Pagina 1 van 1  [ 23 berichten ]
  Bericht 
no justice
Master
destentor schreef:
Plots krijgt man uit Apeldoorn 28 boetes op de mat (en die heeft hij te danken aan iemand anders...)

Hij kwam bijna nooit in Rotterdam. Tóch kreeg een man uit Apeldoorn daar geregeld een parkeerboete. Maar liefst 28 vielen er op zijn mat. Totaal voor zo'n 3000 euro. Maar toen hij en de politie in actie kwamen, werd duidelijk dat hij slachtoffer was van een sluwe truc.

Redactie Rotterdam 16-01-24, 14:35 Laatste update: 17:32
4 REACTIES
De Apeldoorner zou bijna 3000 euro moeten ophoesten, door het grote aantal boetes dat op zijn kentekenplaat werd geregistreerd. Foutparkeren in Rotterdam, luidde de overtreding.

Daarop diende de Apeldoorner meerdere bezwaarschriften in. Want hij kon aantonen dat hij amper in Rotterdam kwam. De verkeerspolitie stelde op basis van de bezwaarschriften nader onderzoek in.

Wat bleek? Een creatieve Rotterdammer had met behulp van zwart plakband de letter ‘P’ op zijn kentekenplaat veranderd in een ‘R’. Door deze wisseltruc kreeg de nietsvermoedende man uit Apeldoorn opeens de boetes op de mat.

Het voertuig van de daadwerkelijke overtreder werd uiteindelijk getraceerd. En je kan het wel raden: opnieuw stond het op een plek waar de bestuurder niet mocht parkeren. Maar de politie kon de man pas vervolgen vanwege de illegale kentekenplaat, op het moment dat ze hem staande hielden terwijl hij ermee aan het rijden was.

‘Niet van bewust’
Op 14 januari lukte dat. De Rotterdammer werd daarna meegenomen naar het politiebureau. In zijn verklaring liet hij weten dat hij zich er niet bewust van was dat iemand anders gedupeerd zou worden door zijn knutselwerkje.

Als klap op de vuurpijl, bleek het voertuig ook nog eens onverzekerd rond te rijden.

Het voertuig werd in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie beslist of de Rotterdammer deze terugkrijgt. Waarschijnlijk gebeurt dat wel, nadat hij de grote stapel boetes heeft afbetaald. Daarna mag hij weer rondrijden, wel met zijn originele kentekenplaat. En hij moet zich eerst nog verantwoorden voor de rechter.

De man uit Apeldoorn kan in ieder geval opgelucht ademhalen, want de duizenden euro's aan boetes hoeft hij uiteraard niet te betalen.


Hoe kan je aantonen dat je nooit in een plaats komt vraag ik me dan af ?!?! Maar zo zie je maar weer nooit klakkeloos betalen; altijd in bezwaar. Valt me nog mee dat de verkeerspolitie een onderzoek had ingesteld. :o
  Bericht 
bruintje beer
Master
M'n vader, Friesland, actieradius max 50 km, heeft zoiets gehad. Bekeuringen uit Rotterdam stroomden binnen. Het is destijds vrij gemakkelijk met wat telefoontjes opgelost ("gooit u deze boete maar weg, en de volgende is al onderweg, mag u ook weggooien"). Uiteindelijk kreeg hij bericht dat ze de duplicaatauto in Rotterdam hadden aangetroffen, al weken verlaten.
Zo'n auto wordt dan kennelijk gejat, krijgt valse platen en wordt dan een poosje gebruikt.
  Bericht 
dvdouden
Master
Had m’n pa ook een keer. Vervangende auto gekregen van de garage, paar weken later een dikke prent voor te hard rijden ontvangen via de garage. Kon via de Km registratie van de garage bij uitgeven en inleveren van de auto aantonen dat hij daar nooit had kunnen zijn. Was ook een gevalletje valse platen, zelfde model/kleur/enz.
  Bericht 
Lotus Omega
Master
Je kunt toch foto's opvragen?

Zoiets hebben we een keer op het werk gehad met de bedrijfsbus. Toen kregen we ook een paar boetes terwijl we daar nooit waren geweest. Toen vroegen we foto's op en stond er echt een andere bus op de foto met bijna eenzelfde kenteken. Bleek een foutje te zijn.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Je kan van alles maar het werk komt wel weer bij de burger te liggen in plaats van bij de schrijvende gerobotiseerde partij
  Bericht 
Bussloo
Master
no justice schreef:
Hoe kan je aantonen dat je nooit in een plaats komt vraag ik me dan af

Via de ANPR camera's op de snelwegen? Die beelden worden 28 dagen (zeggen ze) bewaard.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Alsof iemand daar naar gaat kijken voor je :D
  Bericht 
Bussloo
Master
Politie kan zien hoeveel hits er op jouw kenteken zijn. Als die dan alleen rond 055 en rond 010 zijn en niet op de wegen daartussen, dan is er iets vreemds aan de hand.
Hm... leuke query om fraude met dubbele kentekens op te sporen bedenk ik me nu. :D
  Bericht 
no justice
Master
Geloof ik dus ook niets van. Je kan ook niet via de snelweg zijn gereden. Jij mag je onschuld aantonen en een nukubu heeft niet de beschikking tot anpr beelden. Ja bij hunted kan het allemaal. :[ :|
  Bericht 
Dave
Webspecialist
no justice schreef:
. Je kan ook niet via de snelweg zijn gereden. J


die camera's staan overal, je moet vijftienhonderd kilometer omrijden van Apeldoorn -> Rotterdam om ze allemaal te ontwijken.

controles/alle-anpr-camera-s-in-csv-en-kml-t99886.html
  Bericht 
no justice
Master
Wtf? Ze kennen je beter bij je geboorte chippen of gelijk in de bak gooien. Wat een land he.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
We willen allemaal rekeningrijden, een keer raden hoe dat ingeregeld gaat worden.
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
Dave schreef:
We willen allemaal rekeningrijden


Niks we, :schudnee: :schudnee:
  Bericht 
bruintje beer
Master
no justice schreef:
bij je geboorte gelijk in de bak gooien
:lol:
  Bericht 
Karbargenbok
Master
no justice schreef:
Wat bleek? Een creatieve Rotterdammer had met behulp van zwart plakband de letter ‘P’ op zijn kentekenplaat veranderd in een ‘R’. Door deze wisseltruc kreeg de nietsvermoedende man uit Apeldoorn opeens de boetes op de mat.


So much voor die GAIK-platen...
  Bericht 
Bussloo
Master
DPG schreef:
Maar de politie kon de man pas vervolgen vanwege de illegale kentekenplaat, op het moment dat ze hem staande hielden terwijl hij ermee aan het rijden was.
Het OM heeft het over "rijden met of voeren van valse of vervalste kentekenplaten". De journalist maakt er maar weer eens iets van? En de politie vervolgt niet, dat doet het OM.
DPG schreef:
En hij moet zich eerst nog verantwoorden voor de rechter.
Waarom? Heeft hij dit vaker gedaan? Pas bij recidive volgt een dagvaarding.
  Bericht 
BLikent
Master
Nog iemand met een hele stapel boetes:

Afbeelding
Jan Kornegoor krijgt sinds 2022 de een na de andere verkeersboete voor een rode Peugeot. © Arjan Gotink

Achterhoeker krijgt ene na andere parkeerboete uit Amsterdam en dat heeft een bizarre oorzaak: ‘Ik word er gek van’

,,Mijn auto is daar nog nooit geweest’’, verzucht Jan Kornegoor uit Vorden. Hij laat een parkeerboete zien van de gemeente Amsterdam. Weer 84,20 euro. Weer, want het regent parkeerboetes in huize Kornegoor. De oorzaak is even bizar als gekmakend.

De ellende voor Kornegoor begint in augustus 2022. U leest het goed, in 2022. Een boete voor parkeren zonder te betalen in de Willemsstraat in Amsterdam. De Achterhoeker is verrast. Zijn auto is nog nooit in Amsterdam geweest, zo bezweert hij.
Hij maakt bezwaar en krijgt de foto’s te zien. ,,Maar dat is mijn auto helemaal niet. En ook mijn kenteken niet.’’

Het bezwaar wordt gegrond verklaard. Einde verhaal, zou je zeggen. Maar nee, al snel belandt er weer een parkeerboete in de bus, en nog een, en nog een...
Ik word er gek van

Het zijn er inmiddels vijftien met een totaalbedrag van meer dan 1000 euro. Alle keren is Kornegoor succesvol met zijn bezwaren, maar toen er maandag weer een boete kwam, was de maat vol.

,,Ik heb inmiddels alles gedaan wat je van een fatsoenlijk mens mag vragen om dit te stoppen. Het helpt allemaal niks. Ik word er gek van.’’

Hij is er inmiddels wel achter wat er aan de hand is. En dat is een ronduit raar verhaal. Het is geen kentekenfraude, zoals hij aanvankelijk dacht.

In de Jordaan
De auto waarvoor de boete eigenlijk is bedoeld, parkeert iedere keer steevast in de Willemsstraat ter hoogte van nummer 127, in de Jordaan. Een scanauto van de afdeling Parkeerbeheer constateert alle keren dat er geen of te weinig parkeerbelasting is betaald.

Uit de foto’s die Kornegoor iedere keer krijgt na een nieuw bezwaar, blijkt dat het gaat om een rode Peugeot. Hij heeft zelf een zwarte Chevrolet.
AfbeeldingArjan Gotink

Het kentekennummer komt wel vrijwel overeen. Vrijwel, op een letter na. Kornegoor heeft een K op het bord. De auto in Amsterdam een X.
En daar gaat het mis. In de kentekenplaat aan de voorzijde van de Amsterdamse auto zit een flinke deuk, vermoedelijk van een trekhaak. De kentekenplaat aan de achterzijde van de auto is ongeschonden.

Deuk van trekhaak
Die deuk is het probleem. Die zit precies op de plek van de X. De scanauto raakt in de war en maakt van de X een K, en dan kom je automatisch bij Kornegoor terecht. Letterlijk automatisch, want het hele proces is geautomatiseerd.
Ondanks alle bezwaren en het schrappen van de boetes blijft de scanauto onverbeterlijk zijn gang gaan, terwijl op de foto’s van de scanauto duidelijk is te zien dat de kentekenplaat op de achterkant van de Amsterdamse auto een X heeft.

Bang voor wielklem
,,Ik heb al eens gedacht: als we nu helemaal niets doen, wat gebeurt er dan? In de brieven die we krijgen staat dat na vijf boetes een volgende keer een wielklem wordt aangebracht. Nou, laat ze dat maar doen, dan is het in een keer opgehelderd. Maar ik ben ook bang dat ze dan de klem bij mij komen brengen.’’

Kornegoor vermoedt dat de eigenaar van de betrokken auto met de X van niets weet. ,,Die persoon heeft waarschijnlijk een parkeervergunning. Anders kan ik me niet voorstellen dat je het voertuig steeds op ongeveer dezelfde plek blijft parkeren.’’
De aanslag die hij maandag kreeg, is gebaseerd op een waarneming van 4 februari om 22.28 uur. Kornegoor hoopt dat publiciteit over zijn situatie eindelijk tot een oplossing leidt.

De redding moet dus komen van de gemeente Amsterdam. Hoe kan het dat er ondanks succesvolle bezwaren boetes blijven komen en wat is er nodig om hieraan een einde te maken, vragen we onder meer aan de afdeling die erover gaat.
Het alles verlossende antwoord krijgen wij ook niet. Nog niet. De gemeente belooft het uit te zoeken. Wordt vervolgd dus.

Vertel ons uw ervaringen
Het gebeurt vaker dat autobezitters onterecht een boete krijgen, bijvoorbeeld door kentekenfraude. Zo kreeg een man uit Apeldoorn 28 boetes uit Rotterdam.
Hij was slachtoffer van een sluwe truc.

Een creatieve Rotterdammer had met behulp van zwart plakband de letter ‘P’ op zijn kentekenplaat veranderd in een ‘R’. Door deze wisseltruc kreeg de nietsvermoedende man uit Apeldoorn opeens de boetes op de mat.
Heeft u op dit vlak ook ervaringen, vertel het ons: a.boer@destentor.nl.. | Arjan Gotink
Afbeelding
  Bericht 
Lotus Omega
Master
Alle boetes seponeren (indien er wel terecht betaald is) en een boete voor onleesbaar kenteken naar de Peugeot.
  Bericht 
Abel1
Master
En daarom dus die luie ambtenaren uit de scan auto en gewoon weer ouderwets de straat op, en briefje achter de ruitenwissers.
Dat automatische gedoe is niks dan ellende.
  Bericht 
bert65
Master
... en Amsterdam maar blijven beweren dat ze een controleur langs de locatie sturen om te controleren of het voertuig daar staat geparkeerd.... :schudnee: :-?
  Bericht 
Lotus Omega
Master
In een scanauto ja. Dus ze hebben daarin gelijk.
  Bericht 
zadkine
Master
Ik zou een klacht wegens kneveling tegen die ambtenaren gaan indienen. Willens en wetens constant een persoon treiteren aangezien het juiste kenteken heel goed te zien is.
En samen met de klacht een vordering van 1 uur werk per bezwaarschrift (a 100 euro)
Of dat een kans maakt op veroordeling is niet relevant.
Vooral niet als je de klacht ook publiciteit weet te geven via het nieuws.
  Bericht 
Bussloo
Master
De eigenaar van de auto met de gedeukte plaat heeft inmiddels laten weten de plaat te laten vervangen.
 Pagina 1 van 1  [ 23 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy