Postingstijd interval gedetecteerd van 138.1 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.

 Pagina 1 van 1  [ 43 berichten ]
  Bericht 
Joran
Nieuwkomer
Beste Forumleden,

Ik lees hier nu al een aantal dagen mee over de gevolgen van een invordering van het rijbewijs.
Even het verhaal, ik ben vorige week staande gehouden door een agente die mij gelaserd heeft met een overschreiding van 56 km. Na correctie blijven hier dus 51 "echte" kilometers van over. Dit was op een weg met een Vmax van 80km/h.
Ik heb hier een aantal vragen over waar ik nog niet helemaal duidelijkheid op heb. De standaard eis van het OM zou volgens richtlijn zijn een rijontzegging van 2 maand plus een geldboete. En een rijontzegging van 4 mnd bij recidive.
Ik heb eind 2017 een keer een boete gekregen voor een snelheidsovertreding van 31km/h. Dit was dus een strafbeschikking. Echter heb ik deze boete wel in delen afbetaald. Wanneer gaan de 2 jaar voor recidive in voor een strafbeschikking?

Daarnaast is mij ook nog het een en ander onduidelijk met betrekking tot het afsluiten van een nieuwe autoverzekering. Het aangeven van een strafblad of veroordeling is altijd verplicht bij het aangaan van een nieuwe polis. Echter heb ik me laten vertellen dat een CIS registratie meer schade aanricht dan een veroordeling. Dus mijn volgende vraag zou zijn, stel ik laat de zaak voorkomen. En de rechter maakt van de Onvoorwaardelijke rijontzegging een Voorwaardelijke. Heeft dit nog gevolgen voor de CIS registratie? Of word een invordering standaard geregistreerd.

En dan nog een laatste vraag. Heeft het meerwaarde om al een klaagschrift te schrijven voor het verstrijken van de beslistermijn van de Ovj?
  Bericht 
dvdouden
Master
Joran schreef:
Wanneer gaan de 2 jaar voor recidive in voor een strafbeschikking?

Vanaf het moment dat de boete volledig betaald is.

Rest van de vragen moet ik je het antwoord op schuldig blijven. Gelukkig geen ervaring mee...
  Bericht 
Joran
Nieuwkomer
Dat zou dan eind 2018 geweest zijn. Dat scheelt in ieder geval alweer een beetje!
  Bericht 
shootme
Master
Het zal echter wel ter sprake komen bij de rechter.
Echter, bij mij, een tweede keer binnen de recidive periode kreeg ik OBM voorwaardelijk met proeftijd, dus het is maar net hoe vlag erbij hangt van de rechter.
Verder kwam nog een misdrijf van 8 jaar geleden ter sprake die niets met verkeer te doen had.
  Bericht 
Joran
Nieuwkomer
Nou ondertussen de brief van de Ovj binnen. Standaardtekst dat ze mijn rijbewijs in ieder geval 2 maand inhouden. Bezwaar is inmiddels de deur uit.

Nu zit ik alleen een beetje met het volgende. Na het lezen van een aantal horror verhalen op internet. Dat je tot 5 jaar lang vast zit aan de vereende, ben ik toch benieuwd naar wat praktijkverhalen. Zijn er mensen die nog een reguliere verzekering hebben weten te krijgen na een rijontzegging? Dan zoja, bij welke verzekeraars is dit het proberen waard?

Daarnaast, is er iemand die met zekerheid kan zeggen of er verschil in een voorwaardelijke en een onvoorwaardelijke rijontzegging zit mbt. De CIS registratie?
  Bericht 
Piet_Piraat
Master
Die CIS is een lastige. Dit is de vraag:
“Is jou ooit de rijbevoegdheid ontzegd via een strafrechtelijke invordering of een buitengerechtelijke strafbeschikking?”


Die kun je dus enkel met 'nee' beantwoorden als er geen OBM volgt.
De huidige invordering is nog zonder strafrecht (geen rechter of OvJ aan te pas gekomen).

De conclusie zou dan zijn dat je het moeite waard is om de stap naar de rechter te maken.

Mbt je verzekeringsvraag: ik heb een invordering gehad toen er nog niet direct een OBM aan vast hing. Dat leverde al gedoe genoeg op om een verzekering te krijgen, maar is toen wel gelukt. Kostte me wel een bezoekje aan het kantoor van de tussenpersoon om heel lief en zielig te doen. Kan me voorstellen dat wél een OBM je erg dwarszit.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
maar hoezo te krijgen, ben je er al uitgedonderd dan.
  Bericht 
Piet_Piraat
Master
Goed punt. Jaartje of tig niet van auto wisselen en je probleem is opgelost.
  Bericht 
Joran
Nieuwkomer
Wat betreft die CIS registratie is het dus een kwestie van afwachten. Heb al een aantal verzekeraars gesproken. Waarschijnlijk word het 2-3 jaartjes in deze auto rond rijden. En dan willen ze meestal wel weer zaken met je doen. Het belangrijkste is en blijft dus, gewoon eerlijk blijven :kniktja:

Nu even het volgende. Ik heb mijn twijfels over hoe de meting is gedocumenteerd in het proces verbaal. We waren aan het rijden met 2 man. De agent in kwestie zou ons allebei apart gemeten hebben. Echter zouden we allebei exact dezelfde snelheid gereden hebben volgens de meting. De agent in kwestie zou tot 2 maal toe de auto stilgezet hebben en gelaserd hebben. En dat allemaal op een stukje van zo'n 5-600 meter als ik het zo terugkijk op de kaart. Dus ben erg benieuwd naar de inhoud van het proces verbaal. Misschien is hier nog wat te winnen.

Alleen nu kom ik niet helemaal tot de goede conclusie waar ik dit kan opvragen. Ik zou voor zover mij bekend om het dossier kunnen vragen bij het CVOM onder art. 30 Strafrecht. Maar ik lees dat dit niet altijd tot de gewenste resultaten lijdt.
Daarnaast zou ik nog een WOB verzoek kunnen doen bij de betreffende opsporingsinstantie. Maar lees op de website van de politie dat een WOB verzoek voor een verkeersovertreding als misbruik gezien zou worden?

Wat is jullie advies hierover? O:)
  Bericht 
Joran
Nieuwkomer
Oke even een kleine update.
Het begint een bijzonder verhaal te worden. Mijn bezwaarschrift is binnengekomen bij het CVOM. Hierdoor heeft de officier van Justitie de keuze herzien. En zou ik mijn rijbewijs toch vervroegd terug krijgen. Echter wisten zij mij te vertellen dat mijn rijbewijs nog niet teruggestuurd kon worden, omdat deze bij het CBR ligt.
Dit is mij niet verteld bij de staande houding. Heb nog expliciet gevraagd of ik nog iets met het CBR van doen zou hebben. Hier werd een stellige nee op geantwoord, omdat het een overtreding buiten de bebouwde kom was. Waarbij niet een andere directe gevaarzetting was.

Na een halfuur bij het CBR in de wacht gestaan te hebben, wisten ze mij te vertellen dat er toch melding was gedaan. Wat er in die melding stond, mochten zij mij niet vertellen. Maar dat ik nu 4 week moet afwachten voordat zij hun besluit kenbaar maken.

Ik heb zo'n vermoeden dat dit nog een lang verhaal gaat worden.
  Bericht 
Piet_Piraat
Master
Als het CVOM beslist tot teruggave, moeten ze het toch ook terughalen bij het CBR, ipv zo'n kastje/muur-verhaal?
  Bericht 
Joran
Nieuwkomer
Hoe dit verder juridisch gezien in z'n werk zou gaan, zou ik zo ook niet weten. Het rijbewijs zou rechtstreeks door de politie doorgestuurd zijn naar het CBR.
Het CVOM heeft alleen een melding gekregen van de invordering. En heeft op basis van deze melding een beslissing en een herziening van deze beslissing gemaakt.

En met die typmiepjes van het CVOM en van het CBR kom je helaas ook niet zoveel verder.
  Bericht 
shootme
Master
Er zit verschil in tussen strafoplegging en maatregel. OM legt straf op, maar kan ook CBR inlichten voor een maatregel. (EMG, EMA, etc.) Dat is bestuursrecht en geen strafrecht.
Er zijn voorbeelden waarbij strafvervolging gestaakt werd, maar het CBR dacht er anders over. Dat is een langdurig gevecht. Helaas heb ik geen tijd om die voorbeelden erbij te zoeken.
  Bericht 
Joran
Nieuwkomer
Dit verschil tussen de strafoplegging en maatregel was me inderdaad al duidelijk geworden. Ook het verschil tussen de procedures bij strafrecht en bestuursrecht is me aardig duidelijk. (Bewijsvoering etc.)
Het nare is alleen dat het CBR dus mijn rijbewijs niet terug zou kunnen geven binnen de besluitperiode van 4 weken.

Is hier nog een mogelijkheid om hier bezwaar tegen aan te tekenen? Iets in de vorm van een vordering op m'n rijbewijs bij het CBR vanwege afhankelijk zijn van...

Of is het echt een kwestie van die 4 weken uitzitten?

Wat ik dus het frapante vind, is dat er bij de aanhouding expliciet is gezegd dat er geen melding gedaan zou worden bij het CBR.
En deze melding is dus wel door de politie zelf gedaan, aangezien het CVOM zelf nooit het rijbewijs fysiek in handen heeft gehad.

Als ik vervolgens de reden erbij pak, waarom een EMG opgelegd zou kunnen worden, vind ik maar een 3tal dingen m.b.t. snelheid.
- Meer dan 50 te hard binnen de bebouwde kom.
- Meer dan 30 km te hard bij wegwerkzaamheden
- Beginnend bestuurder die 2x de fout in gaat.

Al deze punten zijn niet van toepassing in dit geval. Verder zijn er natuurlijk 1000 en 1 redenen om een melding te maken volgens de regels. Maar op de snelheid na is er helemaal niets ter sprake gekomen bij de staande houding.
  Bericht 
Piet_Piraat
Master
shootme schreef:
Er zit verschil in tussen strafoplegging en maatregel. OM legt straf op, maar kan ook CBR inlichten voor een maatregel. (EMG, EMA, etc.) Dat is bestuursrecht en geen strafrecht.
Er zijn voorbeelden waarbij strafvervolging gestaakt werd, maar het CBR dacht er anders over. Dat is een langdurig gevecht. Helaas heb ik geen tijd om die voorbeelden erbij te zoeken.
In dat geval wil je weten op welke gronden het rbw bij het CBR ligt. Een EMG kan enkel opgelegd worden als er geverbaliseerd is voor meerdere feiten of een art.5. Zo klinkt het nu niet.
  Bericht 
shootme
Master
Ben ik met je eens. Echter het CBR heeft hier zijn verdienmodel en zal dus geen prikkel hebben het rijbewijs terug te geven.
  Bericht 
Joran
Nieuwkomer
Als het goed is word ik binnen 2 dagen teruggebeld door de verbalisant(e) in kwestie. Ik ben heel benieuwd wat de reden is geweest voor de melding. En ook naar de inhoud van de melding!

Nog even een vraagje, in deze omstandigheden zou naar mijn idee de meest ongunstige uitslag zijn dat ze toch besluiten om een EMG op te leggen. Dit betekend dan toch wel dat ik mijn rijbewijs gewoon terugkrijg en niet ongeldig word verklaard als ik meewerk aan de cursus?
  Bericht 
Piet_Piraat
Master
Daar lijkt het wel op. Je kunt overigens het besluit van het CBR wel aanvechten als de melding op onjuiste gronden gedaan blijkt te zijn.
  Bericht 
Plague
Master
Zeker. Ook in bestuursrecht bestaat bezwaar & beroep. Als je het hele verhaal hebt verteld (dus niks hebt weggelaten) dan lijkt het erop dat het CBR geen gronden heeft om een maatregel op te leggen...
  Bericht 
Joran
Nieuwkomer
Contact gehad met de agent die het proces verbaal heeft opgemaakt.
Ook deze wist niet hoe het rijbewijs bij het CBR terecht gekomen is. Heeft er zelf nog achter aan gebeld, maar kon inhoudelijk ook niets te weten komen.

Het rijbewijs word nu wel met spoed in behandeling genomen door het CBR. En de agent ging nog op het kantoor navragen hoe mijn rijbewijs bij het CBR is beland. Hopelijk krijg ik komende week meer te horen.
Maar dus zowel het CVOM als de verbalisant heeft niet aangegeven dat mijn rijbewijs richting het CBR moest. Dus dan moet iemand anders bij de politie ofwel een fout hebben gemaakt, of een andere mening hebben gehad.

Dit 2e lijkt me erg bijzonder, aangezien een melding naar mijn weten alleen opgesteld kan worden door de 1e verbalisant.

Als er toch een fout is gemaakt ergens, is het dan nog de moeite waard om hier een schadevergoeding voor te vragen? Of zijn dit dingen die neer te leggen zijn bij de rechter binnen het strafrechtelijk process?
  Bericht 
Joran
Nieuwkomer
Plague schreef:
Zeker. Ook in bestuursrecht bestaat bezwaar & beroep. Als je het hele verhaal hebt verteld (dus niks hebt weggelaten) dan lijkt het erop dat het CBR geen gronden heeft om een maatregel op te leggen...


De enige dingen die ik nog aan mijn kerfstok zou kunnen hebben zijn:
- Snelheidsovertreding van 31km/h te hard binnen de bebouwde kom, eind 2017
- een tweetal mulder overtredingen
  Bericht 
Piet_Piraat
Master
Gezien het verhaal van de verbalisant zou het rbw dus niet bij het CBR moeten zijn. Ik zou kijken of je dat zwart op wit kan krijgen en zsm het CBR gaan stalken daar het daar niet hoort een je het onverwijld retour wil.
  Bericht 
Joran
Nieuwkomer
We zijn ondertussen nog niet heel veel verder. Maar ik wil wel even kwijt dat het CBR toch wel een bijzondere organisatie an zich is.

2 Telefoontjes vanuit de politie zijn niet voldoende om ook maar iets in beweging te krijgen bij het CBR. En elke poging om ook maar iets te weeg te brengen bij de klantenservice leid tot een discussie waarbij je de pet nog net niet afvalt.

Afwachten maar dus, voor de 21e moeten ze een beslissing gemaakt hebben. En ik ben bang dat ik ruim na de 21e pas een brief krijg met een dagtekening van 21 Mei @23:59 :D
  Bericht 
Pita
Master
 
Zelfs als je met een tentje voor de deur van het CBR gaat liggen, dan wordt er nog niets gedaan, ze hebben echt overal lak aan. Ze komen gewoon om 12.00 uur naar buiten om relaxt hun boterhammetjes op te eten en om 13.00 uur gaan ze weer terug naar binnen.
  Bericht 
Joran
Nieuwkomer
Bestaat er ook een mogelijkheid om de correspondentie tussen de politie en het CBR op te vragen onder bijvoorbeeld de WOB?
  Bericht 
Plague
Master
Ik denk dat je onder de AVG nog meer kans hebt. Wob zou evt. ook kunnen.
  Bericht 
Joran
Nieuwkomer
Nou een klein beetje goed nieuws. M'n rijbewijs word vandaag teruggestuurd naar het CVOM. En de melding was niet voldoende om een EMG op te leggen. Toch wel een fijn gevoel dat het CBR zo voorzichtig met je rijbewijs is, dat ze hem eerst 3 week de kluis laten liggen :loco:
  Bericht 
R
Master
:loco: Gelukkig is er Corona, hoeven we ons niet druk te maken over het CBR.

Jouw ervaring is de zoveelste in een lange rij en het ergst is dat nog veel zullen volgen.
  Bericht 
Plague
Master
Joran schreef:
En de melding was niet voldoende om een EMG op te leggen.


Ik zou hier toch wel nieuwsgierig naar zijn. Welke melding dan precies? Ik zou zeker alle communicatie opvragen tussen het CBR en de politie. Iemand loopt namelijk te lullen...
  Bericht 
Joran
Nieuwkomer
Plague schreef:
Ik zou zeker alle communicatie opvragen tussen het CBR en de politie. Iemand loopt namelijk te lullen...

Hoe kan ik zoiets onder de AVG opvragen? Want over een WOB verzoek hoor ik allemaal leuke verhalen dat dat eigenlijk niet meer te doen is tegenwoordig. (Na een uitspraak in 2017?)

Daarnaast wil ik nu een verzoek a.h.v. art. 30 opsturen om het process verbaal, ijkingsrapport etc op te vragen. Zijn hier ook templates voor beschikbaar? Een snelle zoekopdracht op dit forum levert me eigenlijk alleen oude WOB templates op van voor 2017.
  Bericht 
Plague
Master
Bij de link die ik eerder plaatste staat een voorbeeldbrief voor opvragen persoonsgegevens onder AVG. Die kan je invullen en opsturen naar het CBR. Ik zou zeker specifiek vermelden dat je kopieën wilt van alle communicatie tussen de politie en het CBR waar jouw persoonsgegevens in staan.

Art. 30 brief is eenvoudig: briefje naar CVOM waarin je, onder verwijzing naar art. 30 Sv jouw hele dossier opvraagt. Dat zullen ze moeten verstrekken tenzij er zwaarwegende redenen zijn om dat niet te doen. En die zijn er bij een dergelijke zaak niet.
  Bericht 
Walker
Master
 
Waarschijnlijk krijg je dan zwartgelakte documenten opgestuurd….
  Bericht 
Bounty
Master
 
Bij de politie kan je een afspraak maken om je gegevens in te zien onder de AVG. Je krijgt geen kopieen.
  Bericht 
Plague
Master
Bounty schreef:
Bij de politie kan je een afspraak maken om je gegevens in te zien onder de AVG. Je krijgt geen kopieen.


Daar denk de AP toch anders over:"Daarom moet de organisatie u een kopie geven van uw persoonsgegevens. Dit kan de organisatie doen door kopieën te maken van alle documenten waarin uw gegevens staan. Of door uw gegevens te kopiëren in een overzicht."

Maar ik zou ook niet naar de politie gaan maar naar het CBR. Zo voorkom je dat de politie op basis van de Wpg inzage weigert.
  Bericht 
Joran
Nieuwkomer
Plague schreef:
Ik denk dat je onder de https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/n ... -op-inzage nog meer kans hebt. Wob zou evt. ook kunnen.

Dat linkje had ik helemaal over het hoofd gezien. Ik ga eens wat de deur uit doen. Ben benieuwd wat ik terugkrijg.

Ondertussen ook verzoek tot het dossier onder art. 30 de deur uit gedaan.

Ik heb wel een aantal punten waarvan ik benieuwd ben hoe het in het PV beschreven staat.

Allemaal hartstikke bedankt voor de info! Ik houd u op de hoogte :honger:
  Bericht 
Bounty
Master
 
Plague schreef:
kan


Ik wou inzage bij de politie en dit kon alleen door langs te komen. Eenheid Oost-Brabant.

Op dat moment geen tijd om me te verdiepen in de exacte regels over inzage cq tijd om in bezwaar te gaan.
  Bericht 
Joran
Nieuwkomer
Oke even een gewetensvraag, mijn rijbewijs word vandaag (eindelijk, maar toch) opgestuurd door het CVOM. Dus de invordering staat in het systeem tot 21-05. Stel ik krijg m'n rijbewijs morgen nog niet met de post. Maar zou wel in de auto stappen. Riskeer ik dan alleen een boete voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs op 1e vordering? Of is er dan nog meer loos?

Asking for a friend :D
  Bericht 
Pita
Master
 
Heb je dat zwart op wit ?
Dan riskeer je alleen die boete voor het niet kunnen tonen.
  Bericht 
Joran
Nieuwkomer
2x telefonische bevestiging van het CVOM. Gesprekken zijn wel opgenomen.
  Bericht 
Pita
Master
 
Maak je maar niet ongerust, je rijbewijs zit morgen ( zaterdag) in de post ( aangetekend) . Ik vermoed dat het CBR en het CVOM een speciale prio afspraak met post.nl hebben dat hun post goed bezorgd wordt.
  Bericht 
Pita
Master
 
Kennis van mij had ook eens bericht gekregen dat hij op zaterdag zijn rijbewijs terug zou krijgen. Nou kwam de vaste postbode bij hem altijd op zaterdag tussen 15.00 en 16.00 uur. Had hij gebeld met het verdeelpunt of hij zijn post niet op kon komen halen voordat de postbode klaar was om te vertrekken. Ja wel dat kon, hij mocht om 06.30 uur komen. Hij daar naar toe was de postbode al weg en toen hij weer thuis kwam 07.00 lag de brief al in de bus.
  Bericht 
Joran
Nieuwkomer
Beste Forumleden,

Ondertussen alweer een aantal maanden verder. Nog niets vernomen van onze grote vrienden bij het OM.
Nu wil ik graag alvast het Proces Verbaal etc. opvragen voor een goede voorbereiding voor het telefonisch verhoor en/of de rechtszaak.

Nu ben ik op dit forum al een conceptbrief tegengekomen voor Art. 30. Echter is mij niet helemaal duidelijk naar welk arrondissement ik dit moet sturen. Ik heb op de brief van de invordering na, nog niets ontvangen van het OM.
Dit was allemaal vanuit het CVOM geregeld.
Kan ik ervan uitgaan dat ik de brief moet opstellen naar het arrondissement Noord Nederland, gezien de invordering hier plaats heeft gevonden?
  Bericht 
GSXR1000
Master
Hi Joran,

Ik ben benieuwd hoe dit verder afloopt.

Ik verwacht inderdaad NN.

Een aantal jaar terug ben ik ook eens gelaserd van achteren samen met 2 andere motorrijders. Wij reden vlak achter elkaar.

Gek genoeg hadden ze ons opgeschreven voor 46, 48 en 52 te hard.

Ik had 52 overschrijding en ben in bezwaar gegaan. (de anderen dus niet...) Na een zitting voor teruggaaf van rijbewijs is er vervolgens niks meer gebeurd.

Waarschijnlijk is er toen intern dusdanig veel twijfel ontstaan dat ze het intern hebben laten verjaren. Ik verwacht dat hier hetzelfde gebeurd.
 Pagina 1 van 1  [ 43 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy