Pagina 1 van 1  [ 4 berichten ]
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
De Telegraaf schreef:
Het Openbaar Ministerie in Rotterdam vervolgt een 38-jarige politieagente voor het schieten op een auto met daarin drie personen. Ze raakte de auto vijf keer. Niemand raakte gewond. De vrouw wordt vervolgd voor poging tot doodslag of anders voor poging tot zware mishandeling.

De agente wilde op 12 mei 2023 de auto en de identiteit van de inzittenden controleren op de Strevelsweg in de wijk Feijenoord. De auto zou mogelijk betrokken zijn bij verkenningen van meerdere explosies in Rotterdam. Het kenteken van de auto was herkend door een camera boven de weg.

De inzittenden werkten volgens het OM mee aan de controle, maar vervolgens leek de bestuurder naar zijn broekband te grijpen en reed hard weg. Door die armbeweging dacht de agente dat hij een wapen pakte. Daarop loste ze vijf schoten.

Uitzonderlijke gevallen
Het Openbaar Ministerie baseert zich op onderzoek van de Rijksrecherche, die het schietincident onderzocht. „Het OM is van oordeel dat schieten op een auto slechts in uitzonderlijke gevallen een passende reactie is en dat was nu niet het geval”, laat justitie vrijdag weten.

Het is nog niet bekend wanneer de zaak tegen de agente dient. De zaak wordt aangebracht bij de rechtbank in Utrecht, die zaken over politiegeweld behandelt.


Ik ben benieuwd wat er van de beschuldigingen overblijven.

Zou zomaar kunnen dat ze een waarschuwing krijgt en gewoon weer verder kan. :honger: :honger:
  Bericht 
bruintje beer
Master
Telegraaf schreef:
en reed hard weg
Dan vraag je d'r ook gewoon om.
  Bericht 
NoCashCow
Master
 
Minstens 5x schieten en nog geen inzittende geraakt? Dat is erger dan het schieten zelf. Met een dergelijke slechte wapen beheersing hoor je er geen te hebben. Voor hetzelfde geld schiet je omstanders neer.
Om te bepalen wat die greep naar de broekband inhield heb je natuurlijk wel een foto van de agente nodig.
  Bericht 
Peter3
Weet de weg
 
Doet me denken aan de man die (in een auto gezeten) een "onverwachte beweging" maakte toen er vanuit het niets met een zaklamp in z'n ogen werd geschenen. Resultaat: dode man en vanzelfsprekend vrijspraak voor de agent. Want (vul rotsmoes in).
 Pagina 1 van 1  [ 4 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy