Postingstijd interval gedetecteerd van 373.1 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.

 Pagina 1 van 1  [ 30 berichten ]
  Bericht 
Bliow
Nieuwkomer
 
Goedendag,

Op 8 juni reed ik vanaf Apeldoorn richting uddel op een 60km weg (https://maps.app.goo.gl/CX4DX43zuewArMya7). De weg was leeg en goede uitzicht over de omgeving en weg dus zag ik een kans om het sport knopje op mijn auto uit te testen. De politie verder op in de bosrand waren bekend met de locatie dus stonden mij al op te wachten om te vertellen welke snelheid ik had gehaald. Deze vertelde mij dat ik 54 km te hard had gereden en namen mijn rijbewijs dus in.

Allemaal leuk verteld maar heb dus veel te snel gereden op een weg waar je 60 mag. Ben fout geweest en daar zal je mij niet over horen. Nu zeggen meer mensen dat ze "hun auto even wouden uittesten" maar ik heb in het verleden geen boetes gehad en of rij normaal nooit harder dan 10km boven de snelheid.

Dit allemaal als inleiding voor het volgende. Ik ben dus militair en was op moment van overtreding in militair, aan het werk en met militaire voertuig. Nu staat er in de wet opgenomen dat een militair in operationele voertuig geen rijbewijs hoeft te hebben (dit wordt ondergebracht in het militair recht). De politie had op dat moment mij rijbewijs ingenomen en het civiel afgehandeld. Dus rijbewijs naar cvom gestuurd. Op mijn verzoek tot teruggeven kreeg ik een negatief en mijn klaagschrift is niet in behandeling genomen maar heb mijn rijbewijs wel terug gekregen op de 10de dag.

Vandaag werd ik gebeld door de marechaussee die mij vroegen of ik mijn rijbewijs terug had gekregen want wat bleek, de politie had nooit mijn rijbewijs mogen innemen maar het moeten overhandigen aan de marechaussee. Dit omdat het betreft een militair met operationele voertuig en actief in dienst. Nu ben ik benieuwd of ik hier iets mee kan als zijnde vormfout of dergelijk?

Ik ben fout geweest en dat erken ik maar als er door een fout het proces anders loopt dan zou ik dit wel willen benutten. Zelf heb ik weinig verstand van of kan er iets van vinden op internet dus vandaar mijn vraag hier.

Bij voorbaat dank!
Phil
  Bericht 
Olds 76
Master
Welk rijbewijs heb je ze gegeven dan? Je burgerrijbewijs of je militair rijbewijs?
  Bericht 
Bliow
Nieuwkomer
 
De burger rijbewijs hebben ze ingevorderd en de militaire heb ik aan mijn commandant gegeven.
  Bericht 
Shadowranger
Die hard
Iets is mij niet duidelijk:

Reed je in een privé-auto (al dan niet in militaire kleding) of in een militair voertuig? Als het om het eerste gaat mag de civiele politie gewoon je burger rijbewijs invorderen. Vwb het inleveren van je militair rijbewijs snap ik niet dat je dit vrijwillig hebt ingeleverd aangezien deze niet onder de Wegen verkeerswet valt.
  Bericht 
Bliow
Nieuwkomer
 
Nee ik reed in een defensie auto.

Militair rijbewijs moest ik inleveren volgens het militair strafrecht. Je kan wachten tot de commandant het van hoger af hoort of je kan het voor zijn en alvast doen :)
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Bliow schreef:
Ik ben fout geweest en dat erken ik maar als er door een fout het proces anders loopt dan zou ik dit wel willen benutten. Zelf heb ik weinig verstand van of kan er iets van vinden op internet dus vandaar mijn vraag hier.

hier (klik op afbeelding voor flexibele streetview)





wordt niet aangegeven dat je een 60 zone binnenrijdt. Nou is dit 2016 dus weet niet of dat nog steeds zo is.. Loont de moeite om te controleren





en daar ook niet. Als je die weg opdraait zonder te weten dat je in een 60 zone zit dan is het 80

Zeker in het geval van "het Hof"





waarom is het hier einde 60 zone en dus 80.. Op zo'n klein kutweggetje :lol:

klopt van geen kanten allemaal. Of het tussentijds aangepast is weet ik dus niet. Bebording ter plekke controleren. Kom daar nooit anders had ik het zelf nog wel interessant gevonden. Misschien dat Jeff nog wat Pokémons te zoeken heeft dan hebben we wat dashcambeelden.. "Het Hof" is niet in zn geheel geStreetviewt namelijk.
  Bericht 
Shadowranger
Die hard
@ Dave: Je 1e streetview is (inmiddels gewijzigd) binnen de kom van Uddel, dus die vlieger gaat niet (meer) op. Zodra je het dorp uitrijdt zie je de borden Zone 60 staan. De streetview is ouder, maar men heeft de komgrens verplaatst tot de kruising met Het Hof.

In 2e instantie kun je het zien aan de belijning (ipv bebording) wat aangeeft dat je hier max 60 mag. Is geen fietssuggestiestrook, en als het binnen de kom zou zijn is het hier 50. Overigens is dit de uitgang van Het Hof op de Aardhuisweg. Helaas is de streetview voor Het Hof niet beschikbaar, maar kan wel aangeven dat er gewoon borden staan als je het dorp uitrijdt nog voor je bij de kruising bent.

Helaas is de Aardhuisweg qua bebording en oprijden juridisch dichtgetimmerd.


Ik ben bekend in die omgeving en ik denk dat het gedeelte waarom TS zijn rijbewijs heeft mogen inleveren gaat over het gedeelte tussen Amersfoortseweg en de heide (achter AOCS Nieuw-Milligen). Erg populaire plek om te laseren en om sportief te rijden.
  Bericht 
Bliow
Nieuwkomer
 
Correct, ik ben er gister langs gereden en het is niet meer mogelijk de borden van 60km te ontwijken.

Hoe dan ook blijft mij gok op de vormfout van de politie die mijn rijbewijs heeft ingevorderd terwijl ze dit niet mogen. Het betreft een militair voertuig tijdens dienst tijd en actieve militair waarbij geen civiel rijbewijs voor nodig is. Weet iemand hier iets meer over en wat je met zulke vormfout kan?

En weet iemand de richtlijnen voor het gebruik van laser snelheidsmeter? Want in mijn situatie zit je met een hoogte verschil van 10 meter over 470 meter. De afstand van die hoek is groter dan van een rechte weg.
  Bericht 
zadkine
Master
Shadowranger schreef:


In 2e instantie kun je het zien aan de belijning (ipv bebording) wat aangeeft dat je hier max 60 mag.


Sinds wanneer is in de officiele regelgeving opgenomen dat belijning aan kan geven hoe hard je mag ?
Ik heb dat nog niet in de officiële regelgeving zien staan.
  Bericht 
Toontje
Die hard
 
Je hebt het over een 'militair voertuig', heb je het dan over een groen voertuig of een grijs (PNOD) voertuig?
Ik kan mij voorstellen dat de politie een PNOD niet direct herkent als defensievoertuig en omdat ze jou staande houden om op naam te bekeuren is daar misschien ook helemaal niet naar gekeken.

Bliow schreef:
En weet iemand de richtlijnen voor het gebruik van laser snelheidsmeter? Want in mijn situatie zit je met een hoogte verschil van 10 meter over 470 meter. De afstand van die hoek is groter dan van een rechte weg.

Maar er wordt nog steeds in een rechte lijn tussen de laser en jouw voertuig gemeten, dus ik denk niet dat hierdoor veel onnauwkeurigheid ontstaat.
  Bericht 
Olds 76
Master
Toontje schreef:
Je hebt het over een 'militair voertuig', heb je het dan over een groen voertuig of een grijs (PNOD) voertuig?



Als het een voertuig van defensie is, is het sowieso als zodanig te herkennen aan het kenteken.
  Bericht 
Griffin
Master
Olds 76 schreef:
Als het een voertuig van defensie is, is het sowieso als zodanig te herkennen aan het kenteken.

Nee, dat is niet zo - defensie heeft ook voertuigen zonder speciaal kenteken.
  Bericht 
Bliow
Nieuwkomer
 
Het was een pnod voertuig met kenteken speciaal voor defensie. Ook was ik in pak en heb aangegeven dat het een defensie voertuig betrok.

Heb het dossier van mijn zaak aangevraagd maar nog geen reactie ontvangen. Kan je dat doen zonder advocaat?
  Bericht 
Toontje
Die hard
 
Als ik Google op 'militair verkeersovertreding politie' vind ik o.a.: https://www.skipspringer.nl/strafrecht-2/
Hierin staat: "Zodra u aangeeft dat u militair bent draagt de politie de zaak direct over naar de Koninklijke Marechaussee".

Dat je militair was hoefde je niet aan te geven, dat bleek automatisch uit uniform (en PNOD-voertuig).

'Overdragen' betekent in mijn wereld dat de politie er vanaf het moment van overdragen niets meer mee te maken heeft en dat de KM het vanaf dat moment verder behandelt.
Dan het woordje 'direct'. Dat wordt natuurlijk een rekbaar begrip als het niet gelijk na het moment van constateren gebeurt (en dat is zowat onmogelijk, want dan hadden ze op dat moment de KM erbij moeten halen). De vraag is dus hoever je 'direct' kan oprekken.

Wat ik niet helemaal uit jouw verhaal kan opmaken is hoe (en wanneer) nu de KM wel betrokken is bij dit verhaal. Je geeft aan dat je een kleine drie weken na het incident gebeld werd door de KM over deze zaak en je geeft aan dat je jouw militair rijbewijs direct, en op eigen initiatief, bij jouw commandant hebt ingeleverd (dus op 8 juni?).
Heeft jouw commandant dan op dat moment de KM ingeschakeld? Of heeft de politie dat (direct) gedaan?

Wat mij ook niet helemaal duidelijk is, is hoe het nu zit met de status van jouw rijbewijzen. Jouw burger rijbewijs heb je na 10 dagen (dus 18 juni?) teruggekregen en dus mag je weer burger voertuigen rijden. Maar hoe zit het met jouw militair rijbewijs? Heb je dat ook al terug?

Bij wie heb je 'het dossier' opgevraagd? Als dat bij de politie is dan zou het antwoord moeten zijn dat ze dat niet (meer) hebben.

Dan de vraag over de vormfout. Een vormfout heeft in de regel concequenties voor de aanklager wanneer jij onder die fout lijdt en de vraag is of dat hier het geval is: Feit is dat is geconstateerd dat je >50kmh te snel hebt gereden, daarvoor is op dat moment jouw burger rijbewijs ingenomen, zoals bij een burger ook zou gebeuren,. Iemand (de OvJ?) heeft netjes binnen 10 dagen besloten dat je dat rijbewijs, voorlopig en in afwachting van verdere vervolging, weer terugkrijgt, zoals dat ook bij een burger zou gebeuren die voor het eerst op deze manier met politie in aanraking komt.

Zelf zou ik dat bedrijf van mijn linkje eens een belletje doen en kijken hoe zij reageren op jouw verhaal.
Op hun site geven ze aan dat het eerste kennismakingsgesprek gratis is, daar zou je dus ook nog gebruik van kunnen maken.
Ook zijn er binnen defensie zelf natuurlijk vertrouwenspersonen en raadsmannen waarmee je contact zou kunnen opnemen om jouw vragen voor te leggen.
Jij zit dus in een heel specialistisch hoekje. Precies op de plek waar strafrecht voor burgers en dat voor militairen elkaar raken en ik verwacht dat er maar weinig mensen heel diep gespecialiseerd zijn op dat specifieke stukje.
  Bericht 
Bliow
Nieuwkomer
 
Toontje schreef:
Wat ik niet helemaal uit jouw verhaal kan opmaken is hoe (en wanneer) nu de KM wel betrokken is bij dit verhaal. Je geeft aan dat je een kleine drie weken na het incident gebeld werd door de KM over deze zaak en je geeft aan dat je jouw militair rijbewijs direct, en op eigen initiatief, bij jouw commandant hebt ingeleverd (dus op 8 juni?).
Heeft jouw commandant dan op dat moment de KM ingeschakeld? Of heeft de politie dat (direct) gedaan?

Wat mij ook niet helemaal duidelijk is, is hoe het nu zit met de status van jouw rijbewijzen. Jouw burger rijbewijs heb je na 10 dagen (dus 18 juni?) teruggekregen en dus mag je weer burger voertuigen rijden. Maar hoe zit het met jouw militair rijbewijs? Heb je dat ook al terug?

Bij wie heb je 'het dossier' opgevraagd? Als dat bij de politie is dan zou het antwoord moeten zijn dat ze dat niet (meer) hebben.


Als eerste dank voor jouw moeite!

Het direct overdragen is nooit gebeurd. Sterker nog ze zeiden tegen mij dat ze het wel via de burger rechter zouden doen zodat het voor mij beter uit pakte....

De KM is via een onofficiele manier op de hoogte gekomen van mijn zaak en hebben direct gezorgd dat ik mijn rijbewijs terug kreeg. Op mijn klaagschrift heeft het ovj een negatief gegeven en ik zou via de burger rechter pas in augustus mijn rijbewijs terug krijgen. Dus dankzij de KM heb ik mijn rijbewijs terug. Hierbij kreeg ik ook direct mijn militair rijbewijs terug. Het inleveren van militair rijbewijs blijft alleen tussen de commandanten en heeft de KM in eerste instantie nog niks mee te maken.

Mijn dossier heb ik aangevraagd bij het militair gerechtshof in Arnhem, zonder succes. En net zoals u aangeeft is het een broodje speciaal. Fout blijft natuurlijk fout alleen zou ik wel graag willen dat het goed wordt aangelopen. Ik zal is kijken op de door u aangedragen site.
  Bericht 
Toontje
Die hard
 
Geen dank! Als ik dit soort broodjes speciaal zie dan vind ik het soms nog steeds jammer dat ik geen jurist ben geworden.......

Met de info die je nu geeft lijkt mij een vormfout nog verder weg. Als de KM zich er dus niet mee bemoeid had, had je juist langer moeten wachten op teruggave.
Ik weet niet precies hoe ze in Arnhem werken, maar ik neem aan dat je uiteindelijk ook een uitnodiging krijgt om je daar te verantwoorden. Tegen dat moment moeten ze daar ook alle stukken voor jou hebben klaarliggen.
Al vind ik die opmerking van de politie wel apart. Zeker daar op de Veluwe komen ze dagelijks militairen tegen. Dan zou je verwachten dat ze weten hoe daarmee om te gaan.

Maar ik ben erg benieuwd naar het vervolg en ik zal proberen dit topic te blijven volgen.
  Bericht 
Bliow
Nieuwkomer
 
Klopt ik moet in september voorkomen. Ik ben heel benieuwd hoe het proces zal lopen maar zal zeker een update geven zodra ik meer weet. Dank voor mee denken!
  Bericht 
Toontje
Die hard
 
Uit pure interesse en omdat we alweer een jaar verder zijn hoop ik dat TS emailnotificatie voor dit topic aan heeft staan.
Ik ben benieuwd hoe dit is afgelopen.
  Bericht 
Bliow
Nieuwkomer
 
Dat heb ik :)

De zaak is voorgekomen en vanwege de fouten en mijn schone verleden ben ik weg gekomen met 650 euro boete en geen rijontzegging. Ik ben in totaal 2 weken mijn rijbewijs kwijt geweest.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
:thumb: :thumb:
  Bericht 
Forza!
Master
 
mooi voor je :). natuurlijk wel serieus geld maar verder..
  Bericht 
Bliow
Nieuwkomer
 
Ja klopt alleen had ook echt wel te hard gereden dus die blaar was 100% voor mij.
  Bericht 
Blaataap
Master
Dat is netjes opgelost.
  Bericht 
Toontje
Die hard
 
Dank voor de update!
Ik heb verder geen ervaring met dit soort snelheden (althans niet ermee gepakt worden O:) ), dus ik kan niet oordelen of ze je hebben gematst of niet. Maar goed om te horen dat de impact relatief beperkt is gebleven.
  Bericht 
bruintje beer
Master
Blijft alleen nog de vraag:
Bliow schreef:
aan het werk en met militaire voertuig
Bliow schreef:
dus zag ik een kans om het sport knopje op mijn auto uit te testen
Wat voor voertuig was dat?
  Bericht 
Walker
Master
 
Passat/Arteon R? BMW 7-serie?

Als je een chauffeursfunctie voor de staf rij je niet in een Megane.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
bruintje beer schreef:
Wat voor voertuig was dat?

Dat was ik me net aan het afvragen.
Ik reed vroeger met heel traag spul.
  Bericht 
bruintje beer
Master
:kniktja: De viertonner 4442 was dan nog de minst langzame.
  Bericht 
Mighty Mouse
Pro
 
bruintje beer schreef:
:kniktja: De viertonner 4442 was dan nog de minst langzame.
4442 [emoji1303]
  Bericht 
Bliow
Nieuwkomer
 
bruintje beer schreef:
Wat voor voertuig was dat?


Kia ceed dus viel mee. Geen chauffeur van maar auto van de zaak, functie gerelateerde voertuig.
 Pagina 1 van 1  [ 30 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy