Pagina 97 van 99  [ 4942 berichten ]
  Bericht 
basjuh1981
Master
Kwibus schreef:
Zoals Portugal nu nog steeds. Zelfs mondkapjes verplicht in openbare ruimtes en gezondheidszorg. Zit je in een trammetje met 35 graden, alle ramen open, moet je wel een beflap voor :fp: :fp: :fp:


Of Italië, waar schoolkinderen met dezelfde 35 graden ook met zo'n beflap op moeten zitten. En Draghi poseert met de kinderen zonder zo'n ding voor z'n snufferd. Verschil moet er wezen niet waar :dood:

Kwibus schreef:
Nu een bevestigde besmetting is weer aantal maanden vrij reizen.


Het is slechts een positieve uitslag op een niet voor dat doel bestemde test.
  Bericht 
18vti
Master
Gewoon boycotten die freak landen
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
AD schreef:
Nieuwe coronagolf mag niet te snel komen: sectorplannen nog niet klaar

Het kabinet houdt rekening met een nieuwe coronagolf, maar opnieuw dreigt getreuzel met de voorbereidingen. De sectorplannen met coronamaatregelen per branche zijn nog niet volledig uitgewerkt, melden diverse bronnen.

Binnenkort komt minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid (D66) met zijn aanpak voor komend najaar. ,,Eigen verantwoordelijkheid is daarbij het centrale punt”, meldt een ingewijde. ,,Zelftesten blijft, de isolatieplicht na infectie ook.” Maar de sectorplannen zijn nog niet tot in detail uitgewerkt. ,,We noemen wel basisprincipes, maar details moeten echt nog volgen”, bevestigt een andere bron.

Dat zal tegen het zere been zijn van een deel van de Tweede Kamer, dat aandringt op een goede voorbereiding op de herfst en winter, inclusief uitgewerkte plannen en een degelijke communicatiestrategie in het geval de infecties werkelijk hard oplopen.

Nervositeit
Op het ministerie van Volksgezondheid heerst nervositeit over de periode met de ‘r’ in de maand. Dan moet rekening gehouden worden met een heropleving van het coronavirus. Die kan gepaard gaan met miljoenen infecties, rekende Kuipers eerder voor, met massale personeelsuitval en potentiële overbelasting van de zorg tot gevolg.

Het kabinet zou daarom snel met uitgewerkte plannen komen die algemene lockdownregels moeten voorkomen. Als er bij oplopende infectieaantallen in restaurants, theaters, kantoren en fabrieken specifieke maatregelen genomen worden - denk aan speciale looproutes, beperkte openstelling of mondkapjesplicht - kunnen algemene sluitingen langer vermeden worden, stelde Kuipers. Maar de uitwerking duurt langer. ,,Dus het is de vraag of het dan allemaal op tijd is”, zegt een bron.

Impact
Overigens staat allerminst vast dat het coronavirus komende winter net zulke ontwrichtende impact heeft als eerder. Het aantal infecties loopt inmiddels weer wat op, maar met de huidige circulerende virusvarianten lijkt de kans op grote problemen nog gering.

Maar al vaker tijdens de pandemie verkeken experts en beleidsmakers op het virus, daarom dringt de politiek aan op een goede voorbereiding. De zomermaanden moeten daarvoor gebruikt worden. Kuipers riep de branches vorige maand nog op om haast te maken:

,,Diverse sectoren werken aan plannen, anderen zijn terughoudender. Daarom mijn algemene oproep: bereid je voor, doe het niet alleen voor de samenleving, doe het vooral voor je eigen bedrijf of instelling. We moeten er werk van maken, anders krijgen we in het najaar echt een probleem.”


Hugo de Jonge zou toch al maanden geleden met een lange termijn visie gekomen zijn? Nooit meer iets van gehoord. Dus in de doofpot.

Nu moeten er algemene lockdownregels gaan komen. :loco: :loco:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Moeten, voor wat precies?
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Kwibus schreef:
Nu een bevestigde besmetting is weer aantal maanden vrij reizen
Het is nog steeds braaf door het hoepeltje springen om gebruik te mogen maken van iets dat een grondrecht is.
Wel een fractie minder erg dan een totaal nutteloze booster halen.
  Bericht 
R
Master
Als het dan nog alléén maar nutteloos zou zijn..

https://www.headwind.tv/
Nieuwste aflevering, een uurtje.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Justin Trudeau
@JustinTrudeau Jun 13, 2022
I’ve tested positive for COVID-19. I’ll be following public health guidelines and isolating. I feel okay, but that’s because I got my shots. So, if you haven’t, get vaccinated - and if you can, get boosted. Let’s protect our healthcare system, each other, and ourselves.


:roflol: :roflol: Zonder shots was het natuurlijk veeeel erger ;(
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Afbeelding

:D
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
AD schreef:
Spatscherm en looproute kunnen wel, maar ondernemers willen niet aan sluitingstijden morrelen

CORONAPLAN HERFSTOm open te kunnen blijven als het coronavirus weer opleeft, komen er per branche ‘maatregelenladders’: van lichte ingrepen - looproutes en spatschermen - tot zware restricties, zoals het coronatoegangsbewijs. Voor een bredere blik op de crisisaanpak wordt ex-GroenLinks-leider Jolande Sap aangesteld als voorzitter van het nieuwe Maatschappelijk Impact Team (MIT).

Dat staat in het corona-najaarsplan dat minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers (D66) naar de Tweede Kamer stuurde. Later deze week debatteert de Tweede Kamer over dat plan waarbij de ‘eigen verantwoordelijkheid’ centraal staat.

Mensen moeten dus zelf blijven testen en in isolatie gaan, bedrijven moeten zoveel mogelijk zelf plannen maken om bij oplopende infecties een aantal virusremmende maatregelen - mondkapjes, looproutes, spatschermen, capaciteitsbeperking - te nemen. Zo moeten generieke lockdownregels zo lang mogelijk voorkomen worden. Sectoren hebben allerlei ideeën aangeleverd, maar de specifieke plannen per branche komen pas later, zoals deze nieuwssite vanochtend al meldde.

,,Maatregelenladders per sector worden nog gemaakt", schrijft Kuipers aan de Kamer. ,,Die worden oplopend van lichte naar zware maatregelen.” Pas als de coronacijfers te hard oplopen, kan het kabinet van die sectorplannen afwijken met algemene lockdownmaatregelen.

Overigens: alarmfase één is het nu allerminst. Hoewel nieuwe virusvarianten waarschijnlijk de oude omikronmutaties verdringen, betekent dat niet automatisch een grote nieuwe golf aan coronapatiënten, schrijft Kuipers. ,,Het epidemiologisch beeld is voor nu gunstig. Het RIVM geeft echter aan dat we rekening moeten houden met een opleving. Hoewel er op dit moment geen signalen zijn dat één van deze nieuwe varianten leiden tot een ernstiger ziektebeeld dan de vorige omikronvarianten, kan een nieuwe stijging van het aantal infecties leiden tot meer druk op de zorg door zowel een toename van zieken, als door meer uitval van personeel.”

Veel grote test- en vaccinatiehallen van de GGD zijn afgestoten maar kunnen binnen vijf of zes weken weer op volle toeren draaien. Al waarschuwt Kuipers in zijn brief dat ‘de beschikbaarheid van personeel’ daarbij een ‘belangrijk aandachtspunt’ is. In het najaar rekent Kuipers op een nieuwe vaccinatieronde voor de meest kwetsbare groepen (ouderen en zieken); zij krijgen dan een herhaalprik aangeboden. De startdatum staat nog niet vast, daarvoor houden de Gezondheidsraad en het RIVM tweewekelijks de vinger aan de pols.

Hoewel details van de sectorplannen nog komen, hebben ondernemers wel aangegeven dat beperkte openingstijden weinig uithalen: zo wordt het juist drukker op bepaalde momenten en kan de drukte niet over de dag verspreid worden.

Jolande Sap wordt ‘maatschappelijke evenknie’ van Van Dissel
Voormalig GroenLinks-leider Jolande Sap wordt het gezicht van het Maatschappelijk Impact Team (MIT). Het MIT, ,dat komende zomer wordt opgericht, gaat naast het Outbreak Management Team (OMT) het kabinet adviseren over de bredere maatschappelijke gevolgen van het coronabeleid. Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid dreigde bij de corona-aanpak een medische tunnelvisie, waardoor psychologische, sociale en economische perspectieven onderbelicht bleven. ,,Het MIT kan gevraagd en ongevraagd advies geven”, belooft Kuipers.


In de politiek klinkt gemor over de trage voorbereidingen op komend najaar. Coalitie-Kamerlid Judith Tielen (VVD) riep vorige week nog op om vaart te maken met een uitgewerkt plan. ,,De minister moet laten zien wat zijn concrete plannen en handvatten zijn om een lockdown te voorkomen, zodat we allemaal aan de slag kunnen om het virus tegen te houden. En samen alles open kunnen houden. De samenleving verwacht terecht van hem dat hij zichtbaar voorop loopt en het ritme bepaalt.”

Kuipers zelf maande bedrijven en instellingen vorige maand nog tot spoed bij het maken van plannen. Zekerheid over de heropleving van ontwrichtende coronagolven heeft hij niet, maar er moet wel rekening mee gehouden worden. ,,Ik heb geen glazen bol. Maar gezien de eerste drie maanden van dit jaar is het niet vreemd om rekening te houden met tot wel tien miljoen besmettingen, uitgesmeerd over zes à zeven maanden. Daarom mijn algemene oproep: bereid je voor, doe het niet alleen voor de samenleving, doe het vooral voor je eigen bedrijf of instelling. We moeten er werk van maken, anders krijgen we in het najaar echt een probleem.”

  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
basjuh1981 schreef:
:roflol: :roflol: Zonder shots was het natuurlijk veeeel erger ;(

Echt wel.

https://stevekirsch.substack.com/p/the-cause-of-justin-biebers-facial?r=o7iqo&s=w&utm_campaign=post&utm_medium=web
Citaat:
Why I'm 99% certain that Justin Bieber's facial paralysis was caused by the COVID vaccine
Was it vaccine related? That's what the math says. Here's my calculation. And I give two reasons why he will never admit this publicly.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Is hier iemand die Justin heet? Ik ben 99% zeker dat we zonder kunnen Justins kunnen.
  Bericht 
lorat
Master
Maserati Teun schreef:
bedrijven moeten zoveel mogelijk zelf plannen maken om bij oplopende infecties een aantal virusremmende maatregelen - mondkapjes, looproutes, spatschermen, capaciteitsbeperking - te nemen

Organiseert de overheid dan wel even inzicht in of, en zo ja hoeveel, die maatregelen zouden helpen?
Of is het een gevalletje: doe maar wat, wij weten het ook niet?
  Bericht 
basjuh1981
Master
lorat schreef:
Organiseert de overheid dan wel even inzicht in of, en zo ja hoeveel, die maatregelen zouden helpen?


Nee, dat is weggestemd door de regeringspartijen.
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Totaal niet belangrijk.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Maserati Teun schreef:
Voormalig GroenLinks-leider Jolande Sap wordt het gezicht van het Maatschappelijk Impact Team (MIT)
Het baantjes caroussel ten voeten uit. Als er geen functie beschikbaar is, verzinnen we er een :fp:
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Hopelijk lukt het haar nu wel.

Afbeelding
  Bericht 
basjuh1981
Master
Lekker blijven stekkeren :roflol: :roflol:

Oh, verkeerde topic 8)
  Bericht 
Forza!
Master
 
Nog iemand naar de Stones geweest? :[
  Bericht 
Christafari
Master
Wel stoned geweest.
  Bericht 
zerty
Master
😂 😂
  Bericht 
Superkoe
Master
Ik niet, maar het klonk als van naar de hoeren gaan, geen seks, maar wel genaaid.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Je had een afspraak met Rutte.
  Bericht 
basjuh1981
Master
dvhn schreef:
Woonzorgcentrum Brink in Groningen voert mondkapjesplicht in om opmars corona tegen te gaan

Vandaag, 19:22 • Groningen

Bij woonzorgcentrum De Brink in de wijk Helpman in Groningen is de mondkapjesplicht weer ingevoerd.
Daarmee hoopt het zorgcentrum van ZINN de opmars van het coronavirus tegen te gaan.
Het RIVM maakte dinsdag bekend dat er steeds meer positieve tests zijn. Gevreesd wordt dat de nieuwe varianten zorgen voor een volgende coronagolf.


Ik heb een paar keer gekeken of dit niet een bericht van vorig jaar was, maar er staat toch "vandaag".

;( ;( ;( ;( :fp: :fp: :fp: :fp: :loco: :loco: :loco: :loco:
  Bericht 
Forza!
Master
 
Wordt 30 graden zaterdag en dan bejaarden afplakken is mishandeling hoor..

Het gaat weer rond en hopelijk zo'n variant waar je goed verkouden van wordt. Ik vind 3 prikken nog genoeg. De nanochips werken niet want Musk heeft zijn space netwerk boven Oekraïne hangen. Komen wij weer goed weg :lol:

Duitsland heeft het over een zomergolf. Als ze de schepjes maar thuis laten...
  Bericht 
basjuh1981
Master
Forza! schreef:
Het gaat weer rond


Welnee.
  Bericht 
Forza!
Master
 
Wel of nee? ;)
  Bericht 
Kwibus
Master
Gisterenmiddag in Lissabon op het vliegveld, in de rij te wachten tot we aan boord mochten, al in de buitenlucht, tegen de 30 graden aan, staan er 2 rimpelsauriërs met zo'n lichtblauw beflapje op. Als zelfs dit niet het moment is om te stoppen met die flauwekul, wanneer dan wel? Blijven dat soort lui de rest van hun leven altijd een mondkapje dragen? Terwijl er voor corona niemand met zo'n ding liep :huh:
  Bericht 
Forza!
Master
 
Ik zou willen dat Kaag voor de rest van haar leven zo"n ding opzet. En nog wat meer engerds..
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Je begint wel weer obsessief gedrag te vertonen. Weer tijd voor een prikje hoor.
  Bericht 
Dashcam Drenthe
Master
Kwibus schreef:
Blijven dat soort lui de rest van hun leven altijd een mondkapje dragen?


Waarschijnlijk.
Zie ze soms zelfs op de fiets met zo'n ding
  Bericht 
basjuh1981
Master
Kwibus schreef:
Als zelfs dit niet het moment is om te stoppen met die flauwekul, wanneer dan wel? Blijven dat soort lui de rest van hun leven altijd een mondkapje dragen? Terwijl er voor corona niemand met zo'n ding liep :huh:


Eigenlijk moet je medelijden hebben met deze mensen. Ze zijn bang gemaakt door onze overheid voor iets wat net zo veel impact heeft als griep.
  Bericht 
Dashcam Drenthe
Master
basjuh1981 schreef:
wat net zo veel impact heeft als griep.


Mwah...wel ietsje meer.
Ik heb nu 1.5 jaar later nog steeds vervormingen in geur en smaak.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Mwah...wel ietsje meer.
Ik heb nu 1.5 jaar later nog steeds vervormingen in geur en smaak.
Momenteel hebben we omikron, letterlijk een flinke verkoudheid weet ik uit ervaring. Niks om bang voor te zijn en al helemaal geen reden om een maskertje te dragen dat toch niet helpt.
  Bericht 
Forza!
Master
 
hmm oooh mikron.. dat is als je in je broek kijkt na het zwemmen..
  Bericht 
Dashcam Drenthe
Master
Dikke Dakduif schreef:
letterlijk een flinke verkoudheid weet ik uit ervaring


Klopt. Ook gehad. 2x aan de beurt geweest.
Nu is er niks meer aan de hand idd,
  Bericht 
Christafari
Master
Ik heb nu 1.5 jaar later nog steeds vervormingen in geur en smaak.


:-? dan heb ik nog wel even te gaan. Sommige dingen zijn gewoon nog steeds niet lekker. Eieren zijn echt goor, en ik at er nogal veel. Nu maar aan de shakes.
Reuk is nog steeds niet best, en een gerecht met veel knoflook en/of uien heeft een nare bijsmaak. Ik ben nu ruim een half jaar onderweg.
  Bericht 
Dashcam Drenthe
Master
Christafari schreef:
Eieren


Ei en vlees (niet alles, wel veel) voornamelijk bij mij qua smaak
Niet te vreten zo vies. Ui is idd ook nasty

Gelukkig is een schnitzel of kroket nog wel te eten :D

Had eerst zo erg dat ik zelfs mayo niet kon eten, proefde alleen maar de ei.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Mwah...wel ietsje meer.


Kijk de cijfers er maar op na.
  Bericht 
RAH
Master
basjuh1981 schreef:
net zo veel impact heeft als griep


:nono: Januari 2020 vijf dagen in bed gelegen, antibiotica gehad van de huisarts en na die vijf dagen in bed nog minstens twee weken hoesten en kuchen. Oordeel huisarts, griep. Maart 2022 anderhalve dag in bed en drie dagen mezelf mega irriteren dat ik niet naar buiten mag ivm quarantaine. Oordeel GGD, corona.

Uitgaande van de oordelen van mensen die er verstand van hebben zou het prettiger zijn om twee keer achter elkaar corona te krijgen dan één keer griep. Overigens geen enkele last van smaak of geur problemen. Tijdens die anderhalve dag in bed niets gegeten (= lekker snel afvallen) maar daarna smaakte alles als vanouds.
  Bericht 
zadkine
Master
RAH schreef:
antibiotica gehad van de huisarts


? Dan zou die dus geen griep als diagnose hebben mogen stellen.
Antibiotica helpt niet tegen virussen.

(Of er moet een andere doorslaggevende reden geweest zijn om dat gif preventief voor te schrijven ter voorkoming complicaties tijdens virus infecties)

probiotica (darmflora herstellend) zou weer wel nuttig kunnen zijn en al helemaal NA die antibiotica kuur....weerstand versterkende middelen/etenswaren (zoals vitamine D) ook.
  Bericht 
Bambi killer
Master
Forza! schreef:
dat is als je in je broek kijkt na het zwemmen..


Hahaha :lol:
  Bericht 
basjuh1981
Master
RAH schreef:
:nono:


Met impact doelde ik op de cijfers zoals Infection Fatality Rate.
  Bericht 
RAH
Master
zadkine schreef:
? Dan zou die dus geen griep als diagnose hebben mogen stellen.
Antibiotica helpt niet tegen virussen.


Ik had ook last van een (voorhoofds)holte ontsteking als gevolg van de "griep". Wellicht dat het daarvoor was? Ben er vrij zeker van dat het antibiotica was wat ik voorgeschreven heb gekregen.
  Bericht 
regiorunner
Master
RAH schreef:
Wellicht dat het daarvoor was? Ben er vrij zeker van dat het antibiotica was wat ik voorgeschreven heb gekregen.


Neusspray meestal inderdaad als gevolg van hoesten.
  Bericht 
snovvdog
Master
Antibiotica helpt wel tegen de bacteriële infectie die gebruik maakt van je verzwakte immuunsysteem die eventueel door virussen is begonnen.

Ik houd vaak na een verkoudheid een bovenste luchtweginfectie over, bacterieel. Bij mijn klassieke ''oude'' dokter krijg ik altijd een kuurtje, en ik zie ook dat het helpt omdat het dan sneller voorbij is.

Die nieuwe jonkies zijn kut, zeggen doodleuk thuis uitzieken, als ik ook maar een halve dag minder lang ziek ben wil ik gewoon een kuurtje, is helemaal niks aan om ziek te zijn...
  Bericht 
Sander
Medewerker
snovvdog schreef:
Die nieuwe jonkies zijn kut, zeggen doodleuk thuis uitzieken, als ik ook maar een halve dag minder lang ziek ben wil ik gewoon een kuurtje, is helemaal niks aan om ziek te zijn...

Ja, lekker resistente bacteriën kweken omdat jij niet een half dagje snotterig kan zijn... :duh:
Precies om mensen zoals jij zijn die regels/richtlijnen dus veel strenger geworden.
  Bericht 
RAH
Master
snovvdog schreef:
luchtweginfectie


Dat zou het bij mij wellicht ook geweest kunnen zijn. Ik heb (en toen in 2020 dus ook) vaak na een verkoudheid dat ik lange tijd erna nog moet hoesten en dan van die groene rotzooi naar boven haal. :dood:
  Bericht 
snovvdog
Master
Die resistentie voorkomen is een fantasiewereld, elders in de wereld schrijven ze met evenveel gemak antibiotica uit.

Net zoals olie, profiteren ervan zo lang het nog kan.
Ga mijzelf niet benadelen als anderen dat ook niet doen, beetje om jezelf blijven denken.

Als er een medicijn is waarmee de ziekteduur of intensiteit verminderd kan worden wil ik die altijd ontvangen en ze kunnen de pleuris krijgen met hun angst voor resistentie.

Als mijn ''oude'' arts er mee stopt zoek ik een andere praktijk, liefst ook een arts van de klassieke stempels, al die nieuwe artsen die terughoudend zijn met medicijnen heb je niks aan. Medicijnen zijn er om je beter te laten voelen of sneller beter te worden, zonder die medicijnen is heel de huisarts nutteloos.

Europese mentaliteit naar medicijnen is sowieso raar, in de VS snappen ze dat je medicijnen moet nemen om beter te worden.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Die overregulatie in het panische westen van Europa werkt wel verstikkend inderdaad. Kost ook nog eens onnodig veel geld en consulten bij artsen die helemaal niet nodig hoeven zijn. Zo creëer je wel onnodig veel drukte in je zogenaamd geweldige zorgsysteem met meer medisch leed en meer doden of op zn minst lagere levenskwaliteit tot gevolg omdat problemen niet snel genoeg aangepakt kunnen worden.
  Bericht 
18vti
Master
snovvdog schreef:
Die resistentie voorkomen is een fantasiewereld, elders in de wereld schrijven ze met evenveel gemak antibiotica uit.


Veel meer zelfs!

Niet nemen als het niet nodig is...ik heb nog nooit een kuur gehad.

Gewoon uitzieken dus.
 Pagina 97 van 99  [ 4942 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy