Postingstijd interval gedetecteerd van 52.1 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.

 Pagina 1 van 1  [ 14 berichten ]
  Bericht 
Spink
Nieuwkomer
 
In oktober vorig jaar heb ik blijkbaar een snelheidsovertreding begaan. Ik zou toen 134 km/h gereden hebben op een weg waar 100 km/h toegestaan is. Er is niet aangegeven wie de bestuurder is. Verdere correspodentie over deze snelheidsovertreding heb ik niks meer van vernomen :huh:

Goed, later dit jaar. Eind juni dit jaar schrijven we dan. Op de provinciale weg rij ik normaal altijd 80 km/h op dat weg. Dat weg gaat van tweebaans in 1 baansweg. Ik had geen zin om erachter te hangen omdat ik dan telkens op cruise control moet resetten als iemand met variable snelheid rijdt :schudnee: . Toen heb ik flink gas gegeven om hem in te halen. Bij de invoegstrook bleek er een agent te laseren, 132 km/h is er gemeten waar er 80 km/h toegestaan is. Hierna ben ik staande gehouden door een motoragent en is m'n rijbewijs ingevorderd :(

Dus er spelen hier twee zaken:
Snelheidsovertreding 134 km/h waar 100 km/h toegestaan is, eind oktober 2021.
Snelheidsovertreding 132 km/h waar 80 km/h toegestaan is, eind juni 2022

M.b.t. juni 2022: nu heb ik onlangs brief ontvangen van de OvJ dat ze m'n rijbewijs voor twee maanden willen inhouden met betrekking tot de snelheidsovertreding eind juni. Hierop moet ik nog een klaagbrief schrijven. Ik zal dan sowieso voor de rechter moeten voorkomen.

M.b.t. oktober 2021: een week later na de brief van Ovj over invordering rijbewijs, heb ik echter ook onlangs een strafbeschikking gekregen over de snelheidsovertreding m.b.t. oktober vorig jaar. Deze strafbeschikkinbrief is met code O bovenin in de hoek. :(

Waar ik nu over twijfel:

Als ik de strafbeschikking oktober 2021 betaal, beken ik dan in feite schuld, en zal dit ook meewegen in de rechtzaal over m'n snelheidsovertreding van juni 2022 waar m'n rijbewijs ingevorderd is.

Als ik nu in verzet ga bij de strafbeschikking m.b.t. oktober 2021, moet de overtreding van oktober ook voor de rechter komen.

Kan de Officier van Justitie dan zowel oktober 2021 (strafbeschikking) als juni 2022 (invordering rijbewijs) in 1 keer voor de rechter behandelen? Of kan dat niet vanwege het juridische beginsel dat het gescheiden zaken zijn? In dat geval zou het dan verstandig zijn om verzet aan te tekenen tegen strafbeschikking oktober 2021, zodat het procedure loopt, en dat strafbeschikking dus niet meegenomen kan worden in m'n invordering rijbewijs (juni 2022), omdat ik immers nog geen schuld heb bekend over oktober 2021 in de zaak van invordering rijbewijs - juni 2022?

Wat zou wijsheid hierin zijn volgens jullie?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Spink schreef:
beken ik dan in feite schuld, en zal dit ook meewegen in de rechtzaal over m'n snelheidsovertreding van juni 2022


Neenee zo werkt dat niet. Althans bij een kantonrechter misschien wel. Ik heb dit precies zo zelf aan de gang gehad. Toen heb ik hoger beroep aan moeten (mogen?) tekenen en daar concludeerden ze zelf bij binnenkomst al dat er een beslissingsfout gemaakt was en dat er geen sprake van recidive was. Hoefde zelf niet eens zoveel te zeggen.

Recidive gaat ook pas in op het moment dat je betaald. Dus stel je betaalt nu, Augustus.. Dan ben je nog geen recidivist voor wat je in Juni gedaan hebt. Of je verzet voor die van oktober wil aantekenen moet je zelf weten maar het heeft geen invloed op dat van Juni.

Kantonrechter heeft toen wel anders beslist in mijn geval (rijbewijsinname van weet ik niet hoeveel maanden), mede omdat ik in zn geheel niet op was komen dagen (ziek). Later heb ik dat dus om mogen buigen tot een geldboete. +recidive blabla.. Drie jaar geloof ik zelfs. Mede omdat ik al een mooie collectie aan bekeuringen had opgebouwd. Die drie jaar noemden ze een stok achter de deur. Achja.
  Bericht 
Spink
Nieuwkomer
 
Hartelijk dank Dave voor je verhelderende antwoord.

Zo te lezen zal ik bij dat akkefietje van oktober 2021 in verzet gaan en een gang naar rechter maken. Misschien dat iemand anders m'n auto heeft geleend, maar ik geen actieve herinnering meer aan heb. Zo lang geleden is het immers. Misschien dat ik alsnog beetje mazzel krijg. Of anders even tussen neus en lippen vermelden, dat mij opviel hoe goed hun kinderen naar hun zin hebben in op hun nieuwe school. Misschien dat ze daarna ineens wat milder zijn :lol: .

Wat juni 2022 betreft, zal ik dan ook gelijk een klaagbrief schrijven. Dat scheelt mij een gang naar de brievenbus als ik gelijk twee brieven kan sturen.

Overigens merk ik dat velen hier meestal voor maar een keer komen om zich vervolgens niet meer te laten zien. Jij daarentegen blijft trouw in vele topics opduiken, staat waar nodig iedereen bij van advies. Moet ook wel met ruim honderdduizenden berichten tot nu toe :respect: . Dus misschien dat nog niemand gezegd heeft, maar wel keer uitgesproken moet worden, namens de hele gemeenschap: een warme dank voor je tomeloze inzet in al die jaren. Much appreciated Dave :thumb: !
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Dank :D

Ik dacht dat ik te maken had met een nieuwkomer maar die ondertitel is na twaalf jaar toch wel ietwat onterecht. :| .. Zou wel eens een ander algoritme op mogen.

Spink schreef:
Misschien dat ik alsnog beetje mazzel krijg.


Als het geen kansrijke zaak meer wordt voor ze dan bestaat de kans op de versnipperaar ook nog, schijnt. Zoniet ben ik wel benieuwd hoe jouw zaak (/zaken) gaan lopen.
  Bericht 
Spink
Nieuwkomer
 
Ik plaats sowieso hier nog een berichtje als de rechtszitting eenmaal plaatsgevonden heeft.
  Bericht 
Spink
Nieuwkomer
 
Zou ik beide brieven sowieso aangetekend moeten versturen? Of zijn ze wel deugdelijk dat ik per gewone post kan doen, en een bevestiging van krijg?

Iemand ervaring met gewone post richting CVOM?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Voor zover ik meegelezen heb bij diverse onderwerpen moet er een verzetschrift naar de OvJ/rechtbank, niet naar het CVOM.

zie ook bijvoorbeeld; https://www.problemenmetjustitie.nl/ond ... schikking/

gebruik het sleutelwoord verzetschrift eens bij de zoekfunctie voor meer informatie van andere forumleden. Las in een onderwerp ook dat iemand een appje had gestuurd met de vraag of het ontvangen was. Weet niet of alle parketten/rechtbanken aan de app-manie meedoen though, in sommige gevallen wel een uitkomst.
  Bericht 
Plague
Master
Spink schreef:
Iemand ervaring met gewone post richting CVOM?


Advies is inderdaad aangetekend. Dat is de enige manier om te bewijzen dat jij iets hebt verzonden op het moment dat zij het tegendeel beweren. Dus bij twee brieven betekent dat toch al snel weer bijna 20,- aftikken :/
  Bericht 
Bounty
Master
 
Of brievenbuspakketje, aangtekende brief was laatst meen ik 9,20
  Bericht 
Spink
Nieuwkomer
 
Bij de rechtbank geweest na m'n klaagbrief. Officier van Justitie heeft gepleit dat ik m'n rijbewijs terug zou moeten hebben, en kreeg dag later m'n rijbewijs terug via post. Ik moet nog wel bij de Officier van Justitie voorkomen voor de snelheidsovertreding dat blijkbaar ook op dezelfde dag gepleegd is, maar dan vanochtend :( .

Afwachten maar hoe dat loopt. Ik wil Dave, Plague en Bounty bedanken voor hun meedenken. Wordt gewaardeerd :thumb:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Spink schreef:
dat blijkbaar ook op dezelfde dag gepleegd is, maar dan vanochtend :(


Nog meer? Het wordt wel een hele collectie zo. Er bestaan apps die je voor een deel kunnen waarschuwen?
  Bericht 
Spink
Nieuwkomer
 
Ja, maar het bleek een mobiele flitser te zijn. Ik zal eens kijken naar hoe ik Flitsmeister kan integreren in m'n routine. Toch nog bedankt.
  Bericht 
Plague
Master
Spink schreef:
Officier van Justitie heeft gepleit dat ik m'n rijbewijs terug zou moeten hebben


Waarom deed die dat dan niet zonder tussenkomst van de rechtbank :|
  Bericht 
lacheisleuk
Master
 
Spink schreef:
Ja, maar het bleek een mobiele flitser te zijn. Ik zal eens kijken naar hoe ik Flitsmeister kan integreren in m'n routine. Toch nog bedankt.
Bluetooth in je auto? Dan kan je hem automatisch laten starten als ie connect met jouw bluetooth.
 Pagina 1 van 1  [ 14 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy