Pagina 1 van 1  [ 13 berichten ]
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Nu.nl schreef:
Florida verbiedt kinderen onder de veertien jaar om accounts op sociale media te hebben. Daarnaast moeten veertien- en vijftienjarigen toestemming van hun ouders hebben om sociale media te gebruiken. Gouverneur Ron DeSantis tekende maandag de wet, die op 1 januari ingaat.

Door de wet moeten socialemediaplatforms de profielen van kinderen onder de veertien jaar verwijderen. Datzelfde geldt voor de accounts van kinderen tussen de veertien en zestien jaar die niet kunnen aantonen ouderlijke toestemming te hebben.

Een eerder wetsvoorstel probeerde om alle kinderen onder de zestien jaar te verbieden sociale media te gebruiken. DeSantis sprak zijn veto uit over dat voorstel, omdat hij het te streng vond. Ook vond hij dat de beslissing deels aan de ouders gelaten moest worden.

Het verbod is bedoeld om te voorkomen dat kinderen mentale problemen ontwikkelen als gevolg van sociale media. Volgens verschillende onderzoeken kunnen kinderen last krijgen van onder meer depressies en angstaanvallen.

"Sociale media kunnen kinderen op verschillende manieren schaden. Met deze wet kunnen ouders hun kinderen beter beschermen", zegt DeSantis.

Wet geldt voor platforms met optie om 'oneindig' te scrollen

De wet noemt geen specifieke sociale media die verboden worden voor minderjarigen. Wel worden "platforms die oneindig doorscrollen mogelijk maken" genoemd. Daar vallen onder meer Instagram, Facebook en TikTok onder.

Tegenstanders zeggen dat de wet in strijd is met de grondwet. De beslissing of kinderen op sociale media mogen is volgens hen volledig aan de ouders, niet aan de regering.

Utah was afgelopen maart de eerste Amerikaanse staat die het gebruik van sociale media door kinderen aan banden legde. Onder meer Arkansas, Louisiana, Ohio en Texas namen vergelijkbare maatregelen.


:applaus:

--
techscrollnerds gaan daar natuurlijk helaas weer wat op vinden
  Bericht 
maarten28
Master
Joh. Het is toch heel makkelijk om facebook iets aan te passen dat ze "pagina's" tonen? Dit gaat echt zo effectief zijn. :fp:
  Bericht 
bruintje beer
Master
Dave schreef:
techscrollnerds gaan daar natuurlijk helaas weer wat op vinden
VPN bedoel je?
  Bericht 
Bussloo
Master
Oneindig doorclicken ipv scrollen?
  Bericht 
Lotus Omega
Master
En nu hier nog, maar dat zal niet gebeuren.
  Bericht 
Bussloo
Master
Voor Facebook en Instagram en Whatsapp en Tiktok geldt al een minimumleeftijd van 13 jaar. Die gaat in Florida nu naar 14.
En sinds 2018 hebben kinderen jonger dan zestien jaar officieel toestemming nodig van hun ouders om een social media-account aan te maken.

Dit lijkt me vooral symboolpolitiek. Of komen er nu zwaardere sancties wanneer de sociale media de leeftijd niet controleren? Want dat gebeurt nu maar sporadisch.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
bruintje beer schreef:
VPN bedoel je?


Nee

Bussloo schreef:
Oneindig doorclicken ipv scrollen?


dat
  Bericht 
snovvdog
Master
Leeftijndsgrenzen voor wat dan ook op internet handhaven is bij voorbaat al kansloos op welke manier dan ook. :fp: :loco:
  Bericht 
Abel1
Master
Is in mijn ogen niet de taak van de overheid, laat ouders zelf hun kinderen opvoeden.
En die leeftijd grens is wel te omzeilen, voeren ze gewoon andere geboortedatum in en klaar. tja dan zou je kopie id kaart moeten tonen, of sofinummer of iets dergelijks, tja dan is het anonieme van het internet ook weg, en kunnen activisten zich daar niet meer verschuilen, werkt twee kanten op, pro westerse activisten zijn dan ook bekend in land van herkomst waar dat wel eens een onvriendelijk bezoekje kan opleveren.
  Bericht 
Bussloo
Master
Het is wel de taak van de overheid de kinderen te beschermen tegen techreuzen die alles van je kind willen weten en het willen bestoken met reclame.
De bestaande leeftijdsgrens van 13 jaar heeft te maken met een Amerikaanse wet over de bescherming van gegevens van minderjarigen. De COPPA (Children's Online Privacy Protection Act – 1998) is een Amerikaanse wet die bepaalt dat een onderneming geen gegevens van minderjarigen jonger dan 13 jaar voor commerciële doeleinden mag gebruiken zonder toestemming van de ouders.

Alleen wordt er nu niet of nauwelijks gecontroleerd. En ouders lachen om de wettelijk leeftijdsgrens, zeker bij Tiktok. Wellicht dezelfde ouders die, wanneer een ander een verkeersboete krijgt, "Dan moet je je maar aan de regels houden." roepen?

En anoniem internet? Dan moet je helemaal geen social media account willen hebben. Of je spullen helemaal dichttimmeren. En dan ben je vast handig genoeg om een creatief ID in elkaar te sleutelen. Toch [~Dave]? ;)
  Bericht 
maarten28
Master
Bussloo schreef:
Het is wel de taak van de overheid de kinderen te beschermen tegen techreuzen die alles van je kind willen weten en het willen bestoken met reclame.


De fuck zeg. Als de overheid iets zou kunnen doen tegen al die clickbait sites dan zal ik nooit meer klagen dat ik belasting moet betalen. :cry:
  Bericht 
superwormjim
Pro
Niks tegen DeSantis en Haidt, maar dit geeft stof tot nadenken (met gratis Thomas Sowell-boektip :lief:)

Youtube video
  Bericht 
Bambi killer
Master
Heel goed van Florida
 Pagina 1 van 1  [ 13 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy