Pagina 1 van 1  [ 8 berichten ]
  Bericht 
BLikent
Master
Gedeelte coronaboetes zonder staandehouding onterecht
Citaat:
Rechtbank wederom: boetes voor hardrijders en appers onterecht

ALKMAAR - Opnieuw heeft een rechtbank beslist dat automobilisten die in coronatijd op kenteken zijn bekeurd door de politie en niet staande zijn gehouden, onterecht op de bon zijn geslingerd. Nadat eerder al de kantonrechter in Amsterdam zo’n uitspraak deed, komt nu de rechtbank in Alkmaar tot eenzelfde oordeel.

Dat betekent dat mogelijk vele duizenden automobilisten een bekeuring kunnen verscheuren die ze tussen maart en juli 2020 hebben gekregen. In de meeste gevallen gaat het daarbij om te hard rijdende weggebruikers, die door surveillerende agenten op afstand zijn beboet maar niet zijn aangesproken op hun (wan)gedrag.

Dat gebeurde tot de zomer vorig jaar vaak omdat volgens de werkinstructie van de politie voor de eigen veiligheid werd geadviseerd vanwege Covid-19 bij verkeershandhaving contact zoveel mogelijk te vermijden en dat verbaliseren op kenteken de voorkeur heeft.

„Maar daar denken de kantonrechters in Amsterdam en nu dus ook Alkmaar anders over”, zegt jurist Nick Voorbach van Verkeersboete.nl, die namens een kleine 1000 beboete automobilisten al bezwaar maakte tegen een bon.

Bezwaar aantekenen
„Je kunt best iemand aanspreken en bekeuren zonder de hygiënemaatregelen te overtreden”, meent Voorbach. „Dat vindt de rechter dus ook en dat betekent dat mensen die nog niet betaald hebben nog bezwaar kunnen aantekenen. Dat zou in de vele duizenden gevallen kunnen lopen. Want niet alleen voor snelheid gaat dit op, ook voor het niet dragen van gordels of appen achter het stuur.”

Het OM zit ermee in zijn maag. „Wij waren graag tegen de eerdere beslissing van de kantonrechter in Amsterdam in beroep gegaan, maar dat was niet mogelijk”, reageert Marloes van Kessel.

„Maar niet altijd wordt, als een zaak voor de rechter wordt gebracht, de weggebruiker in het gelijk gesteld. Het wordt per geval bekeken. Daarom blijven wij bij ons standpunt dat het onder bepaalde omstandigheden terecht kan zijn dat politie niet staande heeft gehouden.”
Bron: De Telegraaf (Premium)
  Bericht 
Suggestief
Master
Die Nick houdt toch de vergoeding die wordt toegewezen? Is dat 100 euro?
Zou lekker zijn met 1000 klanten.
Of werkt dit anders indien hij namens een groep een rechtszaak aanspant?
  Bericht 
jack19
Master
 
Mooi ook dat veel dienders weigerden op deze manier te werken omdat die prima aanvoelden dat dit geen manier van doen is
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
jack19 schreef:
Mooi ook dat veel dienders weigerden op deze manier te werken omdat die prima aanvoelden dat dit geen manier van doen is
En gelukkig dat een paar verstandige rechters dat ook zo zien.
Je vraagt je wel af wat voor wereldvreemde bureaustoel warmhouders zo'n werkinstructie verzinnen?
  Bericht 
Blaataap
Master
Vast een werkinstructie gegeven uit het oogpunt van efficiëntie in een Excel.
  Bericht 
jack19
Master
 
Tja, er zijn altijd strepenjagers die erg innovatief zijn, icm een verkeersminded OVJ levert idiote ideeën op.
  Bericht 
NoCashCow
Master
 
Waarom is dit dan niet van toepassing verklaard op de vaste en mobiele incassoautomaten? Want die zijn nog erger dan agenten die in persoon iets constateren en dan niet uitstappen.
Immers, het aanspreken wordt belangrijk geacht. Dat kan met een mobiele flitser of een paal nooit het geval zijn.
  Bericht 
jack19
Master
 
Die rijdende incasso’s zijn een forse bron van inkomsten met een slappe trekpop die roept dat het voor de verkeersveiligheid is. Ammehoela
 Pagina 1 van 1  [ 8 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy