Pagina 1 van 1  [ 25 berichten ]
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Nu.nl schreef:
Bij een schietpartij op de parkeerplaats van een supermarkt in Zwolle is woensdag één persoon omgekomen. In een auto die bij de schietpartij betrokken was, zitten meerdere kogelgaten.

De schietpartij gebeurde rond 16.45 uur op een parkeerplaats bij een supermarkt aan de Rijnlaan. De politie bevestigt dat daarbij een dode is gevallen. Het gaat om een 44-jarige man uit Zwolle.

De politie heeft in de omgeving van de supermarkt een verdachte, een 42-jarige man uit Zwolle, aangehouden. De omgeving van de parkeerplaats en de supermarkt is afgezet. Daarbij zijn zichtschermen geplaatst om het slachtoffer af te schermen. De supermarkt is tijdelijk gesloten.

De politie sluit niet uit dat er meer verdachten betrokken zijn bij de schietpartij. Daar doet ze nog onderzoek naar. Er hangt ook een politiehelikopter boven de wijk.

Meerdere mensen op de parkeerplaats en in de supermarkt hebben de schietpartij gezien. Volgens RTV Oost zijn veel mensen rondom de parkeerplaats geëmotioneerd.

De Stentor meldt dat er twee auto's bij de schietpartij betrokken zijn. Een van de auto's zou de andere auto hebben geramd. De geramde auto in zijn voorruit meerdere kogelgaten.


🎶 Jij bent welkom, welkom in mijn land. Ik wil je leren kennen, ik wil weten wie je bent. Vertel me je verhaal. Ik wil begrijpen hoe het is om op de vlucht te zijn🎶

althans dat denk ik. Kan net zo goed Frederik met zn maten zijn geweest natuurlijk
  Bericht 
Dave
Webspecialist
beeldjes erbij


Bijlagen :






  Bericht 
Christafari
Master
Dave schreef:
Frederik met zn maten


Gezien de velgen kwam Frederik dan van 't kamp.
  Bericht 
Christafari
Master
Verdraaid, bij die Volvo dacht ik dat is collateral damage (vanwege elektrisch, lief kleurtje), maar daar zat het slachtoffer in. En die BMW (of Mercedes?) dacht ik dat daar het slachtoffer in zou zitten.

Maar goed, geramd worden en beschoten. Geen leuke dag.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
zijn allebei aan het schieten geweest, en/of inzittenden... Gezellig bij de Aldi
  Bericht 
Walker
Master
 
De Stentor schreef:
‘Nu zijn twee gezinnen kapot’: slepende ruzie na onschuldig akkefietje leidt tot bruut schietincident in Zwolle

Een wanhoopsdaad. Zo zien de naasten van schutter Özgür M. (42) het. De man schoot woensdag op klaarlichte dag ondernemer Peter Bloemink (44) dood in Zwolle. Volgens de familie M. heeft het slachtoffer ze jarenlang hardnekkig gestalkt en geïntimideerd. Politie en gemeente hebben meermaals bemiddeld.

,,Nu zijn in elk geval twee gezinnen kapot. Dit had nooit zo ver hoeven komen’’, zegt de vrouw van de woensdag opgepakte verdachte tegen de Stentor. Zij en haar gezin hebben sinds de arrestatie van Özgür nog geen contact met hem gehad.

Geëmotioneerd en fel vertellen ze over wat er volgens hen achter de moord zit. En wat de schutter gisteren zou hebben getriggerd.
Vier mannen houden zich volgens de familie M. woensdagmiddag op in de Rodehaanstraat, voor de deur van hun kledingreparatiewinkel. ‘Ze waren er weer’, bespreken hij en zijn echtgenote even later, als Özgür naar huis is gereden. Het loopt tegen half vijf.

‘Bel de politie maar’

Hij wil nog even tanken en vertrekt met zijn snelle Mercedes-Benz C43 AMG. Een halfuurtje later komt hij weer thuis aan de Welle in de wijk Aa-landen. Lopend. ,,Bel de politie maar, zei hij. Toen ik begon te appen met onze contacten bij de politie, zag ik al een arrestatieteam aankomen’’, vertelt zijn vrouw de ochtend na het incident.

De Mercedes staat dan nog op de parkeerplaats bij de Aldi, op een paar minuten lopen. De voorzijde is aan diggelen. Özgür heeft zijn auto gebruikt om de Volvo van Peter Bloemink van de zijkant te rammen. Daarna is hij uitgestapt en heeft hij zeker zes kogels afgevuurd door de voorruit van de Volvo. Bloemink overlijdt achter het stuur.

Hij is eigenaar van het bekende Zwolse beveiligingsbedrijf Bloemink Security & Crisisondersteuning. Zijn dochter schrijft op sociale media dat hij nog even naar de winkel was om boodschappen te doen voor het avondeten.

Akkefietje zoons

Het lijkt de ontknoping van een slepend conflict. Mogelijk is dat ontstaan door een ogenschijnlijk onbeduidend akkefietje tussen de zoons van M. en Bloemink, bij het wijkwinkelcentrum in de Aa-landen, een jaar of twee geleden. Volgens de echtgenote van M. is haar man die avond verhaal gaan halen bij de familie Bloemink. Praten, meer wilde hij niet, zegt ze.

Sindsdien is het foute boel. Volgens de familie van M. duiken bij hun eigen woning, de woningen van familieleden en bij hun modereparatiezaak in de binnenstad om de haverklap ‘loopjongens van Bloemink’ op. ,,Tieners, ouderen, het gaat alle kanten op.’’ De mensen proberen - volgens M. in opdracht van de beveiliger - onder hun huid te kruipen. ,,Dagen achter elkaar kwam er iemand de winkel in voor één knoop.’’ De winkel is donderdag gesloten.

Bemiddeling bij de politie

Politieagenten uit de wijk en op het bureau en de gemeente Zwolle zijn al tijden op de hoogte van het conflict. Er zijn meerdere pogingen gedaan om te bemiddelen. Zo was er een gesprek tussen de twee families op het politiebureau in Zwolle.
Hoewel M. vorig jaar in de Stentor verklaarde geen steun te voelen van politie en overheid, betwist zijn echtgenote dat donderdag. Volgens haar nam de politie de zaak juist heel serieus, maar wist hun vermeende stalker precies hoe ver hij kon gaan.

Explosie

Het gesprek op het bureau kwam er nadat een steen door de ruit van de woning van M. aan de Welle ging en vorig jaar maart midden in de nacht een explosief ontplofte bij de hoekwoning. De familie van M. is er volledig van overtuigd dat Bloemink achter deze aanslag zit.


Een kleermaker met een C-klasse AMG... Vroeger zouden ze zeggen: "Waar doet ie het van? En gelijk weer in de slachtofferrol kruipen.
  Bericht 
snovvdog
Master
Je gaat mij niet wijsmaken dat iemand je op die manier gaat omleggen als je zelf niks op je kerfstok hebt. Denk gewoon voorbeeld met de verkeerde persoon geklooid door een ordinaire pestkop als ook maar de helft van wat in het artikel staat klopt.
  Bericht 
Christafari
Master
Christafari schreef:
En die BMW (of Mercedes?)


Walker schreef:
Özgür


Mercedes dus.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
snovvdog schreef:
Maar de beveiligingswereld is naar mijn ervaring ook grotendeels vergif qua wat daar rondloopt.
Dat denk ik nou van de AMG wereld en helemaal als er een Turk in rijdt die beweert kleermaker te zijn en blijkbaar aan een vuurwapen weet te komen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Walker schreef:
kleermaker met een C-klasse AMG


sterft van de kleermakers in Zwolle binnenstad, zeker vijf zaken. Gouwe handel ofzo :roll:

blijf het wazig vinden dat in beide auto's kogelgaten in de voorruit zitten
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Kinderruzie lijkt aanleiding voor genadeloze liquidatie vader in Zwolle

ZWOLLE - Een ogenschijnlijk onschuldige ruzie tussen twee scholieren lijkt woensdagmiddag in Zwolle te zijn uitgemond in een genadeloze liquidatie van een van de vaders. Zeker zes kogels werden woensdagmiddag rond kwart voor vijf op de parkeerplaats van de drukbezochte supermarkt Aldi afgevuurd op de 44-jarige Peter Bloemink, eigenaar van een beveiligingsbedrijf.

„We willen er niks over zeggen”, zegt een bekende van Bloemink bij het bedrijf van het slachtoffer, Bloemink Security en Crisisondersteuning, dat is gevestigd op een bedrijventerrein in de stad. Een van de mannen heeft tranen in zijn ogen. Twee andere mannen omhelzen elkaar. De dood van Peter is keihard bij ze aangekomen.
Zijn dochter plaatste een bericht online – bronnen bevestigen dat zij daadwerkelijk de dochter is – dat voor kippenvel zorgt. „Mijn vader was naar de winkel gegaan om boodschappen te doen voor het avondeten. Iemand heeft hem eerst aangereden om zijn auto te stoppen. Daarna is hij zes maal door zijn hoofd geschoten.”

’Intimidaties en bedreigingen’

Het drama dat woensdag plaatshad bij de Aldi is een fataal dieptepunt van een al jaren durende vete waarbij de vermeende schutter, de 42-jarige Ozgur M., samen met zijn familie, het slachtoffer stelt te zijn van jarenlange intimidaties en bedreigingen die uitmondden in een dubbele aanslag op zijn woning.

De familie van de Turkse Zwollenaar stelde vorig jaar maart in meerdere interviews dat zij zich in de steek gelaten voelde door gemeente en politie. Dat mondde 3 juli vorig jaar ook al uit in een gewelddadige confrontatie tussen M., die Bloemink een klap gaf. Het leverde hem een veroordeling op.
De sociale huurwoning van de verdachte aan de Welle, waar woensdag huiszoeking werd gedaan, is inmiddels vergrendeld op last van de autoriteiten. ’Deze ruimte is verzegeld door de politie’, staat op een paarse sticker op de deur en de deurpost, die moet voorkomen dat iemand de woning kan betreden.

Verzegelde deur van huis verdachte.

Bronnen bevestigen dat het gaat om de woning van M., die in dezelfde wijk woont als het slachtoffer. Buren van de verdachte willen niks kwijt. „Ik weet er niks van, en ik wil er ook niks van weten”, zegt een oudere vrouw, die meteen de deur weer sluit.

Angst in de wijk

De angst in de wijk was al groot nadat bij de hoekwoning eerst een steen door de ruit vloog, en daarna een explosief bij de deur afging. Politie ziet het als een wonder dat bij die laatste aanslag geen gewonden vielen. De verdachte hield Bloemink ervoor verantwoordelijk, maar die ontkende met klem.

De vermeende schutter kon woensdag korte tijd na de executie door de gealarmeerde politie worden gearresteerd. Al jaren is M. verwikkeld, zo vertellen Zwollenaren, in een conflict met Bloemink. Die vete zou zijn begonnen op de school van hun kinderen die het met elkaar aan de stok kregen.

Uit een artikel in De Stentor vorig jaar blijkt dat de familie na alle gebeurtenissen weinig vertrouwen had in politie en gemeente. M. stelde dat een onschuldige ruzie was uitgedraaid op een aanslag en vertelde al jarenlang te worden gestalkt en geïntimideerd. In het interview bevestigde M. verder dat de achtergrond van de aanslag ligt in een ruzie die een van de kinderen eerder had met een leeftijdsgenootje.

Aan een Turks medium verklaarde de familie dat zijn zoon een jaar geleden op school ruzie had ’met een zoon van de eigenaar van het grootste beveiligingsbedrijf van het land’ en zei: „Na het gevecht kwamen de families van beide partijen
samen op de school en praatten. We dachten dat de zaak gesloten was, maar dat was niet zo.”

Bedreigingen

Sindsdien, vertelde hij verder, ontving zijn familie bedreigingen, en zijn er hakenkruizen bij hun huis getekend. „We hebben de situatie herhaaldelijk gemeld bij de politie, maar er is geen oplossing gekomen. De laatste aanval heeft ons bang gemaakt.”

Hij benadrukte dat ze niet het gevoel hadden dat hun klachten serieus werden genomen. „En nu hebben ze ons huis gebombardeerd. Ons vermoeden is dat de gemeente en politie aan de kant van zijn familie staan.”

Enkele weken later, op 3 juli vorig jaar liep het uit de hand toen M. Bloemink zou hebben aangevallen. Uit de tenlastelegging blijkt dat de Zwollenaar volgens het Openbaar Ministerie had gepoogd bij zijn rivaal zwaar lichamelijk letsel toe te brengen, door Bloemink in het gezicht te slaan. Ook zou hij meerdere knietjes hebben gegeven. De man werd door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur, waarvan 75 voorwaardelijk en een geldboete van 500 euro.

De Zwolse burgemeester Peter Snijders probeerde, zo stellen bronnen, nog te bemiddelen in het conflict tussen beide mannen. Een woordvoerder laat weten dat de burgemeester ’in het kader van het politieonderzoek’ hier niets over wil zeggen. Zijn zegsman laat weten dat de burgemeester spreekt van een schokkende en verdrietige gebeurtenis. „De komende dagen steekt hij zijn energie in de nazorg en het bieden van een luisterend oor.”

Verraden

Een Turkse man in de wijk Holtenbroek, waar een grotere allochtone gemeenschap zit, zegt te weten dat er al heel lang een oplaaiende ruzie tussen de twee was.
,,Dat weet iedereen hier”, zegt hij, vlakbij de Turkse supermarkt. ,,Ozgur voelde zich verraden door bijna iedereen. Waarom helpen ze alleen die Nederlander en moet die Turk het maar uitzoeken, dat gevoel had hij. Niemand luisterde. Hij stond er alleen voor.”

Het rechtvaardigt niet de liquidatie, voegt hij er meteen aan toe. ,,Hij is gewoon ontploft omdat hij geen uitweg meer zag. Dat is triest. Als je zo wanhopig bent dat je enige hulp nog van een pistool kan komen, is dat heel erg. Waarom is er geen hulp gekomen? Hij heeft een gezin, hij wilde ze beschermen.” De man zegt dan: ,,Niet een, maar twee gezinnen missen nu hun vader, want hij zal heel lang vast zitten. Het is voor iedereen vreselijk.”

Schoten door voorruit

Woensdagmiddag jongstleden ging het compleet mis op het parkeerterrein van de Aldi waar Bloemink boodschappen zou doen. M. zou met zijn zwarte Mercedes vol op de Volvo XC40 van zijn latere slachtoffer zijn ingereden, zodat die geen kant op kon. Vervolgens zou M. zijn uitgestapt en zes keer door de voorruit van de auto op Bloemink hebben geschoten. Daarna, zo vertelden omstanders, zou hij de Volvo zijn ingestapt om het slachtoffer mogelijk verder te verwonden. Na zijn daad maakte hij zich uit de voeten. Kort daarna werd hij door de politie gearresteerd. De politie kon donderdag rond het middaguur nog geen nadere informatie geven.

Bloemink is een bekend figuur in het Zwolse. Zo was hij een van de organisatoren van de Thor Survivalrun in de provinciehoofdstad en deed hij als El Coloso mee in het tv-kinderprogramma Bommetje. In januari was hij nog een van de sterke mannen die samen met tv-presentator Ron Boszhard de Zapp Award in handen nam.

Op zijn LinkedIn-pagina schreef Bloemink: „Jambers zou zeggen: overdag werkt hij zich uit de naad om beveiligers aan het werk te zetten, in het weekend vermomt hij zich als ’El Caloso’ voor het spraakmakende kinderprogramma Bommetje op Zapp NPO 2.”
  Bericht 
Christafari
Master
Waar zie jij in de voorruit van de Mercedes kogelgaten dan?
  Bericht 
no justice
Master
Ik hoorde vandaag dat de gevangenissen overvol zitten. Personeelstekort dit dat. Oh oh. Enkelbandje iemand?

Edit. Deze dus
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1539127 ... s-in-kamer

Tssss
  Bericht 
maarten28
Master
Ik lees vooral dat Bloemink een zuigertje is^H^Hwas.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Christafari schreef:
Waar zie jij in de voorruit van de Mercedes kogelgaten dan?


Oh.. Hmm ja.. Kleur is een beetje vaag vanwege de zon ofzo. Dacht dat het de andere auto was op het middenbeeld :fp:
  Bericht 
bruintje beer
Master
Gevalletje hetzelfde als een paar weken terug in Drenthe. Mensen die elkaar over en weer het bloed onder de nagels vandaan halen totdat het een keer gigantisch ontspoort. Daarmee zal dat over en weer treiteren dus een trend zijn en verwacht ik wel meer ontsporingen.
Bottom line zal wel weer zijn dat het om geld gaat. Dat was toch ook bij die McDonalds-liquidatie in (jawel, ook) Zwolle.
  Bericht 
no justice
Master
bruintje beer schreef:
verwacht ik nog meer ontsporingen.


Er zijn genoeg "verwarde" mensen.
  Bericht 
bruintje beer
Master
:roll: Daar zouden we misschien een topic over kunnen openen.
  Bericht 
bruintje beer
Master
RTV Oost schreef:
Buurtbewoners van slachtoffer schietpartij Zwolle geschokt: "Peter was mijn buurman, het is niet te geloven"

Buurtbewoners reageren geschokt op het overlijden van Zwollenaar Peter Bloemink (44). "Peter is mijn buurman, ik kan dit écht niet bevatten. We wisten wel dat er ruzie was met een andere man, maar dit hadden we nooit kunnen bedenken", zegt een mevrouw op de parkeerplaats voor de Aldi waar de schietpartij gistermiddag plaatsvond.

Hoewel het overlijden van Bloemink veel losmaakt in Zwolle, willen maar weinig mensen iets zeggen. Het bedrijf van het slachtoffer, Bloemink Security, wil niet reageren en wenst met rust gelaten te worden. Dat geldt ook voor survivalrunvereniging THOR, waarvan Bloemink bestuurslid was. "We mogen niets zeggen", klinkt het.
MTB club Zwolle reageert met verdriet. Het 44 -jarige slachtoffer was sinds dit jaar voorzitter van de club. Bestuurslid Bart Bakker: "We willen er nu nog niet te veel over zeggen. We houden ons bezig met ons eigen verdriet en willen er zijn voor de leden van onze club, dat heeft onze eerste prioriteit."

Op de plek waar de schietpartij was, kwamen 'vanmiddag mensen samen om een bloemetje te leggen. Een mevrouw ruimt nog wat glasscherven op. "Ik ken Peter als de vader [van] de kinderen, met wie mijn kinderen samen op de basisschool zaten. Ik ben erg geschrokken, en had dit nooit zien aankomen. Ik leg hier nu een bloemetje neer om aan de nabestaanden te laten weten dat we aan hen denken."

De buurvrouw van het slachtoffer kijkt ook toe, ze kan het nog niet bevatten. "Gewoon op klaarlichte dag, het lijkt wel het wilde westen hier. In deze kinderrijke buurt, waar het altijd zo rustig is. Het dringt nog altijd niet helemaal tot mij door. Pas nu ik de schade aan de paal zie hier, en de bloemen, besef ik pas wat er gebeurd is."

Bijeenkomst voor buurtbewoners en omstanders
De gemeente Zwolle houdt vanmiddag een bijeenkomst voor omstanders en buurtbewoners op de parkeerplaats van de Aldi, waar de dodelijke schietpartij gisteren plaatsvond. Om na te praten over wat er is gebeurd. Politie en sociaal werkers van de gemeente staan daar klaar voor mensen die willen praten.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
bruintje beer schreef:
Bottom line zal wel weer zijn dat het om geld gaat.


kinderen die onderling ruzie op school hebben, meen ik gelezen te hebben maar kan dekmantel zijn hoor
  Bericht 
bruintje beer
Master
Gaat meer geld om in die schoolpleindrugshandel dan je denkt hoor.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Turks familiehuis aangevallen met explosieven in Nederland

In Nederland keerde de familie Mercan, die drie kinderen van 16, 12 en 9 jaar oud had, terug van de dood. Ongeveer een jaar geleden, familieleden die zeiden dat ze vaak met de dood waren bedreigd na een gevecht tussen de zoon van de belangrijke eigenaar van het beveiligingsbedrijf en zijn eigen zoon op de school waar zijn zoon naartoe ging, hij zei dat de laatste aanval op hun huizen met explosieven plaatsvond op woensdag 22 maart rond 22.00 uur.

Na de explosie deed zich materiële schade voor in de buiten- en binnenruimtes, vooral de hoofdingang van hun huizen, terwijl het de troost van de familie was dat niemand gewond raakte bij het incident. De politie heeft een grootschalig onderzoek naar het incident gestart.

Afbeelding

Zakenman vader Özgür Mercan (40), in opstand tegen wat er is gebeurd, de aanval op de huizen van de stad Zwolle in het district Aa-landen, de, naast materiële schade, zei hij, vernietigde hij ook het vertrouwen in de stadspolitie en de gemeente Zwolle.

“ Een van mijn familieleden bij deze aanval had zijn leven kunnen verliezen, vader Mercan, die de uitdrukking ” gebruikte. Ik geloof dat “ ik geloof dat deze aanval niets anders is dan xenofobie. Het begon allemaal ongeveer een jaar geleden met mijn zoon die ruzie had met een Nederlandse student op school. Na het gevecht kwamen we samen als de families van de twee partijen op school. Daar, nadat we hadden gepraat, dachten we dat het allemaal voorbij was, maar dat gebeurde niet. We zijn vaak met de dood bedreigd en nazi-iconen zijn aan ons huis en onze werkplek overgelaten. Geloof me, we staan elke keer onder spirituele druk. We rapporteerden onze ervaringen bij de politie en vroegen de lokale overheid om hulp. Helaas werden deze klachten niet serieus genomen en nu hebben ze ons huis gebombardeerd. We kunnen raden wie het heeft gedaan, maar we kunnen het niet bewijzen. Het probleem is er al.De vader van de Nederlandse jongen waar mijn zoon tegen vecht; de eigenaar van een van de belangrijke beveiligingsbedrijven van het land. We begrijpen niet of hij onaangeroerd is omdat hij een erkend persoon is! Nu wil ik vragen, wie zorgt voor onze veiligheid? Ik ben een zakenman in dit land en ik ben een Nederlander. Wat hebben we gedaan om dit te verdienen? ” hij vertelde over zijn leven met behulp van zijn verklaringen.


niet zeker waar dat explosief en andere zaken vandaan kwamen natuurlijk

Google Translate doet het matig overigens


Walker schreef:
C-klasse AMG... Vroeger zouden ze zeggen: "Waar doet ie het van?


gekregen van een broer denk ik

De sociale huurwoning van de verdachte


mja, moet wel
  Bericht 
bruintje beer
Master
Dave schreef:
Özgür Mercan
Hé, dat is grappig, dat lijkt op.. hm, okee.. laat maar.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Christafari schreef:
Mercedes dus.


:lol:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
bruintje beer schreef:
grappig, dat lijkt op


zakenman


Bijlagen :


 Pagina 1 van 1  [ 25 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy