Pagina 1 van 1  [ 7 berichten ]
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
L1nieuws schreef:
Twee Heerlenaren van 19 jaar zijn vrijgesproken van het gooien van een molotovcocktail naar het politiebureau in Heerlen. Tegen hen was 24 maanden cel waarvan de helft voorwaardelijk geƫist.

En dat terwijl het tweetal vorige week nog had bekend een zelfgemaakte brandbom over de poort bij het Heerlense politiebureau te hebben gegooid. Dit laat de advocaat van een van de jongens weten.

Brandstichting
Justitie had hen daarom brandstichting ten laste gelegd. Maar omdat hun advocaten hadden bepleit dat er alleen sprake was van een poging tot brandstichting, werden ze vrijgesproken. Justitie had namelijk poging tot brandstichting, wat ook strafbaar is, niet ten laste gelegd. Door het gooien van de molotovcocktail ontstond wel schade, maar geen brand. De rechters gingen daarom mee met de advocaten en sprak de jongens vrij.

Dronken en stoned
Het incident deed zich voor in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 augustus 2023. De jongens verklaarden tijdens de rechtszaak dat ze stoned en dronken waren en daarom op het idee kwamen een brandbom te maken. Even daarvoor hadden ze bij een tankstation een fles gevuld met benzine en een stuk textiel. Omdat ze duidelijk herkenbaar op camerabeelden stonden, konden ze niet veel later worden aangehouden.

Een van de verdachten zat ruim vier maanden in voorarrest, de ander kwam al eerder vrij. Omdat hij na zijn vrijlating in Sittard een scooter stal, moest hij opnieuw de cel in.

Geen kwajongensstreek
Justitie rekent het duo vooral aan dat het gooien van de brandbom gericht was op de politie. "Ze wisten dat daar het politiebureau is gevestigd. Het had heel anders kunnen aflopen, agenten zijn erg geschrokken, dit kunnen we niet afdoen als een kwajongensstreek," zei justitie. Maar door een fout kwam het dus niet tot een veroordeling. Het Openbaar Ministerie (OM) wil nu niet reageren. Justitie kan wel nog in beroep en de ten laste legging dan wijzigen. Of ze dit doen is nog niet duidelijk.


wat een stel prutser daar bij het OM.
  Bericht 
bruintje beer
Master
OvJ schreef:
Ze wisten dat daar het politiebureau is gevestigd.
Precies! Als daar nou gewoon een gezinnetje met jonge kinderen had gewoond was er namelijk niet zoveel aan de hand geweest.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
L1nieuws schreef:
Maar door een fout kwam het dus niet tot een veroordeling.


geeft niets hoor, genoeg verse kansen

L1nieuws schreef:
Omdat hij na zijn vrijlating in Sittard een scooter stal, moest hij opnieuw de cel in.
  Bericht 
Lotus Omega
Master
Kunnen ze opnieuw aangeklaagd worden?
  Bericht 
basjuh1981
Master
Niet voor hetzelfde feit.
  Bericht 
bruintje beer
Master
Ook niet als nieuw bewijsmateriaal zich aandient?
  Bericht 
basjuh1981
Master
Dan wordt de zaak heropend.
 Pagina 1 van 1  [ 7 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy