Pagina 1 van 1  [ 39 berichten ]
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
NU.nl schreef:
De politie doet momenteel onderzoek naar eigen medewerkers wegens anti-institutioneel extremisme. Dat laat de korpsleiding weten na vragen van NU.nl. De medewerkers geloven in de complottheorie dat de wereld wordt geregeerd door een geheime 'kwaadwillende elite'.

Een woordvoerder van de korpsleiding laat weten dat het lastig is om te zeggen hoeveel eigen medewerkers onderzocht worden. "Dit komt omdat de begrippen die onder dat anti-institutioneel extremisme vallen vrij breed zijn", vertelt de zegsman. "En omdat er meerdere handelswijzen kunnen zijn die aanleiding geven tot een oriënterend of een disciplinair onderzoek."

De politie is met zo'n 67.000 medewerkers een van de grootste werkgevers van Nederland. "Onze medewerkers weerspiegelen de samenleving", legt de zegsman uit. "Dat betekent dat wij ook wat voorbeelden kennen waarbij het uitdragen van extreme ideeën tot een intern onderzoek leidde." Volgens de woordvoerder moet je dan vooral denken aan anti-institutioneel extremisme. "Daarbij richten personen zich tegen de legitimiteit van de eigen overheid."

Vrijheid van meningsuiting versus ambtseed
Werken bij de politie kan een spanningsveld opleveren. Want aan de ene kant heeft een politiemedewerker vrijheid van meningsuiting. Maar aan de andere kant moet je ook een zogeheten ambtseed afleggen als je bij de politie gaat werken.

"Iedereen in Nederland is vrij om te denken wat hij wil. Ook politiemensen hebben hun eigen opvattingen, maar in het werk moeten zij neutraal zijn. Bij het afleggen van de ambtseed zweren zij trouw aan de koning, de grondwet en de wetten van ons land. Gedrag of uitingen die daarmee in strijd zijn, gaan niet samen met het werken bij de politie. Ook niet als je dat in je privétijd zegt of doet."

In Duitsland bleek onlangs dat vierhonderd Duitse politieagenten worden verdacht van rechts-extremistische opvattingen of het steunen van complottheorieën. Volgens de politiewoordvoerder heeft Duitsland meer te kampen met rechts-extremistische opvattingen dan Nederland. "De extremere opvattingen hier zitten meer in de hoek van de zogenoemde 'autonomen'", legt hij uit.

Korpsleiding: Echt wat aan de hand als politie onderzoek doet
Actiegroep Controle Alt Delete, die onder meer etnisch profileren van de politie wil tegengaan, vindt die inschatting van de korpsleiding opvallend. "Kennelijk zijn de extreemrechtse opvattingen zo genormaliseerd dat de politie het zelf niet herkent", zegt de organisatie, die zich inzet voor "eerlijke en effectieve wetshandhaving".

De korpsleiding wil daarop niet inhoudelijk reageren. Wel zegt de woordvoerder dat er echt wel wat aan de hand is zodra de politie aanleiding heeft voor een oriënterend of zelfs disciplinair intern integriteitsonderzoek.

De AIVD laat aan NU.nl weten niet specifiek onderzoek te doen naar politiemedewerkers met extremistisch gedachtegoed. "In het kader van onderzoek kan het zijn dat we politiemedewerkers tegenkomen", licht een woordvoerder toe. "Maar dan nog hangt het van de inschatting van de dreiging af of we besluiten om verder onderzoek te doen."

327 Duitse medewerkers met extremistische banden
In Duitsland wordt al jaren onderzoek gedaan naar extremisme binnen de politie. Stern en RTL vroegen laatst cijfers op bij de ministeries van Binnenlandse Zaken van alle zestien Duitse deelstaten.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken publiceerde in 2022 nog een rapport over de situatie. Destijds werd onthuld dat gedurende een periode van drie jaar 327 politiemedewerkers banden hadden met rechts-extremisme.

Citaat:
Wat is anti-institutioneel extremisme?

* De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) spreekt van anti-institutioneel extremisme wanneer personen of groepen doelbewust verhalen over een 'kwaadaardige elite' verspreiden.
* Daarmee wordt een feitelijk onjuist wereldbeeld gecreëerd, want zo'n kwaadaardige elite die de wereld leidt bestaat niet.
* Het zorgt er volgens de AIVD bovendien voor dat "het vertrouwen in democratische instituties en processen, zoals de overheid, politie en media, wordt ondermijnd".
* De AIVD ziet dat een groeiend aantal Nederlanders in deze 'kwaadaardige elite' gelooft. Dat leidt ook steeds vaker tot intimidatie en bedreiging van ambtenaren, bleek dinsdag.


De slager is weer eens zijn eigen vlees aan het keuren. :honger: :honger:
  Bericht 
Christafari
Master
Daarmee wordt een feitelijk onjuist wereldbeeld gecreëerd, want zo'n kwaadaardige elite die de wereld leidt bestaat niet


:lol: dat is een grappige benadering.

De vraag is, wat is een kwaadaardige elite he? Ik geloof dat de WEF bijvoorbeeld veel te veel invloed heeft op de wereld, en die niet altijd het beste voorheeft met de vrijheid van de burger. Ze bepalen voor een deel de agenda van regeringen. Ben ik nu anti-institutioneel?
  Bericht 
basjuh1981
Master
Christafari schreef:
Ben ik nu anti-institutioneel?


Alleen al vanwege je avatar :thumb:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Nupropaganda schreef:
feitelijk onjuist


dat altijd

Nupropaganda schreef:
elite die de wereld leidt bestaat niet


Aldus Nick Augusteijn, Robbert Blokland en Afran Groenewoud, die het allemaal wel weten hoor.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
In Duitsland bleek onlangs dat vierhonderd Duitse politieagenten worden https://www.nu.nl/buitenland/6307718/ho ... ingen.html

Nou en.
Spreadshirt is ook al zo bezig. Krankjorum :loco:
  Bericht 
superwormjim
Pro
De AIVD ziet dat een groeiend aantal Nederlanders in deze 'kwaadaardige elite' gelooft.

complottheorieën

Ongetwijfeld, maar je zou dat eigenlijk ook weer in perspectief moeten plaatsen met het aantal mensen dat juist krampachtig gelooft in een rechtvaardigewereldtheorie. Dat aantal neemt dus in ieder geval af, maar ik denk dat ze nog altijd veruit in de meerderheid zijn.

Er zijn mensen die overal een complot in zien, maar er zijn ook mensen die in iedere gezonde scepsis een alufolie-complottheorie zien. Het lijkt af en toe wel alsof alleen die twee groepen nog aan het woord zijn. Blind vertrouwen en blind wantrouwen zijn natuurlijk allebei niet goed, en wanneer die twee elkaar tegenkomen polariseert dat (waar het artikel een symptoom van lijkt). Alsof de wereld geen ingewikkelde plek is waar het altijd de uitdaging is feit van fictie te onderscheiden. Altijd kritisch blijven.

richten personen zich tegen de legitimiteit van de eigen overheid

"het vertrouwen in democratische instituties en processen, zoals de overheid, politie en media, wordt ondermijnd"

Tsja, volgens mij moeten instituties vooral niet vergeten dat ze, juist in een democratische rechtsstaat, wel telkens opnieuw zelf het vertrouwen van de mensen moeten zien te verdienen. Hun zwakke plek is dan weer de self-serving bias. En dat is ook niet vreemd eigenlijk: wie geen invloed heeft kan alleen maar hoopvol zijn op een rechtvaardige wereld; wie vervolgens wel veel invloed krijgt houdt gewoon hetzelfde wereldbeeld, maar is nu veel persoonlijker in dat wereldbeeld geïnvesteerd. Zelf de baas zijn maakt een blind vertrouwen in de elite vanzelfsprekend self-serving.

Kortom niks nieuws.
  Bericht 
Christafari
Master
basjuh1981 schreef:
Alleen al vanwege je avatar

Oh ja, die rebel werkt niet mee in mijn SC.
  Bericht 
bruintje beer
Master
superwormjim schreef:
wel telkens opnieuw zelf het vertrouwen van de mensen moeten zien te verdienen.
..of in ieder geval niet te verspelen. Inderdaad, context.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Christafari schreef:
Oh ja, die rebel werkt niet mee in mijn SC.


Maar wel lekker ontspannen O:)
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
* Daarmee wordt een feitelijk onjuist wereldbeeld gecreëerd, want zo'n kwaadaardige elite die de wereld leidt bestaat niet.

Gelukkig maar.
Maar wat is het percentage complottheorie dat complot bleek?
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
maarten28
Master
Collega van mij was ook wappie. Intelligente kerel, maar "ze zijn weer bezig hoor, zie je die chemtrails daar in de lucht?" En Queen Elizabeth was een lizard die in leven gehouden werd door het bloed van baby's te drinken.

Als je dat denkt is het IMHO ook wel tijd voor TBS.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Er zijn er die een beetje doorslaan maar om te denken dat alles koek en ei is, is net zo "wappie". Blijf het een debiel scheldwoord vinden, zeg dan gewoon kankeridioot, dat is wat je eigenlijk bedoelt maar niet durft te zeggen want ooeehh moet wel binnen de lijntjes blijven kleuren.
  Bericht 
basjuh1981
Master
maarten28 schreef:
ze zijn weer bezig hoor, zie je die chemtrails daar in de lucht?


Dat zijn contrails.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
maarten28 schreef:
Intelligente kerel, maar "ze zijn weer bezig hoor, zie je die chemtrails daar in de lucht?"

Jumpstart:


Youtube video
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Mr.Cabdriver schreef:
Jumpstart:


Jumpanalyse; https://www.google.nl/search?q=%22geoen ... osphere%22

geen betrouwbare bron
  Bericht 
Christafari
Master
Dave schreef:
Er zijn er die een beetje doorslaan maar om te denken dat alles koek en ei is, is net zo "wappie"


Eens. Maatje van me kon ik het tijdens coronatijd goed mee vinden qua prikkies enzo. Maar die wordt nu bijna geïrriteerd als ik moet lachen wanneer hij beweert dat er toch een grote kans bestaat dat de aarde plat is.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Christafari schreef:
hij beweert dat er toch een grote kans bestaat dat de aarde plat is.


De aarde is rond. Zo rond als een pannekoek.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Pannenkoeken zijn niet altijd rond.

Afbeelding
  Bericht 
no justice
Master
:honger: :honger:
  Bericht 
snovvdog
Master
weren zij trouw aan de koning

Serieus?
En 67k mensen vinden dat prima :loco: ? Trouw sweren puur omdat iemand van bepaalde ouders komt? Dat is toch discriminatie t.o.v. rest van het volk?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
basjuh1981 schreef:
als een pannekoek


dat is koek van ei :|
  Bericht 
superwormjim
Pro
:roflol: Ach, zijn de acherdochtige wappies en de naïeve schaapjes het toch een keer eens dat de wereld koek en ei is. (f) O:)

Pannenkoeken

Verdomme zul je altijd zien nu krijg ik zin in panneko- ohwachtdieliggengewoonindekoelkast. Goed idee! :honger:
  Bericht 
bruintje beer
Master
superwormjim schreef:
ohwachtdieliggengewoonindekoelkast
:nothanks: vers uit de pan is 't lekkerst.
  Bericht 
Christafari
Master
Maar een keertje groenten kan ook geen kwaad he …
  Bericht 
Dave
Webspecialist
superwormjim schreef:
toch een keer eens dat de wereld koek en ei is. (f) O:)


nee dat schreef ik niet
  Bericht 
basjuh1981
Master
bruintje beer schreef:
:nothanks: vers uit de pan is 't lekkerst.


:kniktja:

Christafari schreef:
Maar een keertje groenten kan ook geen kwaad he …


Ik ben geen konijn :nothanks:
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Dave schreef:
geen betrouwbare bron

Hoezo?
Christafari schreef:
Maar die wordt nu bijna geïrriteerd als ik moet lachen wanneer hij beweert dat er toch een grote kans bestaat dat de aarde plat is.

Flat-earthers are gifts that keep on giving.
  Bericht 
Raymond
Master
Christafari schreef:
Maar een keertje groenten kan ook geen kwaad he …

Er kan ui bij de spek.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Mr.Cabdriver schreef:
Hoezo?


Ik kan ook wel een Wordpress site'je maken met de schitterendste verhalen.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Ongetwijfeld. Maar wat heeft dat ermee te maken?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Alles, jouw Youtubeverhaaltje is gebaseerd op dat Wordpress verhaaltje wat iemand op zn zolderkamer in elkaar kan draaien. Niets wijst erop dat plaatsgevonden heeft wat beweert wordt, je laat je te makkelijk in de luren leggen.

edit: Na enig onderzoek van mijn kant blijkt SciAm onder Politico te vallen ( https://www.politico.com/staff/corbin-hiar ) onder het kopje "E&E News" wat dat dan ook moge voorstellen maar ik ben alsnog niet onder de indruk. Ik raak pas onder de indruk bij een liveverslag of een _echt_ verslag niet bij een titel van "er gebeurt zachtjes dit en dat". Dat soort taal koop ik niet.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Dave schreef:
Alles, jouw Youtubeverhaaltje is gebaseerd op dat Wordpress verhaaltje

Nee, dat heeft hij er slechts deze aflevering bijgehaald. Zijn verhaaltjes zijn gebaseerd op vluchtbewegingen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
ga eens naar zo'n vliegveld en doe daar verslag, van een schermpje op een schermpje is net niets en lui.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Dave schreef:
ga eens naar zo'n vliegveld en doe daar verslag

Eigenlijk niet de juiste plek hier maar ik moest even aan deze woorden (en die video rond 15:18) denken toen ik dit las:

https://www.gelderlander.nl/buitenland/noodweer-in-dubai-mogelijk-gevolg-van-kunstmatig-opgewekte-regen~a7c3c8a4/
Citaat:
Noodweer in Dubai mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen
VIDEO | UPDATE
Grote delen van Dubai staan onder water door extreme regenval, die mogelijk kunstmatig is opgewekt. Er viel op één dag evenveel regen als er normaal gesproken in een jaar valt. Tot dusver is minstens één persoon om het leven gekomen. Veel auto’s zijn op ondergelopen wegen gestrand, vluchten zijn geannuleerd en sommige gebouwen zitten zonder stroom.

In de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) viel dinsdag in minder dan 24 uur tijd 254 millimeter regen, aldus het nationale meteorologische centrum. Dit is de grootste hoeveelheid sinds het begin van de metingen in 1949. Volgens Sky News viel er in Dubai op één dag evenveel regen als normaal gesproken in een heel jaar valt. De ongewone stortbuien veroorzaken overstromingen. Dergelijk noodweer is zeldzaam in de woestijnstaat, waar het normaal droog en warm is.

Het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen. Het Nationaal Centrum van Meteorologie (NCM), de meteorologische dienst van het land, bevestigde dat er maandag en dinsdag vliegtuigen zijn opgestegen om het weer te beïnvloeden.

Cloud seeding
Tussen maandagavond en dinsdagmiddag vertrokken minstens zeven ‘cloud seeding’-vliegtuigen vanaf de luchthaven van Al Ain (Abu Dhabi) om chemicaliën in de atmosfeer te verspreiden die de neerslag moesten bevorderen. De vliegtuigen konden profiteren van de stapelwolken die op dat moment voorbijdreven.

De VAE zijn in 2002 begonnen met ‘cloud seeding’ om de hitte en de droogte tegen te gaan, maar het gebrek aan goede afwatering in veel gebieden kan overstromingen veroorzaken. Volgens Ahmed Habib, meteoroloog van het NCM die met persbureau Bloomberg sprak, is de regen deels het gevolg van deze technologie.

Chaos op vliegveld en wegen
Op Dubai International Airport, een van de drukste luchthavens ter wereld, is het chaos. De meeste vluchten waren woensdagochtend geannuleerd of vertraagd. Veel reizigers brachten de nacht door op het vliegveld. De luchthaven raadt reizigers af te vliegen, tenzij het ‘absoluut noodzakelijk’ is.

Op video’s die rondgaan op sociale media is te zien hoe vliegtuigen die klaarstonden om te vertrekken, door ongewoon hoog water taxiën. Snelwegen, metro’s en winkelcentra staan onder water. De autoriteiten roepen de bevolking op om zoveel mogelijk weg te blijven van stranden en valleien. De scholen in de Emiraten waren dinsdag gesloten en blijven ook woensdag dicht. De halve finale van de Aziatische Champions League tussen Al-Ain en Al-Hilal is 24 uur uitgesteld vanwege het slechte weer.

Regen is niet ongewoon in de VAE, maar valt gewoonlijk vooral in de koelere wintermaanden. Op extreem weer zijn de steden in de regio niet voorbereid. Veel wegen, huizen en openbare faciliteiten hebben geen afwateringssysteem dat ontworpen is voor grote hoeveelheden water, wat lekkages en overstromingen tot gevolg heeft. Autoriteiten zijn in Dubai inmiddels bezig om wegen leeg te pompen met tankwagens.

Meerdere doden
Tot dusver heeft het noodweer aan minstens één persoon in Dubai het leven gekost. Een 70-jarige man werd meegesleurd door een overstroming in het noorden van het land en overleefde dat niet, meldde een lokale krant. In buurland Oman zouden de afgelopen dagen minstens achttien mensen zijn omgekomen door de zware regenval, meldde persbureau AP. Onder de slachtoffers bevinden zich ook 10 schoolkinderen, die werden meegevoerd door het water.

Hoe lang de problemen in de emiraten nog zullen aanhouden, is onduidelijk. Woensdag worden in onder meer Dubai nog enkele buien verwacht. In de dagen daarna blijft het droog en stijgt de temperatuur tot meer dan 30 graden.

Veel beeld in het artikel, vliegveld lijkt meer op het Veluwemeer.
  Bericht 
maarten28
Master
Ja, stuur dan ook direkt 7 vliegtuigen naar boven. Collega van mij is er ook zo eentje "jeetje wat is het warm hier" *loopt naar de thermostaat die op 21 staat en zet die op 14.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
:lol: Het botert niet zo met die collega?
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Je bent pas wappie als je gelooft dat de overheid het beste voor heeft met de werkende burger. Of als je je kostbare vrije weekend besteed aan het aanbidden van god, of nog erger, Allah. Over die laatste gesproken, zijn fanboys in het politie korps zijn het onderzoeken pas echt waard. Die gasten voor wie familie belangrijker is dan integriteit.
  Bericht 
maarten28
Master
Mr.Cabdriver schreef:
:lol: Het botert niet zo met die collega?


Ach, 't is een Amsterdamse, dus je moet er maar mee leren leven he?
 Pagina 1 van 1  [ 39 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy