Pagina 1 van 1  [ 4 berichten ]
  Bericht 
GerbiE
Master
RTV Utrecht schreef:
Utrecht - Brom- en snorfietsers maken nog veel te vaak gebruik van het fietspad waar dat niet mag, vindt de gemeente Utrecht. Die zet daarom een mobiele kentekencamera in om overtreders te beboeten. Hoe hoog die boete is? 110 euro.

Handhaving is broodnodig, vindt de gemeente. Uit metingen blijkt dat driekwart van de brom- en snorfietsers zich nu niet aan de regels houdt wat betreft hun plek op de weg. "Zij zijn breder dan andere fietspadgebruikers. Dat kan onveilige situaties en drukte op het fietspad veroorzaken", aldus verantwoordelijk wethouder Lot van Hooijdonk. "Wij vinden het belangrijk dat iedereen veilig gebruik kan blijven maken van het fietspad."

24/7 flitsen
Het is nu zo dat handhavers samen met de politie checken op snelheid, de plaats op de weg en het dragen van een helm. De mobiele camera wordt daar vanaf 15 april voor zeker één jaar aan toegevoegd. Het Openbaar Ministerie heeft daar speciaal toestemming voor gegeven. De camera zal 24 uur per dag gaan monitoren. Scooters die de regels overtreden, ontkomen niet aan een boete.
De flitscamera wordt ingezet op drukke fietspaden waar het risico op ongelukken groot is. Ook worden plekken waar de gemeente veel meldingen over krijgt meegenomen.
  Bericht 
snovvdog
Master
GerbiE schreef:
Zij zijn breder dan andere fietspadgebruikers.

Bakfietsen zijn nog breder. En nog gevaarlijker m.i. dan scooters en brommers.

GerbiE schreef:
at kan onveilige situaties en drukte op het fietspad veroorzaken", aldus verantwoordelijk wethouder Lot van Hooijdonk. "Wij vinden het belangrijk dat iedereen veilig gebruik kan blijven maken van het fietspad."

Nee, Lot vindt dat het fietspad voor traagzaden moet zijn, en heeft den hekel aan mobilteit.
En dan gek vinden dat iedereen op fatbikes gaat rijden.
GerbiE schreef:
De mobiele camera wordt daar vanaf 15 april voor zeker één jaar aan toegevoegd.

Nog een reden om een elektrische fiets te hebben, zelfs al is hij opgevoerd, kan in elk geval het mobiele gedrocht je niet pakken.


Wm.b. moet het omgedraaid, alle fietspaden per direct bromfietspaden maken, al die trage klote dingen niet tussen de auto's en motoren svp.
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
no justice
Master
Utrecht? Das toch een linkschmens bolwerk? Eigen schuld dikke bult. Ik wil er niet dood gevonden worden.
 Pagina 1 van 1  [ 4 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy