Pagina 1 van 61  [ 3003 berichten ]
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
  Bericht 
Kwibus
Master
There is currently no evidence UK coronavirus variant is linked to a higher risk of hospitalization

From CNN’s Nick Paton Walsh, Nada Bashir and Michael Nedelman

Preliminary analysis from Public Health England (PHE) on the new variant of coronavirus first detected in the UK has revealed that, while the variant appears to be more transmissible, there is no evidence it’s linked to a higher risk of hospital admission or death.

“Preliminary results from the cohort study found no statistically significant difference in hospitalization and 28-day case fatality” between people infected with the new variant versus a different strain of the virus, according to the report released Dec. 28.

The report supports statements from health authorities around the world who have said there is no reason to believe the variant causes more severe disease. The British health authority notes that “there was also no significant difference in the likelihood of reinfection” between both groups. However, this was based on a relatively small number of suspected reinfections.

Some context: The report comes as coronavirus cases in the UK continue to surge, with further confirmed cases of the new variant in more than two dozen countries across the globe.

Britse coronamutatie ook aangetroffen in de Verenigde Staten
De Britse mutatie van het coronavirus is dinsdag voor het eerst vastgesteld bij een inwoner van de Verenigde Staten. Het gaat om een man van in de twintig uit de Amerikaanse staat Colorado. De man heeft geen recente reisbewegingen gemaakt, laat de gouverneur van de staat weten. De man verblijft in isolatie.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Zou mooi zijn als het om een afgezwakte variant blijkt te gaan ja. Gratis vaccin :lol:
  Bericht 
lorat
Master
Dave schreef:
Zo werkt het niet in een juridisch systeem. Ben je eenmaal als fout gevlagd bij de overheid dan mag je een eindeloos lange procedure doorlopen om je recht te halen. Met die ziljoen aan andere onderwerpen op dit forum zou je dat toch wel door mogen hebben gekregen? Dan nu alsnog dan.

Dat foute vlaggetje kende ik niet. Mijn beeld was dat zij niet de EU in mocht vanwege corona, en jij Rusland niet in om dezelfde reden?
Dan zou dat toch opgelost zijn zodra je korte metten had gemaakt met corona?
Is dat foute vlaggetje vanwege corona, of had ze dat zonder corona ook gekregen?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Heb je wel eens een rechtszaak meegemaakt vraag ik me af
  Bericht 
Kwibus
Master
NU.nl schreef:
Bijna 100.000 zorgmedewerkers zijn sinds de uitbraak van COVID-19 in Nederland positief getest op het coronavirus, blijkt uit dinsdag gepubliceerde gegevens van het RIVM.

Het gaat om 96.042 mensen die in de zorg werken. Dat zijn er 8.434 meer dan vorige week. De week ervoor waren er ruim 9.600 besmette zorgmedewerkers bijgekomen. Het aantal overleden zorgmedewerkers steeg afgelopen week van 19 naar 21. Het totale aantal zorgmedewerkers dat in een ziekenhuis was opgenomen, nam toe van 716 naar 729. In totaal zijn sinds het begin van de pandemie 19.845 coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen. Nederland telt nu in totaal 777.902 positieve tests en 11.212 sterfgevallen. Dit zijn alleen de bevestigde gevallen. De werkelijke aantallen zijn groter doordat aan het begin van de coronacrisis niet iedereen in aanmerking kwam voor een coronatest. Daarnaast laat niet iedereen zich testen.

Druk op zorg neemt toe
Door het grote aantal zieken in de zorg hebben ziekenhuizen en verpleeghuizen grote moeite om de roosters rond te krijgen. Daardoor staat de zorg voor zieken en ouderen onder druk. De veiligheidsregio's Groningen, Twente en Noord- en Oost-Gelderland hebben Defensie om hulp gevraagd in de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg. Ook ziekenhuizen vragen om militaire hulp. Die bijstand moet helpen om te voorkomen dat de zorg vastloopt en ouderen niet meer gewassen kunnen worden. Het ministerie van Defensie gaat naar een aantal ziekenhuizen en verzorgingshuizen in die regio om te kijken of zorginstellingen daar hulp van militairen kunnen krijgen. Ze beoordelen welke hulp nodig is en hoe die verdeeld kan worden. Het besluit daarover moet zo snel mogelijk komen. Defensie heeft honderd militairen met een medische achtergrond beschikbaar om te helpen in de zorg. Eerder was al bekend dat duizend militairen klaarstaan om te helpen bij taken zoals het afnemen van tests of het uitdelen van maaltijden.


NU.nl schreef:
Ziekenhuis St Jansdal Harderwijk tot woensdagochtend dicht om coronadrukte

Omdat nu ook de spoedeisende hulpafdeling van het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk helemaal vol is met coronapatiënten, wachtend op een bed op een verpleegafdeling, moet het ziekenhuis de deuren sluiten voor nieuwe patiënten. Dat doet het ziekenhuis tot in ieder geval woensdagochtend 10.00 uur, zo laat het ziekenhuis dinsdagavond weten.

"Het overplaatsen van patiënten naar andere ziekenhuizen lukt onvoldoende, omdat deze met hetzelfde probleem kampen. Daarom hebben we helaas het besluit moeten nemen om vannacht dicht te gaan", aldus bestuursvoorzitter Relinde Weil. Ook het hoge ziekteverzuim onder medewerkers door corona speelt een rol in de toenemende druk op het ziekenhuis. "Wij weten dat landelijk hard wordt gewerkt aan het vergroten van de ziekenhuiscapaciteit voor de opvang van coronapatiënten. Laten wij hopen dat dit op zeer korte termijn lukt."

Patiënten die met spoed behandeld moeten worden moeten nu naar ziekenhuizen in de omgeving worden gebracht, zoals in Amersfoort, Apeldoorn en Zwolle.
  Bericht 
lorat
Master
Dave schreef:
Heb je wel eens een rechtszaak meegemaakt vraag ik me af

Ja, en ik weet dat een verkeerd stempeltje heel kut kan zijn. Maar ik weet niet wat in jullie geval dat verkeerde stempeltje is of waardoor dat wordt veroorzaakt.
Dat krijg ik hier natuurlijk maar zijdelings mee. En het beeld dat ik dan krijg is dat het vanwege bepaalde coronamaatregelen is.
  Bericht 
Joop_
Pro
 
zadkine schreef:
Scholen openhouden tegen beter weten in...dat noem ik zelfs moedwillig ervoor zorgen dat de crisis erger wordt. En ja , het was al lang bekend dat scholen super verspreiders waren.

Het lijkt erop dat je probeert jezelf te overtuigen door keer op keer dezelfde onzin te herhalen.

Hoe zit dat juist met kinderen die zonder symptomen het virus zouden verspreiden versus de zeer lage kans van asymptomatische verspreiding?
Kan je eindelijk eens met wat bewijs komen dat scholen zogenaamde superverspreiders zouden zijn?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
lorat schreef:
maar zijdelings mee

inderdaad en voorlopig laat ik dat even zo want dit is niet het onderwerp om een hele zaak te gaan bespreken, het brengt een hoop ergernis bij mij boven merk ik. Over een paar weken blik ik er wel op terug. Ik heb het vermoeden dat het een Skype rechtszaak wordt, dat is dan ook meteen het enige voordeel van dat hele coronageneuzel als dat het geval gaat zijn. Het liefst sla ik ter plekke met de vuist op tafel maar in deze situatie is een camera in alle opzichten veel en veel beter.
  Bericht 
no justice
Master
  Bericht 
lorat
Master
Dave schreef:
inderdaad en voorlopig laat ik dat even zo want dit is niet het onderwerp om een hele zaak te gaan bespreken, het brengt een hoop ergernis bij mij boven merk ik.

Snap ik, ik zou ook niet m'n hele hebben en houden op internet gooien. En in zo'n situatie zou ik ook overal tegenaan zeiken dat ook maar een beetje kut was. :flower:
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
VU Amsterdam schreef:
Welkom bij De Nationale COVID-19 vaccinatie vragenlijst

Doel van het onderzoek
Met dit onderzoek willen wij graag meer kennis vergaren over de vaccinatiebereidheid en zorgen omtrent COVID-19 in Nederland. Hiermee hopen wij een positieve bijdrage te leveren aan volksgezondheid in Nederland in deze pandemie.

Wij vragen u vriendelijk om mee te doen aan ons wetenschappelijk onderzoek. Meedoen is vrijwillig. Om mee te doen is wel uw toestemming nodig. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het Amsterdam UMC.

Wij verzoeken u ook mee te doen ook als u niet positief tegenover het COVID-19 vaccin staat.

Wat meedoen inhoudt
Meedoen houdt in dat u de vragenlijst invult en daarin vragen beantwoordt over onder andere uw visie op vaccinaties, het vertrouwen in de overheid en instanties rondom COVID-19 en het vaccin zelf.

De toetsingscommissie van de METc van Amsterdam UMC heeft beoordeeld dat dit onderzoek niet onder de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen (WMO) valt.

Bij vragen kunt u contact opnemen met de onderzoeker
h.yousuf@amsterdamumc.nl.


Klik hier om mee te doen.
  Bericht 
Kwibus
Master
NU.nl schreef:
Personeelstekort in de zorg stijgt verder: 'We lopen achter de feiten aan'

Nu het coronavirus rondwaart is het personeelstekort in de zorg nijpender geworden, en de verwachting is dat het nog erger wordt. Van ruim 40.000 onvervulde vacatures voor de crisis zou de sector in 2022 in het ergste geval 74.000 mensen tekortkomen. Hoe zijn we hier beland, en is (om)scholing de oplossing om de druk te verlagen?


Vóór de coronacrisis was er al een tekort aan mensen in de zorg. De druk was er ook toen al hoog, het salaris voor veel functies is relatief laag en door het zware werk halen veel zorgmedewerkers de pensioenleeftijd van 67 niet en stoppen eerder.

"De instroom van nieuwe mensen is laag en de uitstroom is hoog", vertelt Maurice Heck van het Capaciteitsorgaan, dat onderzoek doet naar de capaciteit die nodig is in de zorg. "Vorig jaar vertrokken bijna evenveel mensen als erbij kwamen." Ook het aantal mensen dat zich laat omscholen naar de zorg of weer terugkomt (herintreders, red.) daalde de afgelopen tijd. Het gros van de tekorten zit in de ouderenzorg en de verpleging, mede door een hoog ziekteverzuim dat daar een probleem vormt. "Het tekort onder ic-verpleegkundigen viel in januari van dit jaar nog redelijk mee", zegt Heck. Dat is echter minder positief dan het lijkt, nuanceert hij direct. "Ons land kampt met vergrijzing: we worden steeds ouder, dus het wordt drukker in de zorg. En dan komt de coronacrisis er nu nog bij."

Nieuwe opleiding en uitruil onderling
Scholing en omscholing zijn dé oplossing voor de lange termijn, maar in een crisissituatie zoals die van nu gaat dat te langzaam, zegt Heck. "De instroom van nieuwe mensen stortte tijdens de eerste golf van de coronacrisis überhaupt helemaal in. En er is tijdens een crisis weinig tijd en ruimte voor stagiairs en meelopers. De operatiekamers zijn leger en de medewerkers drukker bezet." Daarom is voor mensen met een relevante vooropleiding de opleiding Basis Acute Zorg, die al in de pijpleiding zat, dit jaar versneld erkend, vertelt Wouter van der Horst (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen). "De opleiding duurt nu zes maanden. Vergeleken met de volwaardige vervolgopleiding tot ic-verpleegkundige (die anderhalf jaar duurt, red.) kunnen nu in kortere tijd mensen klaargestoomd worden om ondersteuning op de ic te bieden."

Een andere manier om de tekorten op te vangen is uitruil van personeel onderling, zoals in ziekenhuizen en verpleeghuizen. Dat kan overigens minder goed in de ouderenzorg, waar de tekorten het grootst zijn, vertelt Hans Buijing, bestuurder bij brancheorganisatie voor ouderenzorg Zorgthuisnl. "Er zijn gewoonweg geen mensen. Als iemand weer drie dagen op de uitslag van een coronatest zit te wachten, zitten we telkens met een groot probleem. De meeste verpleegkundigen hebben al tien of meer huisbezoeken op één avond."

Mensen 'vrijspelen' in tijden van schaarste
Wat in de ouderenzorg wél kan helpen is volgens Buijing aanpassing van de werkverdeling. "In de thuiszorg is vanwege de coronacrisis het benodigde niveau om ouderen te helpen met wassen en opstaan verlaagd naar mbo niveau 2. Verzorgers met mbo 3-niveau kunnen zo worden ingezet voor de complexere zorg, zoals het toedienen van medicijnen aan ouderen." Een goede oplossing, vindt Buijing, maar helaas wel van tijdelijke aard: "Straks moeten zij van de verzekeraars weer worden ingezet voor de lichtere zorg. Wij pleiten juist voor het blijven inzetten van mbo'ers met niveau 2 op de lichtere zorg. Dat speelt meer mensen vrij in deze schaarste."

'Geen vet op de botten'
Een andere oplossing om de druk op de zorg te verlagen is de huishoudelijk hulp aan huis de signaleringsfunctie teruggeven, zegt Buijing. "Eerst duurden de bezoekjes langer en kregen werknemers nog betaald om even die extra aandacht te geven aan ouderen, en thee met ze te drinken. Nu mogen ze alleen maar poetsen." Als er meer tijd is, signaleert de hulp vroegtijdig of er zorg nodig is. "Zo hoeven er minder ouderen worden opgenomen in het ziekenhuis. Een ziekenhuisopname kost ook nog eens veel meer geld." We lopen achter de feiten aan, vindt de bestuurder van de branchevereniging. "En door de ver doorgevoerde efficiëntie en de lage lonen is er die hoge uitstroom. Het veld wordt onaantrekkelijk gemaakt door de financiers." Een grotere flexibele schil van zorgmedewerkers zou schelen, voegt Heck toe. "Zorginstellingen hebben voor crises geen vet op de botten. Je kan er voor kiezen om bijvoorbeeld meer ic-capaciteit te hebben dan je normaal nodig hebt. Maar dat kost meer geld. En dat zijn uiteindelijk politieke keuzes."


Voor iedereen die roept dat we in het begin van de crisis de zorg wel even op hadden kunnen schalen.
  Bericht 
Peter.B
Master
Is de zorg gewoon niet kapot gemaakt door onzinnige regels?

In mijn ogen kan veel werk gewoon gedaan worden door ongeschoold personeel, waarom de eis voor mbo 2 of zelfs mbo 3 , zijn er genoeg die door ervaring en interne opleidingen ook zijn gekomen.
  Bericht 
no justice
Master
De zorg is kapot bezuinigd.
  Bericht 
Scaniafan
Master
Ik zou me graag als verpleegkundige laten omscholen, maar ga dan netto ruim € 1.000,- in de maand er op achteruit, ondanks alle shifttoeslagen etc. Dat is helaas niet op te vangen, ondanks dat wij niet riant luxe leven (geen meerdere / verre vakanties per jaar etc.). Mocht het netto verschil minder zijn ben ik de eerste die de zorgsector in gaat.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Peter.B schreef:
Is de zorg gewoon niet kapot gemaakt door onzinnige regels?

Dat heeft Rutte I, II en III gedaan. Vergeet dit niet als je op 17-03-2021 mag gaan stemmen.
  Bericht 
snovvdog
Master
Onzinnige regels zeker, want de kosten voor een behandeling over de grens zijn al significant lager ondanks dat de dokters er niet merkbaar minder verdienen, ergo alle bureaucratie en regels om de zorg heen zijn veel te duur.
  Bericht 
no justice
Master
Maserati Teun schreef:
Dat heeft Rutte I, II en III gedaan. Vergeet dit niet als je op 17-03-2021 mag gaan stemmen.


Ijdele hoop Teun. De meerderheid van de bevolking wilde het zo en ze verdienen nu ook niet beter. :[
  Bericht 
Pita
Master
 
snovvdog schreef:
de dokters er niet merkbaar minder verdienen


Nou, ik weet uit eigen kennissenkring dat een huisarts in België maar iets meer verdiend dan het modaal inkomen en een specialist in België moet wel een praktijkruimte aan huis hebben om maar rond de 100.000 per jaar uit te komen. Terwijl een beetje specialist hier in Nederland gewoon een jaarinkomen van € 200.000.- heeft. Een neurochirurg verdiend zelfs € 400.000.- per jaar.
  Bericht 
Pita
Master
 
Militairen inzetten ? De geneeskundige dienst in het leger is zo groot niet. Een druppel op een gloeiende plaat voor een modern ziekenhuis.
  Bericht 
R
Master
Pita schreef:
Terwijl een beetje specialist hier in Nederland gewoon een jaarinkomen van € 200.000.- heeft. Een neurochirurg verdiend zelfs € 400.000.- per jaar.

Zitten het hele weekend thuis ook, in oorlogstijd, net als regering op reces 14 weken.

En wij, we mogen het doen met kanniet magniet temoeilijk, watdenkjewel watweet jij er nouvan mensen als

Kwibus schreef:
Voor iedereen die roept dat we in het begin van de crisis de zorg wel even op hadden kunnen schalen.

En anders in mei, want als Rutte roept tweede golf tweede golf, dat zou je ook wat kunnen gaan doen.
  Bericht 
Kwibus
Master
R schreef:
dat zou je ook wat kunnen gaan doen.
Goed dat je het zegt, daar hadden ze vast niet aan gedacht!

Nieuws van vandaag Tientallen ziekenhuizen kunnen deel noodzakelijke zorg niet verlenen

Dat krijg je wel opgelost als er vóór de crisis al een tekort aan personeel was. Jij rukt wel ff een blik mensen open blijkbaar. Kan ik al op je stemmen in maart?
  Bericht 
Forza!
Master
 
Je kunt ook zorgen dat er minder mensen in dit land wonen. Dan gaat de druk op de zorg ook omlaag. Er zijn er een paar die zich hier niet aan onze traditie willen aanpassen en in plaats daarvan ons lopen te bezijken
  Bericht 
shootme
Master
Citaat:
Bern kijkt naar mogelijk sterfgeval na vaccinatie Pfizer-vaccin
Updated 39 min geleden
40 min geleden in BUITENLAND

LUZERN - Zwitserland onderzoekt het overlijden van een bejaarde man in Luzern enkele dagen nadat hij was ingeënt tegen het gevreesde coronavirus. Volgens een woordvoerster van de kantonale gezondheidsdienst in Luzern is het in media opgedoken geval bekend en is het Zwitserse instituut dat over de toelating van vaccinaties gaat, op de hoogte gebracht. Verder zijn geen mededelingen gedaan. Dat instituut heeft het vaccin van Pfizer/BioNTech deze maand toegelaten. Daarbij realiseerde het zich dat bijwerkingen hetzelfde kunnen zijn als bij griepprikken.

ANP / HH

De oude man woonde volgens plaatselijke media in een verzorgingstehuis in de agglomeratie van de stad Luzern en was over het algemeen fysiek gezond. Hij was dement en kon niet tegen griepprikken. Hij werd kerstavond ingeënt zonder raadpleging van zijn huisarts die wist dat de man geen griepprikken verdroeg.

De man overleed vijf dagen later, nadat hij vanaf 26 december over pijnen had geklaagd en zijn bloeddruk was afgenomen. Er is nog geen causaal verband aangetoond tussen het sterfgeval en het vaccin, maar het zorgt in Luzern al voor politiek beroering. In Luzern is afgelopen week begonnen met het vaccineren van mensen in verzorgingstehuizen. Bestuurders in het kanton waren erg blij met de snelle start van de vaccinatiecampagne.


:nothanks: :fp:
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Forza! schreef:
Je kunt ook zorgen dat er minder mensen in dit land wonen. Dan gaat de druk op de zorg ook omlaag.
Nee dat zie je verkeerd, de nieuwkomers zijn hard nodig om ons te verzorgen op onze oude dag :[
  Bericht 
shootme
Master
Dikke Dakduif schreef:
Nee dat zie je verkeerd, de nieuwkomers zijn hard nodig om ons te verzorgen op onze oude dag :[

ze hebben flink geoefend op de namen van de meest vreselijke ziektes in elk geval.
  Bericht 
Scaniafan
Master
shootme schreef:
Hij was dement en kon niet tegen griepprikken. Hij werd kerstavond ingeënt zonder raadpleging van zijn huisarts die wist dat de man geen griepprikken verdroeg.


Ben benieuwd wat de link is met het mRNA-vaccin. Lage bloeddruk als gevolg van de griep(prik) komt over het algemeen als reactie op het influenzavirus. mRNA-vaccin tegen het Coronavirus bevat geen virus, dus die reactie is niet in lijn met de verwachtingen.
  Bericht 
zadkine
Master
lorat schreef:
Dat foute vlaggetje kende ik niet. Mijn beeld was dat zij niet de EU in mocht vanwege corona, en jij Rusland niet in om dezelfde reden?

Krom krommer kromst om zo te redeneren.
Want er worden WEL tijdens corona kansloze (en kansrijke) asielzoekers binnen gelaten.
Dan moet gezinsvorming/hereniging zeker kunnen en ZONDER immigratie gezeik als de Nederlandse partner in staat is voor de immigrant(e) te zorgen financieel.

Heeft mij indertijd , totale doorlooptijd na huwelijk, nog geen 6 weken gekost om alle papieren voor elkaar te hebben, zowel die in het oostblok als die in Nederland.

Het wordt mi tijd dat immigratie ambtenaren persoonlijk verantwoordelijk gehouden moeten gaan worden voor hun besluiten, en dan zowel voor onterechte inreis permissie verschaffen als voor onterechte afwijzing van een inreis permissie.
  Bericht 
zadkine
Master
Scaniafan schreef:
mRNA-vaccin tegen het Coronavirus bevat geen virus, dus die reactie is niet in lijn met de verwachtingen.


Het ligt volledig in de lijn der verwachting dat je bij Pfizer zeer ernstige reacties krijgt als je een allergie hebt. Dit is zelfs in de bijsluiter vermeld als een contra indicatie.
En dan staat er niet eens bij welke allergie.
Anders gezegd: Een blunder om die man met BEKENDE allergische reacties op andere entingen deze te geven.
Wie die blunder gemaakt heeft kan dan nog over getwist worden....

Dit naar aanleiding van meerdere gevallen van anafylactische shock na inentingen in de UK waarbij bleek dat juist die mensen wel ergens een allergie voor hadden.
  Bericht 
Pita
Master
 
Dikke Dakduif schreef:
de nieuwkomers zijn hard nodig


Het merendeel van de verzorgende dames in een verpleeghuis zijn tegenwoordig al van buitenlandse afkomst, Marokko, Suriname en Turks.
  Bericht 
Kwibus
Master
shootme schreef:
:nothanks: :fp:
Bedanken voor een vaccin omdat iemand het, bij een dementerend persoon met bekende allergieën, toedient en dus niet oplet? Ben jij ook dementerend dan?
  Bericht 
shootme
Master
Je vult teveel zelf in.
  Bericht 
18vti
Master
shootme schreef:
Je vult teveel zelf in.


Kwibus moet zich maar opwerpen om ALLE vaccins te krijgen en dan per uur hier te rapporteren hoe hij zich voelt, die tijd spendeert hij nu ook al hier dus kleine moeite.

Zakt het aantal positief "geteste" mensen al na de xmas lockdown?
  Bericht 
Kwibus
Master
shootme schreef:
Je vult teveel zelf in.
Je gebruik van emoticons laat te raden over zul je bedoelen
  Bericht 
lorat
Master
zadkine schreef:
Krom krommer kromst om zo te redeneren.
Want er worden WEL tijdens corona kansloze (en kansrijke) asielzoekers binnen gelaten.
Dan moet gezinsvorming/hereniging zeker kunnen en ZONDER immigratie gezeik als de Nederlandse partner in staat is voor de immigrant(e) te zorgen financieel.

Precies. Ik kan me voorstellen dat er nog wat eisen worden gesteld of maatregelen worden genomen om te voorkomen dat de term "relatie" wordt misbruikt om het land in te komen. Maar verder is het belachelijk dat partners of familieleden op zo'n manier uit elkaar worden gehouden.

zadkine schreef:
Heeft mij indertijd , totale doorlooptijd na huwelijk, nog geen 6 weken gekost om alle papieren voor elkaar te hebben, zowel die in het oostblok als die in Nederland.

Dat was ook mijn beeld. Zodra er het stempeltje getrouwd op zit, en je hier geen uitkeringstrekker bent, dat het dan best simpel zou gaan.
Blijkbaar valt dat toch tegen.
  Bericht 
adinsx
Master
Dave schreef:
Zou mooi zijn als het om een afgezwakte variant blijkt te gaan ja. Gratis vaccin :lol:


Dat is evolutie toch?

De meest dodelijk variant maakt iemand snel ziek, die ziet minder mensen en gaat daarna mee het graf in.
De mildere variant verspreid zich gemakkelijker, de mens overleefd, Corona ook. win-win. Nou ja, zoiets dan ... De economie gaat er aan, maar ach.
  Bericht 
bert65
Master
Kwibus schreef:
Personeelstekort in de zorg stijgt verder: 'We lopen achter de feiten aan'

Dat hebben ze op alle gebied in de zorg. Ik kwam vandaag een vacature tegen van de GGD. Ze zoeken iemand die kan helpen met het opzetten van een vaccinatieplan :fp: . Ze zoeken ook een telefonist bij de Coronahulplijn. Daar heb je wel een HBO-opleiding voor nodig.

Kwibus schreef:
Voor iedereen die roept dat we in het begin van de crisis de zorg wel even op hadden kunnen schalen.

In het begin vn de crisis zijn er veel mensen geweest die zich, zelfs vrijwillig, aangemeld hebben om te helpen in de zorg. Meer dan 90% werd weer weggestuurd vanwege de scholing. Bedden opmaken, eten brengen, dingen schoonmaken/reinigen/desinfecteren kan toch ook zonder opleiding? Gisteren was er een jonge op TV die zich ook had aangemeld bij de zorg. Hij werd niet aangenomen, meldde zich aan bij het Rode Kruis en werd enkele weken later uitbesteed aan de zorg :loco:
Wie is er nu gek?
  Bericht 
R
Master
Je zou kunnen zeggen dat niet-commerciële managers (van laag tot regering) dit gruwelijk verkloot hebben.

Een gemiddeld commercieel bedrijf had dit beter aangepakt.
  Bericht 
zadkine
Master
lorat schreef:
Ik kan me voorstellen dat er nog wat eisen worden gesteld of maatregelen worden genomen om te voorkomen dat de term "relatie" wordt misbruikt om het land in te komen.

Die regels zijn er al lang....scheiden is land uit voor de import dame/heer
Tenzij genaturaliseerd (wat pas na 5 jaar kan meen ik) of (voor dames) als er kinderen uit het huwelijk zijn geboren...

lorat schreef:
Zodra er het stempeltje getrouwd op zit, en je hier geen uitkeringstrekker bent, dat het dan best simpel zou gaan.


Iets minder simpel.

Een bewijsbaar inkomen (loondienst, vaste aanstelling indertijd.Of een aantal opeenvolgende goedgekeurde jaarrekeningen van je eigen bedrijf)
Huidige normbedragen :https://ind.nl/Paginas/normbedragen-inkomenseis.aspx
  Bericht 
Kwibus
Master
NU.nl: Gommers: 'Als er niks verandert eind januari mogelijk code zwart in ziekenhuizen'
Ziekenhuizen dreigen eind januari in het ergste nachtmerriescenario te belanden. Dan komen ze mogelijk in 'code zwart', waarbij ze moeten kiezen welke patiënten nog behandeld kunnen worden en wie moet worden geweigerd en daardoor zouden kunnen sterven. Daarvoor waarschuwt Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, woensdag bij BNR.

"We zeggen nu al tegen elkaar dat we keuzes moeten maken en operaties moeten uitstellen, en mensen wel of niet moeten opnemen op de intensive care. Dat is nog niet over leven en dood, dat is zeker nog niet code zwart. Maar als het zo doorgaat, verwachten we dat eind januari", zegt Gommers.

De intensivist hoopt dat de maatregelen van de lockdown, die twee weken geleden ingingen, langzaamaan beginnen te werken en dat het aantal nieuwe gevallen in de komende dagen begint te dalen. "Je moet er niet aan denken als dat niet gebeurt, dan nog de effecten van Kerst en Oud en Nieuw, en dan nog de gevolgen van de 'Britse variant'. Dan loopt het de spuigaten uit. Die scenario's worden gemaakt, maar dan kunnen we helemaal geen acute zorg meer leveren." Gommers komt met een oproep aan iedereen die ooit in de zorg heeft gewerkt, om te komen helpen. "Ik denk dat we vanaf komende week alle zeilen moeten bijzetten."

Ik zeg Avondklok :honger: :honger: :honger:
  Bericht 
R
Master
Kwibus schreef:
Gommers komt met een oproep aan iedereen die ooit in de zorg heeft gewerkt, om te komen helpen.
  Bericht 
hneel
Master
Citaat:
Kabinet waarschuwt nog één keer voor jaarwisseling: blijf alstublieft thuis
Nu de ziekenhuizen sneller met coronapatiënten volstromen dan verwacht, kijkt het kabinet met nog meer vrees naar de aankomende Nieuwjaarsnacht. Woensdagavond waarschuwde premier Mark Rutte een laatste keer: blijf allemaal thuis.


link

Huh? Thuisblijven? Het was toch de bedoeling met de feestdagen zoveel mogelijk bij familie op bezoek te gaan?
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
De Telegraaf schreef:
Verpleger (45) krijgt corona ondanks eerste vaccin

De 45-jarige Matthew, een verpleger uit San Diego wiens achternaam niet bekend is gemaakt, heeft corona gekregen ondanks dat hij gevaccineerd is.

Op 18 december werd Matthew gevaccineerd, zes dagen later kreeg hij opeens last van rillingen, spierpijn en vermoeidheid. Een test wees uit dat hij corona heeft.

Volgens de Amerikaanse infectiespecialist Christian Ramers is het niet onverwacht dat dit een keer zou gebeuren. „We weten dat het tien tot veertien dagen duurt voordat je beschermd bent.” En na die dagen volgt nog een tweede prik. „De eerste prik geeft je zo’n 50 procent bescherming, die tweede heb je nodig om dat ongeveer 95 procent te laten zijn.”

Een andere mogelijkheid is dat de verpleger voor 18 december besmet is geraakt met corona, aangezien de incubatietijd soms kan oplopen tot twee weken, aldus Ramers. De infectiespecialist benadrukt dat mondkapjes en desinfecterende handgel de komende tijd nog erg belangrijk zijn, ook als je al gevaccineerd bent.

Matthew heeft aan ABC10 laten weten dat het beter met hem gaat, maar dat hij nog steeds erg moe is.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
De scholen zijn nu twee weken dicht, daarmee is alles opgelost.
  Bericht 
Forza!
Master
 
Die blijven nog langer dicht.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
lorat schreef:
Zodra er het stempeltje getrouwd op zit,

Dat was ooit maar dat is allang niet meer zo. Daarnaast is het hele proces begonnen vo`ordat dat stempeltje erop zat. Ik met mn domme hoofd hield teveel rekening met familie en anderen die het misschien wel leuk zouden kunnen vinden om bij de bruiloft aanwezig te ze zijn. Maar zo moet je helemaal niet denken tegenwoordig. Zelfs al denk je zo zoals mijn neef ongeveer gedaan heeft met een Braziliaanse.. Dan -nog- kan je problemen krijgen bij het aanmelden van je huwelijk bij de gemeente omdat de gemeente tegenwoordig de taak van immigratiepolitie op zich heeft. Als die vermoeden dat er een schijnhuwelijk heeft plaatsgevonden dan ben je ook in de aap gelogeerd. Daar heeft hij dan weer ervaring mee, hoorde ik ook pas nu dat ik in gevecht ben geraakt met de overheid.

Gelukkig is dit gezeik mij bespaard gebleven maar mijn aanmelding is pas half december volledig geaccepteerd geworden omdat een document ontbrak en bovenop alle drama zoek is geraakt ergens tussen Servië en PostNL. Ik kan zo nog wel een tijdje doorgaan maar het roept alleen maar ergernis op. Vooral omdat ik alles zelf uit heb moeten zoeken sinds maart.

Als je verkeerde intenties hebt (mensenhandel) dan weet je prreccciieessss wat je moet doen om de regels naar eigen hand te zetten, gaat het fout dan boeit het alsnog niets dan probeer je het gewoon nog een keer met een andere doos. Als je normale intensies hebt dan dan kan het leven je zuur worden gemaakt en dan vooral van de persoon die immigreren op bezoek naar Nederland wil, niet eens de uitnodigende persoon. Het hele beleid klopt van geen kanten. Het gaat niet eens om immigreren, het gaat om short stay familie/vrienden bezoek!

Ga ik er toch op door.. Fukkin irritant. Waar waren jullie acht maanden geleden :[

Over geld hoeven we het al helemaal niet te hebben dit hele geneuzel heeft onnodig duizenden Euro's extra gekost en belangrijker nog, onderhand een vol levensjaar. Maar ook dat schijnt geen fuck uit te maken want oh oh paniek corona, iedereen stoppen met leven en ja joh wij hebben de oorlog meegemaakt en dat was pas erg. Flikker toch op zeg.

Want, jullie begrijpen het nog steeds niet volgens mij. Alles werkt of op halve kracht of helemaal niet. Locaties of diensten worden zomaar gesloten en niet voor een maandje maar maaaannndeenn. Het is extreem lastig om zaken voor elkaar te krijgen die tot voor kort geen probleem waren.

En het is allemaal met een instelling van joh kan ons het rotten wij krijgen toch wel doorbetaald man. Lekker thuis feesten en we zien over een jaar wel weer. Dat is toch geen manier van leven? Het is volstrekt idioot. Mede mogelijk gemaakt door de ECB, FED en BoJ. De hele wereld leent zich de schompes en doet helemaal niets meer. Gewoon niets. En iedereen vind het prachtig. -IDIOOT KNETTERGESTOORD-

.. rustig blijven.. Rustig.

Gelukkig gaat die mongool van van 't Hek morgen de boel duiden zodat we er weer een paar maanden tegenaan kunnen. Virusangst 3.0 .
  Bericht 
hneel
Master
Ik heb al eerder dat soort verhalen gehoord. Erg krom allemaal inderdaad. Sterkte ermee.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Brief waarin De Jonge advies vraagt over 'coronapaspoort' zorgt voor onrust

Er is veel onrust ontstaan over een brief van coronaminister Hugo de Jonge aan de Gezondheidsraad. Daarin vraagt hij hoe coronatestuitslagen op een ethische en juridisch verantwoorde wijze ervoor kunnen zorgen dat we met een ‘coronapaspoort’ toegang kunnen krijgen tot bijvoorbeeld werk of de horeca.

Mensen zijn bang dat dit het volgende stapje op de ladder is naar een verplichte vaccinatie. “Discriminatie en uitsluiting op basis van testen en inenten,” zo schrijft iemand bijvoorbeeld in een reactie op Facebook. De brief waarover het gaat is al op 17 december verstuurd door minister De Jonge. Pas dinsdag wordt hij breed gedeeld op sociale media.

Laagdrempeliger testbeleid
Het kabinet is aan het kijken op welke manier de samenleving verder geopend kan worden door een veel laagdrempeliger testbeleid, zo staat in de brief. Meer mensen met COVID-19 zullen zo worden opgespoord, en “tegelijkertijd zou aan mensen die zich recent hebben laten testen en een negatieve testuitslag hebben meer bewegingsvrijheid kunnen worden geboden, omdat het risico dat zij anderen ongemerkt besmetten zeer gering is.”

In de brief staat dat er ook een mogelijkheid is dat mensen door testen weer sociale en economische activiteiten kunnen doen. “Het bij zich dragen van een – al dan niet gedigitaliseerd –
‘coronapaspoort’ zou hiervan het bewijsstuk kunnen zijn.”

Om dat te regelen, vraagt De Jonge een advies “onder welke voorwaarden een (digitaal) ‘coronapaspoort’ ethisch en juridisch verantwoord kan worden ingezet bij het verstrekken van toegang tot: onderwijsinstellingen; zorginstellingen, zoals verpleeghuizen; publieke voorzieningen; werkomgeving; en sociale gelegenheden zoals horeca, uitgaansgelegenheden of (sport)evenementen.” Het baart veel mensen op Twitter zorgen.

Bron: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/ ... -de-jonge/




Bijlagen :


  Bericht 
bert65
Master
Kwibus schreef:
eind januari

O, maar dan hebben we nog een maand....
 Pagina 1 van 61  [ 3003 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy