Pagina 1 van 1  [ 30 berichten ]
  Bericht 
Black98
Master
Telegraaf schreef:
ROTTERDAM - Een voormalig agent uit Spijkenisse is donderdag door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar waarvan drie maanden voorwaardelijk, voor onder meer betrokkenheid bij handel in drugs. De 60-jarige man is ook veroordeeld voor computervredebreuk en schending van zijn ambtsgeheim.

„De rechtbank tilt zwaar aan de schending van zijn ambtsgeheim. Hij heeft hiermee de integriteit van het politieapparaat schade aangebracht.” De man werkte meer dan dertig jaar bij de politie, inmiddels is hij ontslagen.

De 42-jarige partner van de ex-agent heeft drie dagen in voorarrest gezeten en hoeft niet terug de cel in „door haar bijzondere persoonlijke omstandigheden.” Ze heeft ernstige gezondheidsproblemen en waarschijnlijk nog maar enkele jaren te leven. De rechter legde haar daarom een celstraf van 720 dagen waarvan 717 dagen voorwaardelijk op. Een 48-jarige vriend, die de drugshandel met name zou hebben geregeld, is veroordeeld tot vijftien maanden cel waarvan drie voorwaardelijk.

Kluisje
Bij de woning van de voormalig agent en zijn vriendin hing een kluisje waar mensen geld in konden stoppen en vervolgens drugs eruit konden halen. „Het ging om een gewone woning, in een gewone woonwijk. En mensen wisten dat daar een agent woonde”, zei de officier van justitie eerder deze maand tijdens de behandeling van de zaak. Alle drie hebben toegegeven dat ze in drugs hebben gehandeld. Ze vertelden de rechter veel spijt van te hebben. „Normvervaging”, noemde de ex-agent zijn gedrag.

Tegen alle drie was een gevangenisstraf van twee jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist.


Dus het gebeurde gewoon zo in het openbaar dmv een kluisje, wtf denk je dan :fp:
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Black98 schreef:
De man werkte meer dan dertig jaar bij de politie
Op zich niet raar dat je dan door hebt dat de "war on drugs" al een tijdje gewonnen is door de drugs. Drugs verkopen is trouwens een eerlijkere manier om inkomen te vergaren dan leven van afgeperts belastinggeld. Ik neem het deze man wel kwalijk dat hij beide deed.
  Bericht 
snovvdog
Master
Dikke Dakduif schreef:
eerlijkere manier om inkomen te vergaren dan leven van afgeperts belastinggeld.

:respect:
Dikke Dakduif schreef:
"war on drugs" al een tijdje gewonnen is door de drugs.

:kniktja:


Legaliseer die shit gewoon een keertje.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
zodat we ook hier dashcammend kunnen gaan vloggen?


Youtube video
  Bericht 
no justice
Master
Jaaaaa legaliseer harddrugs. Nog meer verwarde mensen :honger: oja dan ook verder bezuinigen op de ggz graag.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Ik zie het als Darwin aan het werk. Als je jezelf niet in de hand kan houden, heb je niks te zoeken in de genenpool.
  Bericht 
bruintje beer
Master
Dave schreef:
Streets of Philadelphia
Mooi heh, dat beschaafdste en ontwikkeldste land ter wereld ;(
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Dave schreef:
zodat we ook hier dashcammend kunnen gaan vloggen?


Want daar hebben ze een zeer liberaal drugsbeleid?
  Bericht 
snovvdog
Master
djee schreef:
Want daar hebben ze een zeer liberaal drugsbeleid?

Precies dat...

Ik begrijp niet dat mensen denken dat het legaliseren meer gebruik als gevolg heeft. De drooglegging had ook al zo goed gewerkt... :roll:

https://www.ojp.gov/ncjrs/virtual-libra ... drugs-p-32
Citaat:
Further, if drugs were legalized, dangers to public health from using heroin, cocaine, and marijuana would be greatly reduced since legalizing drugs would probably reduce the use of harmful drugs. The main risk of drug legalization concerns the potential for increased drug consumption. Because the drug market is already saturated with a combination of legal and illegal drugs, however, virtually everyone who wants to get "high" already does so. The authors conclude that, considering all benefits and costs, the case for drug legalization is overwhelming.



Met Cannabis is toch ook duidelijk dat het gebruik in landen waar het gelegaliseerd is lager is...

https://www.colorado.edu/today/2023/01/ ... t-increase


Citaat:
Decriminalising drugs has paid off in the Netherlands. Decriminalisation of heroin and other hard drugs has allowed addicts to be treated as patients. As a result hardly any new heroin addicts are registered,3 while existing users are supported and have been helped to get jobs.

Drugs could easily be regulated in the same manner that alcohol and tobacco are regulated and, more importantly, heavily taxed. The price could still be substantially less than current prices on the illicit market,4 and the revenue generated from the regulation could then be funnelled into education and other rehabilitation programmes. Educating children at an early age is the best weapon we have to combat the drug problems we face today. It would give children the tools to make intelligent and healthy choices in the future. And instead of turning drug addicts back to the streets, investing in rehabilitation programmes would not only help the addicts, but help society.

Many people may think that taking drugs is inherently wrong and so should be illegal. But there is a question of effectiveness—does making it illegal stop people doing it? The answer is clearly no. One could even argue that legalisation would eliminate part of the attraction of taking drugs—the allure of doing something illegal.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2072016/


Ik geloof niet dat drugsmisbruik toe zal nemen met legalisering... Onderbuikgevoel van mensen die doen alsof de wet zo veel invloed heeft op wat mensen doen...
  Bericht 
Dave
Webspecialist
djee schreef:
daar hebben ze een zeer liberaal drugsbeleid?


niet eens. maar hetzelfde zie je hier toch ook gebeuren? hele waslijst aan "designerdrugs" wat niet onder de opiumwet valt. Komt een middel op de opiumlijst terecht wordt het heel lichtjes aangepast waardoor het weer niet onder de opiumwetgeving valt met alle gevolgen van dien. Fentanyl was ook geen middel wat daar onder de opiaten viel.

Je moet de productie en import aanpakken maar als de politie/douane zelf corrupt is dan is het dweilen met de kraan open.

Dikke Dakduif schreef:
niks te zoeken in de genenpool


soort China creëren? Gezellig hoor.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Dave schreef:
hele waslijst aan "designerdrugs" wat niet onder de opiumwet valt. Komt een middel op de opiumlijst terecht wordt het heel lichtjes aangepast waardoor het weer niet onder de opiumwetgeving valt met alle gevolgen van dien. Fentanyl was ook geen middel wat daar onder de opiaten viel.
Dat zou dus niet gebeuren als het origineel niet verboden was. Door kortzichtig verbieden heb je nu dus fentanyl, miauw-miauw, namaak speed, namaak keta, etc. Voor het volledige programma kun je terecht op funcaps.nl
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Dikke Dakduif schreef:
Dat zou dus niet gebeuren als het origineel niet verboden was.


ahja en dan is er geen drugsprobleem. Klinkt superlogisch.
  Bericht 
maarten28
Master
Dan is er geen behoefte om steeds nieuwe drugs te verzinnen zodat je als wetgever niet steeds achter de feiten aan moet lopen. En wat er beschreven wordt, reguleren, belasten, mensen niet als crimineel zien, dat helpt veel.
Hoe zou je het vinden als iedereen die rookt of alcohol gebruikt in de bak zou belanden? Onwaarschijnlijk? In Amerika hebben ze dat dus met alcohol gedaan, en in verschillende zandbaklanden doen ze dat nu nog.
Ja, dat helpt. :schudnee:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
maarten28 schreef:
dat helpt veel.


helpt wel wat?

om de hoge prijzen te dempen. Gebruik zou alleen maar toenemen, dan helpt dat dus niet.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Dave schreef:
Gebruik zou alleen maar toenemen


Welnee, immers verboden vruchten zijn het lekkerst.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
In die theorie ga ik niet mee
  Bericht 
no justice
Master
Ik ook niet. Drugs vrij verkrijgbaar? Meer verslaafden meer drugspsychoses en meer druk op de zorg.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Het constant verbieden biedt ook nog geen uitkomst.
  Bericht 
no justice
Master
basjuh1981 schreef:
geen uitkomst.


Omdat dat geen uitkomst bied moet je het maar legaliseren? Dan moet drugshandel een hogere prioriteit krijgen bij de pliesie. O wacht levert niks op dus gaan we maar flitsmarathons organiseren. :fp:
  Bericht 
basjuh1981
Master
no justice schreef:
Omdat dat geen uitkomst bied moet je het maar legaliseren?


Als iets niet werkt, moet je er niet mee doorgaan.
  Bericht 
snovvdog
Master
Dave schreef:
In die theorie ga ik niet mee

no justice schreef:
Ik ook niet. Drugs vrij verkrijgbaar? Meer verslaafden meer drugspsychoses en meer druk op de zorg.

En op welke feiten en/of onderzoeken is dit gebaseerd?
no justice schreef:
moet je het maar legaliseren?

Dat moet om een andere reden, het recht op zelfbeschikking.

De legaliteit van iets heeft m.i. weinig te maken met het gebruik ervan. Ook met extra handhaving. Nogmaals aangehaald, de drooglegging is hier het grote voorbeeld van.

Het gecontroleerd drugs verkopen zoals nu met tabak en alcohol gebeurt heeft alleen maar voordelen: je haalt de criminaliteit eruit, kan middels financiele prikkels iets ontmoedigen, maar vooral de opbrengsten kan je veel effectiever beleid tegen drugs mee voeren: onderwijs en hulp/zorg/begeleiding...
  Bericht 
no justice
Master
snovvdog schreef:
het recht op zelfbeschikking.


Dan moet je ook zo flink zijn om zelf de kosten te betalen als het fout gaat. Dus geen aanspraak maken op zorg, medicatie en therapie. Das zelfbeschikking voor je.

basjuh1981 schreef:
Als iets niet werkt, moet je er niet mee doorgaan.


Het alternatief is nog erger wat mij betreft.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
no justice schreef:
Drugs vrij verkrijgbaar? Meer verslaafden meer drugspsychoses en meer druk op de zorg.
De andere kant van de schaal zijn de enorme kosten (in geld en geweld) van de onwinbare strijd tegen de drugshandel.
  Bericht 
basjuh1981
Master
no justice schreef:
Dus geen aanspraak maken op zorg, medicatie en therapie. Das zelfbeschikking voor je.


Beetje vreemd niet? Je mag wel betalen, maar je mag er geen gebruik van maken.
  Bericht 
no justice
Master
basjuh1981 schreef:
Beetje vreemd niet? Je mag wel betalen, maar je mag er geen gebruik van maken.


Klopt. Das de eeuwige discussie of een alcoholist of een roker geholpen zou moeten worden in het ziekenhuis terwijl ze zelf willens en wetens die rommel hebben gebruikt. Ik voorzie echter een toename van drugspsychoses met alle bijkomende leed als harddrugs gelegaliseerd zouden worden. Meer recreatieve gebruikers, meer verslaafden met alle ellende die daar bij komt.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Je bent ook enigszins bevooroordeeld ;)
  Bericht 
Pen
Master
Ben het wel eens met NJ. Rij je langs het ziekenhuis zitten ze met de zuurstofpomp in de neus voor de deur te paffen. Die lui moet je er direct uitflikkeren of alle kosten 1 op 1 doorbelasten.
Zelfde voor lui die de maag leeggepompt moeten hebben omdat ze teveel gezopen hebben. Dat betaal je zelf maar.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Pen schreef:
Zelfde voor lui die de maag leeggepompt moeten hebben omdat ze teveel gezopen hebben. Dat betaal je zelf maar.
Dat doe je toch al middels eigen risico op je zorgverzekering?
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Pen schreef:
Rij je langs het ziekenhuis zitten ze met de zuurstofpomp in de neus voor de deur te paffen. Die lui moet je er direct uitflikkeren of alle kosten 1 op 1 doorbelasten.

Die lui hebben al 2 paar nieuwe longen betaald aan accijns.
  Bericht 
Pen
Master
Dikke Dakduif schreef:
middels eigen risico


Ja en jij denkt dat met die 385 de totale kosten gedekt zijn?

Mr.Cabdriver schreef:
accijns


Als dat nou ook eens naar de zorg zou vloeien…
 Pagina 1 van 1  [ 30 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy