in zijn laatste bericht op X.

X was niet bereikbaar voor een reactie. Musk ontsloeg duizenden werknemers na afronding van de overname. Naast de moderatoren werden ook de woordvoerders wegbezuinigd. Vragen worden sinds vorig jaar automatisch beantwoord met een poep-emoji.


:lol: :dag:

Wanneer kan ik per direct stoppen met KRO-NCRV?
  Bericht 
bruintje beer
Master
"Problemen met polarisatie" en dan Akwasi een platform geven :x
  Bericht 
Mdw
Ultimate Master
  Bericht 
basjuh1981
Master
Heerlijk toch al die linkse grachtengordelfiguren die in de stress schieten :lol: :woop:
  Bericht 
IsIkke
Master
  Bericht 
Mdw
Ultimate Master
Ik mag die Musk wel 8)
  Bericht 
R
Master
8) :woop:
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Akwasi een platform geven is de grootste fout die er gemaakt kan worden. :boos: :boos:
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Directievoorzitter Peter Kuipers noemt als voorbeeld de reacties die Akwasi, oprichter van Omroep ZWART, ontvangt vanwege zijn deelname aan het tv-programma De slimste mens.

Laat eens zien dan..
Nu.nl schreef:
Volgens NOS Nieuws-hoofdredacteur Giselle van Cann is X "geen fijn platform meer voor interactie". De omroep stopt daarom sowieso met het oproepen van mensen om via X te reageren op programma's. "De reacties die binnenkomen zijn vaak niet zo prettig. Het is geen platform waar je een fijn gesprek kunt voeren."

Omdat bewijzen van fakenews niet meer gecensureerd worden.
Nu.nl schreef:
Gebruikers die eerder waren geband, omdat ze zich niet aan de regels hadden gehouden een verkeerde mening hadden, konden onder Musk terugkeren.
  Bericht 
Suggestief
Master
Mr.Cabdriver schreef:
een verkeerde mening

Ehh nee, die de waarheid spraken.



Maar er zitten ook plenty trollen op x zoals op elk groot social media platform.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Suggestief schreef:
Ehh nee, die de waarheid spraken.

Ja, dat bedoel ik. Musk is de Amerikaanse constitutie aan het redden..
  Bericht 
maarten28
Master
IsIkke schreef:


"Gewone mensen voelen zich er niet meer thuis"
Ik ben een gewone mens (ik heb schoenmaat 42, rij de meest verkochte auto in Nederland, ja, die van Elon) en ik heb een facebook account maar ik heb nog nooit de behoefte gevoeld om iets op twitter te plaatsen.
  Bericht 
Lotus Omega
Master
De wereld zou beter af zijn zonder Shitter. Elon is een keer goed bezig. Kost $45 miljard maar dan heb je ook wat.
  Bericht 
bruintje beer
Master
Als ik voorheen een column deelde, dan benoemde ik Trouw ook als een soort etiket in mijn berichten. Dat doe ik de laatste tijd niet meer, omdat ik denk: de persoon die dat account beheert, moet dan al die haatberichten meelezen. En ja, wil ik dat die persoon aandoen?
;(
Daar ís een moderator dus gewoon voor. Wat je eigenlijk zegt is: zet die haatberichten er maar onder, het hoeft wat mij betreft niet te worden gemodereerd.
En dan heb je gelijk de echte oorzaak te pakken: hoe meer haatberichten eronder komen, hoe meer aanleiding er is om 'domrechts' (ongeveer de hele bevolking) uit te sluiten. Want wit en haat en zo.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
bruintje beer schreef:
haatberichten

Volgens mij is die term een beetje aan inflatie onderhevig bovendien.
  Bericht 
basjuh1981
Master
bruintje beer schreef:
om 'domrechts'


Doe je nu een SS'je?
  Bericht 
bruintje beer
Master
Afbeelding
  Bericht 
Broadie
Master
Nu volg ik het vaderlandse TV-gebeuren slechts mondjesmaat en ken De Slimste Mens hoogstens van wat toevallige zap-momenten, maar hoe kon men dat rapper-figuur hiervoor ten toon stellen? Dat was toch die "woord-kunstenaar" die Zwarte Piet al dan niet met torpedo's (anti-Stoomboot fantasie) en trappen in het gezicht wenste te bejegenen?
Wanneer een minder gepigmenteerde tijdgenoot ook maar een fractie van dit soort gedrag ten toon spreidt (Wilders, Derksen, om maar wat te noemen), zijn de rapen gaar en staat de justitiële mallemolen onmiddellijk paraat om hier werk van te maken.
Maar ja, niet iedereen kan een "woord-kunstenaar" zijn, nietwaar.
  Bericht 
R
Master
Wynias week schreef:
Woke en zijn pleitbezorgers zijn op hun retour


Door Coen de Jong
6 januari 2024


Deel dit artikel:

De uitslag van de Tweede Kamer-verkiezingen op 22 november was deels een tegenreactie op de ‘woke’ ideologie die vanaf 2020 de Nederlandse instituties overspoelde en onder de kabinetten RutteDrie en Vier het kabinetsbeleid beïnvloedde.
Eind 2022 leek Wokeland een feit

Mijn boek Wokeland. Hoe een radicale voorhoede vat kreeg op de samenleving van november 2022 ging over hoe gedachtengoed van luidruchtige ‘antikoloniale’ actiegroepen als Kick Out Zwarte Piet, The Black Archives en de politieke partij BIJ1, via partijen als D66 en GroenLinks, doordrong tot in het hart van politiek Den Haag. Op de cover van Wokeland afgebeelde hoofdpersonen drukten de (opportunistische) symbiose uit tussen radicale actievoerders en D66.

Om RutteVier tot stand te kunnen brengen en zijn premierschap te behouden gaf Mark Rutte aan D66 de macht om een deel van de ‘woke’ agenda in beleid om te zetten: slavernijexcuses, deemoedig geprevel over wandaden van ‘witte’ Nederlanders in heden en verleden en beleidsplannen vol jargon over Diversiteit & Inclusiviteit.
Institutionele verankering hardnekkig

Woke denkbeelden fungeerden een tijdje als Ersatz-ideologie voor het ideeënloze progressieve deel van de bovenklasse. Het gaf ongekozen bestuurders als burgemeester Femke Halsema van Amsterdam én moraliserende politici als Rob Jetten een disciplineringsmiddel tegen populistische dan wel ‘onwetende’ burgers.

Woke activisten wisten de geesten van een deel van de blanke middenklasse (werkzaam in media en de publieke sector) effectief te injecteren met ‘wit’ schuldgevoel. Compliance met woke voorschriften is dan ook doorgedrongen in een aantal instituties en publieke instellingen. Veel culturele – en onderwijsinstellingen waren de afgelopen jaren druk met het opsporen en uitdrijven van ‘foutieve’ gedachten. Dergelijke institutionele verankering suddert nog voort, terwijl de maatschappij al anders is gaan denken.

Het publiek keert zich inmiddels (al dan niet stilletjes) af van woke spraak- en gedragscodes, gezien het geringe enthousiasme voor woke films, boeken, (pogingen tot) humor en woke consumentenmarketing. Een deel van het publiek voelt inmiddels diepe afkeer van boodschappen die neerkomen op ‘jullie zijn racisten en doen er niet toe’.

Dat direct na 7 oktober 2023 de fanatiekste zwarte activisten samen met moslimbroederschap-sympathisanten anti-Israëlische betogingen organiseerden – en de islamitische terreurgroepering Hamas zien als een antikoloniale bevrijdingsbeweging – deed hun legitimiteit (zelfs bij een deel van links) geen goed.
Woke hoofdpersonen raakten al vóór 22 november uit beeld

Begin 2024 valt op hoe de hoofdpersonen op de cover van mijn boek Wokeland al uit beeld zijn geraakt. We lopen ze één voor één na.

Kajsa Ollongren (D66) had een prominente plek in Rutte Drie (2017-2022) als vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken. Ze gaf in die hoedanigheid vlak ná de massahysterie rond de dood van George Floyd opdracht tot het schrijven van een rapport met de vooraf vaststaande uitslag dat slavernij-excuses dringend noodzakelijk waren. Verder blonk ze uit in het ongefundeerd verdacht maken van meningen anders dan die van haar eigen partij. Een verdere politieke carrière van Ollongren (onder Rutte Vier minister van Defensie) ligt na de daverende nederlaag van D66 op 22 november niet in het verschiet.

Ingrid van Engelshoven (D66) was minister van Onderwijs in Rutte Drie waar ze via taal- en gedragscodes en subsidievoorwaarden diversiteitsbeleid opdrong aan de cultuursector, het Hoger Onderwijs en de Nederlandse Publieke Omroep. Stokpaardje van Van Engelshoven waren de ‘donkere kanten’ van de Nederlandse geschiedenis: de koloniale periode en de Trans-Atlantische slavernij. Vrijwel alle musea, omroepen en culturele instellingen voelden zich onder Rutte Drie en Vier (haar opvolger Robert Dijkgraaf, tevens D66, sloeg dezelfde toon aan) genoodzaakt aandacht te besteden aan slavernij en de koloniale erfschuld van de ‘witte’ Nederlander. Van Engelshoven verdween al vóór de laatste verkiezingen uit beeld. Haar en Ollongrens geest waarden nog rond toen het bestuur van de NPO de politiek bijna smeekte de PVV- en FVD-gezinde omroep Ongehoord Nederland uit het bestel te zetten. Dat staatssecretaris Uslu – nota bene van D66 – na lang aarzelen anders besloot past bij de draaiende politieke windrichting.

Fatima Elatik, oud-PvdA deelraadvoorzitster uit Amsterdam was bij de gemeente én als diversiteitslobbyist bij de Amsterdamse politie pleitbezorgster van het kunnen dragen van hoofddoeken voor vrouwelijke agenten. Zelf ontkende ze elke betrokkenheid bij ‘het hoofddoekplan’ in een interview met De Groene Amsterdammer van 7 maart 2018, waarin ze ook beweerde dat ze was dwarsgezeten door ‘middelbare witte mannen’ binnen de politieorganisatie.

Waar Elatik is vertrokken bij gemeente én politie kondigden PvdA-burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch en GroenLinks- Kamerlid Esmah Lahlah vlak na 22 november vol trots aan dat in meerderheid linkse gemeenteraden in Arnhem en Tilburg hadden besloten tot het toestaan van de hoofddoek bij BOA’s. Politiek en de publieke opinie zagen het in meerderheid als een onzinnige provocatie.
Woordenbrij

Kunstenaar Quinsy Gario had een grote rol bij het grotendeels doen verdwijnen van de figuur van Zwarte Piet uit media en straatbeeld, wat hem tot één van de succesvolste woke actievoerders maakt. NPO praatprogramma’s waren een tijdlang gek op hem, maar Gario raakte gebrouilleerd met zijn makkers van Kick Out Zwarte Piet en werd media 2021 zelfs uit BIJ1 gezet wegens het vertonen van ‘manipulatief, disrespectvol en toxisch gedrag’. Na de onverwacht grote overwinning van de PVV op 22 november 2023 verschenen er op sociale media pesterige beelden van Zwarte Pieten op straat in diverse kleine en middelgrote gemeenten. De grootste verworvenheid van Gario komt voorlopig nog niet in gevaar, weinig mensen hebben zin in een nieuw debat over de figuur van Zwarte Piet.

De uit Ghana afkomstige rapper Akwasi verkreeg in progressieve kringen de status van held nadat hij op 1 juni 2020 op de Dam opriep mensen verkleed als Zwarte Piet in het gezicht te trappen. Zijn sterrenstatus daalde al na incidenten als de bedreiging van een EO-journalist. Desondanks mocht Akwasi op 27 juni 2023 in het Verzetsmuseum in Amsterdam van de woke-gedienstige directeur Liesbeth van der Horst de Anton de Kom-lezing houden. De woordenbrij van Akwasi ging amper over De Kom en de Tweede Wereldoorlog maar des te meer over zijn eigen omroep – ZWART – waarvan de kijkcijfers consequent dramatisch zijn.
Grootspraak

Als klapstuk beweerde Akwasi dat de 200 miljoen euro die Rutte Vier vrijmaakte voor ‘bewustwording’ over de slavernij ‘een lachertje’ waren vergeleken bij het bedrag dat Groningen kreeg als genoegdoening voor de gaswinning. Dergelijke grootspraak heeft de wind niet meer mee. Kritische blikken van de winnende partijen gingen kort ná de verkiezingsuitslag al richting het slavernij-fonds en naar het royale budget voor het toekomstige slavernijmuseum.

De Amerikaans-Liberiaanse programmamaakster én voormalig VN-vrouwenvertegenwoordiger voor Nederland Clarice Gargard was ook één van de schrillere stemmen in de woke kakofonie. Haar columns in NRC, een tijdje geleden al gestopt, stonden bol van verwijzingen naar ‘het kapitalistische, racistische en patriarchale systeem’.

In 2022 maakte Gargard voor de VPRO met cabaretière Soundos el Amadi (vaste gast bij de krampachtig ‘woke’ BNNVARA talkshow Khalid & Sophie) nog het satirisch televisieprogramma Seef Spees waar weinigen om konden lachen of zelfs maar naar keken.

Tenslotte Sylvana Simons (BIJ1): ze was boegbeeld van het zwarte woke actiewezen en nam van 2021 tot 2023 de enige Kamerzetel van BIJ1 in. Haar piek lag rond 19 december 2022 toen het kabinet (na een korte periode waarin zwarte actiegroepen het Catshuis en de ministeries frequenteerden) excuses aanbood voor de Trans-Atlantische slavernij, een hartenwens die D66 aan Rutte had opgelegd.
Simons en Kaag vertrekken

Met stuitende arrogantie verklaarde Simons op 19 december 2022 bij praatprogramma Op1 dat de mening van het Nederlandse publiek over de slavernijexcuses er niet toe deed en dat democratische inspraak rond het eisenpakket van de zwarte beweging overbodig was. Simons stapte vlak vóór de verkiezingen van 22 november 2023, waarbij BIJ1 zijn enige zetel verloor, op als lijsttrekker.

Al één jaar na dato, op 19 december 2023, kwam de NOS met een waarschuwend artikel met ‘zorgen over het politiek draagvlak voor de slavernijexcuses’. Vertrekkend vicepremier Sigrid Kaag van D66 noemde in één van haar vele afscheidsinterviews de excuses voor de slavernij één van de belangrijke politieke verworvenheden van D66. Een groot deel van de kiezers zag dat anders.

Woke, kort geleden in politieke, bestuurlijke en culturele kringen nog als wenselijk en onvermijdelijk gepresenteerd, is langzamerhand op zijn retour.


Zijn de rapen gaar; de spreekwoordelijke rapen. Hier een positieve mening in het artikel.
  Bericht 
superwormjim
Pro
Nuarchief schreef:
Europese Commissie onderneemt stappen tegen X wegens haat

Een nieuwe griezelige taalontwikkeling vind ik het gebruiken van het woord "haat" als algemeen, vaag etiket waar zowat alles onder zou kunnen vallen. Dit valt wat mij betreft in hetzelfde genre als "grensoverschrijdend gedrag".

Nuarchief schreef:
"(...) Het is geen platform waar je een fijn gesprek kunt voeren."

Ik heb helemaal niet het gevoel dat het dat ooit geweest is.
De oorzaak daarvan ligt volgens mij in het naïeve idee dat we met zijn allen samen op é´én platform kunnen en willen vertoeven - waarop vanzelf een strijd ontstaat om bepaalde mensen juist uit te sluiten om het platform prettig te houden voor de mensen die (volgens het eigen kliekje) "wél deugen".

News flash: we gaan nooit met zijn allen 100 % dezelfde waarden delen, of het eens worden over wat "deugt" en wat niet.

Kerkscheuringen, afsplitsingen van politieke partijen, en als paddestoelen uit de grond springen van nieuwe media: het hoort er gewoon bij. Het internet is niet voor niets bedacht als een volstrekt gedecentraliseerd netwerk waarin iedereen een website kan hosten, en in die opzet zou een dergelijke strijd om "het" microbloggingplatform eigenlijk ondenkbaar geweest zijn. Toch lijkt het erop dat we om allerlei (markt)redenen tot nu toe hebben gekozen voor het equivalent van een wereld met maar een handjevol drukpersen, in eigendom van een paar rijkelui (Musk, Zuckerberg...) die nou eenmaal het aantrekkelijkste podium bieden.

Vandaar dus dat voortdurend de strijd losbarst om mensen van dat éne podium af te krijgen... (Of van die andere twee, drie grote...) Musk is gewoon de enige die daar niet in mee gaat.
  Bericht 
Bambi killer
Master
Heerlijk die linkse huilers... allemaal heel zielig hoor *snik snik*
  Bericht 
mr. mcduc
Master
superwormjim schreef:
News flash: we gaan nooit met zijn allen 100 % dezelfde waarden delen, of het eens worden over wat "deugt" en wat niet.


Ik ben sinds ik vader ben geworden een beetje overdonderd door de massale indoctrinatie van onze kinderen, ik ben niet de jongste en opgevoed in een heel andere tijd maar damn .... Alles is goed, niks is fout iedereen is lief, alle kleuren en maten en vormen moeten voorkomen in ieder kinderboek.
Ik heb zelf ook een gemixte relatie en ben blij dat m'n vriendin ook boekjes heeft waar alleen Molukse kinderen in voorkomen, kinderen mogen best weten dat er meer culturen bestaan en dat niet alles maar één vergaarbak is.
  Bericht 
dvdouden
Master
mr. mcduc schreef:
alle kleuren en maten en vormen moeten voorkomen in ieder kinderboek.
Het grappige daaraan is dat je gelijk kunt zien uit welke regio zo'n boek komt. Als er precies evenveel blanken, zwarten, latinos en aziaten in staan komt het ws uit Noord Amerika.
Staan er arabieren en hoofddoekjes in: Europa.
  Bericht 
mr. mcduc
Master
dvdouden schreef:
Staan er arabieren en hoofddoekjes in: Europa


Nu je het zegt, die heb ik nog niet gezien.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Heb ik potverdorie een ban van 12 uur aan mijn broek op X :boos:

Iemand had gezegd dat Edwin van Wagensveld maar voor de trein moest stappen. Dan mag je blijkbaar niet reageren met stap zelf lekker voor de trein!
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Wie? Nooit van gehoord.

Moest op gereageerd worden natuurlijk, daar hangt het verdere levenspad vanaf.
  Bericht 
bruintje beer
Master
:lol: Wat moet je dan ook op X (voorheen Twitter).
Je gaat mensen toch niet op andere gedachten brengen, en je gaat je alleen maar opwinden over de hoeveelheid dommigheid in de wereld.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Dave schreef:
Moest op gereageerd worden natuurlijk, daar hangt het verdere levenspad vanaf.
Klopt, en het is essentieel dat je likes krijgt op je reactie!!!!!

bruintje beer schreef:
en je gaat je alleen maar opwinden over de hoeveelheid dommigheid in de wereld.
Het is meer verbazing en vermaak.

Zou best kunnen dat ik er over een tijdje weer op ben uitgekeken
  Bericht 
basjuh1981
Master
Dave schreef:
Wie? Nooit van gehoord.


Die kerel die afgelopen weekend de Koran wilde verbranden in Arnhem, maar dat niet voor elkaar kreeg. En moest schuilen in een politiebusje.
  Bericht 
Raymond
Master
Je bent natuurlijk ook wel een sukkel als je niet eens een boekje aan kan steken.
Je bent een ultieme sukkel als je dat met een religieus boek doet, want je bereikt er helemaal niks mee.
  Bericht 
Christafari
Master
Ik snap ook echt het nut niet, anders dan provoceren.
  Bericht 
bruintje beer
Master
Raymond schreef:
want je bereikt er helemaal niks mee.
Hopen dat 'de mense' in gaan zien dat moslims 'das Böse' zijn.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Christafari schreef:
Ik snap ook echt het nut niet, anders dan provoceren.


Eens hoor, maar daar moet je als geprovoceerde maar een dikke huid kweken.
  Bericht 
Christafari
Master
basjuh1981 schreef:
Eens hoor, maar daar moet je als geprovoceerde maar een dikke huid kweken


Dat vind ik iets te makkelijk. Ja, kritiek verdragen moet je kunnen. Ook als de uitspraken wat verder gaan. Maar Korans verbranden heeft niks met een dikke huid te maken. Het is bewust provoceren. Haat zaaien. Precies wat Pegida de Islam verwijt.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Christafari schreef:
Haat zaaien.


Het is maar hoe je het omschrijft. Een Koran verbranden is geweldloser dan de klappen die hij daarna kreeg.
  Bericht 
Abel1
Master
Christafari schreef:
Haat zaaien. Precies wat Pegida de Islam verwijt.

Heb ik de oplossing voor, we verbieden pegida en de islam en andere reli clubjes
  Bericht 
basjuh1981
Master
Verbieden is zo '40-'45.
  Bericht 
Raymond
Master
basjuh1981 schreef:
Een Koran verbranden is geweldloser dan de klappen die hij daarna kreeg.

Het is inderdaad een loser.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Als iemand een Bijbel wil verbranden; be my guest.
  Bericht 
Raymond
Master
Ik stel mijn kachel daarvoor beschikbaar. Scheelt me gas.
  Bericht 
superwormjim
Pro
basjuh1981 schreef:
Als iemand een Bijbel wil verbranden; be my guest.

Laatst zei iemand ook zoiets over de Torah, het was in nogal activistisch gezelschap. :o

Ik wist niet wat ik moest zeggen, was al even bang dat ik in de Nederlandse vleugel van Hamas was beland...
Bleek al snel dat ie zelf Joods was en ermee bedoelde: je moet een boek niet op zo'n voetstuk plaatsen dat het je deert als een ander het zou verbranden. :lol:

Abel1 schreef:
Heb ik de oplossing voor, we verbieden pegida en de islam en andere reli clubjes

Ongeveer hoe de juf er indertijd toe kwam om Pok´émonkaarten maar gewoon te verbieden.
Alles wat conflicten geeft en we ons niet dieper in willen verdiepen, verbieden we gewoon, dan is het weg! :nono:
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
superwormjim schreef:
je moet een boek niet op zo'n voetstuk plaatsen dat het je deert als een ander het zou verbranden.

Lijkt mij ook. Die woede is precies het punt dat die lul wil maken.
  Bericht 
bruintje beer
Master
Mr.Cabdriver schreef:
die lul
Is 'ie dat? Ik weet het niet.. over vijfentwintig jaar nog maar eens oordelen. Zie Janmaat. Met de blik van nu had 'ie gewoon gelijk en was het helemaal niet zo'n rare kerel. Een roepende in een woestijn vol wegkijkers.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
bruintje beer schreef:
Is 'ie dat?

Ik vind van wel. Dit relgedrag werkt contraproductief.
Janmaat heeft dit nooit gedaan. En hij heeft zeker gelijk gekregen.
Maar die moslimgemeenschap in Nederland hoort er gewoon bij. Daar kun je van alles van vinden maar dat is een gepasseerd station.
Als je die cultuur wil matigen dan kun je hooguit meehelpen aan verlichting van binnenuit. Dat het vooral conservatieven zijn die emigreerden maakt het niet eenvoudiger. Als dan iemand hun boek staat te verbranden gaan de hakken juist in het zand.
Dus moeten we die gekwetsten duidelijk maken dat:
Mr.Cabdriver schreef:
Die woede is precies het punt dat die lul wil maken.

Laat ze het oordelen maar aan de schepper overlaten. Scheelt veel gezeik.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Mr.Cabdriver schreef:
Maar die moslimgemeenschap in Nederland hoort er gewoon bij.


Gelukkig provoceren zij niet :roll:
  Bericht 
superwormjim
Pro
Mr.Cabdriver schreef:
Dat het vooral conservatieven zijn die emigreerden maakt het niet eenvoudiger.

Als er toen Twitter/X had bestaan hadden die zich wel drie keer bedacht om hier te komen wonen. :lol:

Een paar posts van LibsofTiktok zijn nu al bijna genoeg om een Amerikaanse conservatief op huizenjacht een paar staten verderop te krijgen - moet je je voorstellen wat een conservatieve moslim van die woke leraren vindt (en er is daar vaak geen vrije schoolkeus zoals we hier hebben).

Maar dat is wel het hele punt hier: door sociale media zién we zoveel meer van wat er in anderen omgaat dan vroeger. Kun je je daar allemaal lekker over op gaan winden. :honger:
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
superwormjim schreef:
moet je je voorstellen wat een conservatieve moslim van die woke leraren vindt

Sommigen stemden ditmaal PVV.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
https://www.gelderlander.nl/economie/musk-moet-zich-verantwoorden-in-onderzoek-naar-overname-twitter-nu-x~afbf335b/
Citaat:
Musk moet zich verantwoorden in onderzoek naar overname Twitter (nu X)
Elon Musk zal zich moeten verantwoorden bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC in het kader van een onderzoek naar de overname van Twitter (tegenwoordig X) in 2022. Dat heeft een federale rechter beslist.

Economieredactie 12-02-24, 01:02 Laatste update: 01:13
De Securities and Exchange Commission (SEC) wil te weten komen of de miljardair de wet heeft overtreden toen hij vorig jaar de aandelen van Twitter kocht, de eerste stap die geleid heeft tot de overname van de sociale mediasite voor 44 miljard dollar. De SEC had in oktober een klacht ingediend tegen Musk om hem zo te verplichten om te komen getuigen.

De aanvallen van Musk tegen Twitter in de maanden voor de aankoop ervan en zijn beslissingen na de overname hebben tot veel controverse geleid. Verschillende juridische procedures werden al opgestart door investeerders, voormalige werknemers en bedrijven die contracten hadden met Twitter. Een groep aandeelhouders heeft bijvoorbeeld een klacht ingediend tegen Musk omdat hij te laat zou hebben bekendgemaakt dat hij een belang van 5 procent in Twitter nam.

De advocaat van Musk, Alex Spiro, zei in een reactie dat Musk “al meerdere keren gehoord is in het kader van dit misplaatste onderzoek”. Musk weigerde in september vorig jaar daarom al eens zijn medewerking. Hij beschuldigde de toezichthouder toen van intimidatie. Musk en de SEC hebben een week de tijd om een datum en plaats overeen te komen voor de ondervraging.

Die federale rechter is Laurel Beeler, ook wel bekend van de WeChat-zaak.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Heeft al gewonnen, overal nummer 1
 Pagina 1 van 1  [ 49 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy