Pagina 29 van 30  [ 1480 berichten ]
  Bericht 
Forza!
Master
 
Ach, die industrie waar je snel beroemd kunt worden trekt mensen aan die daar letterlijk alles voor over hebben.

Bnnvara is een instrument van linksch en die proberen De Mol te torpederen omdat die niet met dat woke geneuzel mee doet. Maar als iemand dat durft te zeggen wordt ie onthoofd.

Mooie is wel dat nu een knuffelmarokkaan de l") is.. :[

edit: lachen net op het nos journaal wordt een verslaggever in peking terwijl ie live is van de stoep getrokken door Chinezen :roflol:
Mocht wrs daar niet filmen.
  Bericht 
GSXR1000
Master
De eerst volgende die mij meld dat hij vind dat het prima is dat "ongevaccineerde consequenties moeten ondervinden van hun keuze" komt onder de wielen van mijn auto :boos:
  Bericht 
Forza!
Master
 
bluf..
  Bericht 
GSXR1000
Master
Ja ok :lief:
  Bericht 
Christafari
Master
GSXR1000 schreef:
De eerst volgende die mij meld dat hij vind dat het prima is dat "ongevaccineerde consequenties moeten ondervinden van hun keuze" komt onder de wielen van mijn auto

Oh, ik vind het prima dat ongevaccineerden consequenties ondervinden van hun keuze. Zo heb ik sterk het idee dat hun immuunsysteem beter werkt, dat ze minder kans hebben op nare andere ziektes en bijwerkingen. Allemaal consequenties van hun keuze!
  Bericht 
basjuh1981
Master
GSXR1000 schreef:
De eerst volgende die mij meld dat hij vind dat het prima is dat "ongevaccineerde consequenties moeten ondervinden van hun keuze"


Om een oud-collega te citeren "Wat maakt het uit, we gaan toch allemaal naar de typhus" :lol:
  Bericht 
R
Master
https://www.geenstijl.nl/5163402/voor-t-hele-gezin/#more

Leuk filmpje over afschuwelijke mensen die Ottowa naar de t helpen.
  Bericht 
A4
F1 kenner '22
GSXR1000 schreef:
"ongevaccineerde consequenties moeten ondervinden van hun keuze"


Een aantal mensen hebben die opmerking wel gemaakt. Mijn reactie: "prima, als gevaccineerden dan ook hún consequenties accepteren als blijkt dat er over een tijdje wellicht toch wat vervelende lange termijn bijwerkingen om het hoekje komen kijken". Dus dan ook afstand doen van je IC bedje he, als er wat bloedpropjes de boel in de war gaan schoppen, of je immuunsysteem is naar de tyfus. Ik noem maar een paar dwarsstraten. Staan ze je aan te kijken :|
  Bericht 
R
Master
Kortsluiting veroorzaak je dan. :lol:
  Bericht 
zadkine
Master
R schreef:
Teken aan de wand dat normale huisartsen wordt verboden om in de eigen praktijk deze prikjes toe te dienen.
Talentje, Gideon en Sietse ook goed bezig.


Daar komen ze vanzelf op terug bij de volgende booster campagne....dan hebben ze de huisartsen weer nodig (net als nu bij deze campagne is gebeurd).

Overigens is het voor de huisartsen nagenoeg onmogelijk om te boosteren zolang er alleen maar pfizer tegen de Wuhan mutatie wordt aangeboden (door de overheid). Een praktijk heeft geen diepvries voor bewaren op -75 graden celsius. Alleen als je ;s ochtends ergens prikken gaat halen kun je die de zelfde dag geven. (Mochten de patiënten erom zeuren. want aansmeren van die zooi doen we niet...maar vrijheid blijheid...wil je echt dan houden we je ook niet tegen)
  Bericht 
R
Master
Die infra van elke ochtend afleverrondjes is veel minder belastend dan dit hele circus nu.
  Bericht 
zadkine
Master
R schreef:
Die infra van elke ochtend afleverrondjes is veel minder belastend dan dit hele circus nu.


Afleveren is maar 1 issue om te regelen....je moet (als arts) ook vooraf aangeven voor WIE je die prik gaat gebruiken....en is dan de volgende dag die patiënt niet aanwezig (zijn kwetsbare patiënten meestal, dus kans dat er niet open gedaan wordt, patiënt ineens naar ziekenhuis is etc) dan is het jammer van die spuit.
ps was dus alleen voor patiënten bedoeld die niet zelf in staat zijn ergens heen te gaan bij deze booster ronde
  Bericht 
Forza!
Master
 
De Speld schreef:
Meerkoet weigert QR-code te laten zien om vogelgriep buiten de vijver te houden

Meerkoet Joey heeft er schoon genoeg van. Toen hij vandaag bij de plaatselijke vijver zijn welverdiende portie kroos wilde halen, moest hij plotseling een QR-code laten zien. “Nederland begint een heel naar land te worden,” snatert hij verontwaardigd. “Ik word gediscrimineerd!”

“Ik doe ook maar mijn werk,” zegt slobeend Martin, die alle QR-codes bij de vijver moet scannen. “Heeft u of een meerkoet in uw omgeving de afgelopen 7 dagen last gehad van neurologische klachten, zoals het zwemmen in rondjes?” Meerkoet Joey begint te schreeuwen dat hij de manager wil spreken. Daar komt de bedrijfsfuut al aan gedobberd.

“Kan ik u helpen?” vraagt de fuut. “Ja,” zegt meerkoet Joey. “Ik wil graag een vergelijking maken met de tweede vogeloorlog. Deze eend is een zomertaling (zomertalingen stonden in de tweede vogeloorlog aan de verkeerde kant, red.).” De fuut zucht: “meneer, wij proberen hier alleen de vogelgriep buiten te houden. Als u geen QR-code heeft dan verzoek ik u vriendelijk om ergens anders te foerageren.”

De meerkoet begint woest met zijn zwemlobben te stampen. “Liefde, vrijheid, geen dictatuur!” Zelfs voor een meerkoet maakt deze vogel ongewoon veel stampei, denkt slobeend Martin. Maar hij houdt deze gedachte voor zichzelf. Hij weet immers niet wat er allemaal speelt in het leven van de meerkoet. Misschien heeft hij niet genoeg nestmateriaal kunnen vinden, of heeft zijn vrouw hem verlaten voor een brilduiker. Wie is hij om te oordelen?

“Er komen tribunalen!” schreeuwt de meerkoet, terwijl hij filmend zijn telefoon in het gezicht van de slobeend duwt. Kijk, zo kan het natuurlijk ook.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Ademvrij schreef:
Vervolg bodemprocedure, antwoord landsadvocaat: wetenschappelijk bewijs “niet nodig”

De landsadvocaat, Pels Rijcken, heeft in reactie op onze dagvaarding in de bodemprocedure een “Conclusie van Antwoord” gestuurd gedateerd 5 januari 2022. Pels Rijcken verweert zich daarin deels op formele en deels op inhoudelijke gronden tegen de dagvaarding.

Wat de inhoudelijke gronden betreft, die zijn best interessant te noemen. De landsadvocaat ontkent namelijk niet dat er geen overtuigend wetenschappelijk bewijs is voor de effectiviteit van mondkapjes. Zo schrijft Pels Rijcken: “Met het treffen van maatregelen in deze crisis kan niet worden gewacht totdat wetenschappelijk het effect van een maatregel is aangetoond. Dan is elke maatregel te laat. Eiseressen baseren hun vorderingen dan ook ten onrechte, op de stelling dat eerst wetenschappelijk bewijs zou moeten worden afgewacht voordat een maatregel kan worden ingevoerd.” Een verbijsterend antwoord, als je bedenkt dat onze bewindslieden steeds maar weer roepen dat we “de wetenschap moeten volgen”.

De landsadvocaat heeft ook geen verweer tegen onze stelling dat in de rapporten van de ECDC die ten grondslag liggen aan de mondkapjesplicht gewoon te lezen is dat er geen bewijs is voor de effectiviteit van mondneusmaskers. (Zie dit artikel op onze website: https://ademvrij.nu/het-rivm-van-de-eu- ... mettingen/) Bizar genoeg stelt Pels Rijcken dat er sinds het verschijnen van het ECDC rapport een meta-studie is geweest van Brosseau c.s. van de universiteit van Minnesota die ook concluderen dat er geen bewijs is voor de effectiviteit van mondkapjes! Maar, stelt Pels Rijcken, dit bewijst niet dat mondkapjes niet werken. De bewijslast wordt hier dus omgedraaid! Maar in onze dagvaarding hebben wij al aangevoerd dat studies die geen effect laten zien van mondkapjes wel degelijk bewijs vormen dat ze niet werken.

We voeren ook aan dat er 14 RCT-studies zijn (randomized controlled trials), de meest betrouwbare vorm van wetenschappelijk onderzoek, die laten zien dat mondkapjes niet werken. Hier gaat Pels Rijcken in het geheel niet op in.

In onze dagvaarding hebben wij daarnaast uitvoerig bewijs geleverd voor de schadelijkheid van mondkapjes. Ook hierover rept Pels Rijcken met geen woord. Op geen enkel van onze vele argumenten hierover wordt ingegaan.

Evenmin gaat Pels Rijcken in op het probleem van het correcte gebruik van mondkapjes. Onder meer de rapporten van ECDC beklemtonen dat correct hygiënisch gebruik essentieel is, omdat anders de mondkapjes schadelijk zijn voor de gezondheid. Dat betekent dat mondkapjes maar kort mogen worden gedragen (FFP2-maskers slechts een half uur in de buitenlucht) en slechts eenmalig, waarbij alleen de elastieken mogen worden aangeraakt. In de dagelijkse niet-medische praktijk is dergelijk gebruik onmogelijk.

De landsadvocaat gaat ook niet in op het overdadige epidemiologische bewijs dat door ons wordt aangedragen dat mondkapjes niet werken. Zie het Literatuuroverzicht op onze https://ademvrij.nu/literatuuroverzicht/ website en ook het nieuwe boek van Ian Miller, Unmasked: The Global Failure of Covid Mask Mandates (https://brownstone.org/articles/its-lon ... the-masks/). Epidemiologisch bewijs zijn alle studies die laten zien dat er geen relatie is tussen de invoering van mondkapjesverplichtingen in verschillende landen en staten en het aantal covid-gevallen.

Pels Rijcken voert ook formele gronden aan om onze eis tot de afschaffing van de mondkapjesplicht te ontkrachten. Met name stelt men dat wij, en onze mede-eisers ANBB (Algemene Nederlandse Bond Burgerbelangen) niet-ontvankelijk zouden zijn. Wij bestrijden dit uiteraard.

Uiteindelijk zal de rechter hierover moeten beslissen. Helaas heeft de rechtbank nog geen datum in het vooruitzicht gesteld voor de zitting. Het is te druk, beweert de rechtbank. Dat is natuurlijk uitermate frustrerend. Wij zullen blijven aandringen op een datum. De kans dat de zaak nog vóór de zomer voor de rechter komt, is echter klein.

NB Wij hebben besloten om de wetenschappelijke onderbouwing die we bij de dagvaarding hebben aangeleverd, ook op onze website te publiceren, zie hier: https://ademvrij.nu/mondkapjes-document ... procedure/

Voor overige documentatie rond de bodemprocedure, zie hier: https://ademvrij.nu/categorie/bodembrocedure/


De landsadvocaat maakt zich wederom belachelijk. Als er een rechtszaak komt, zal de rechter wel weer het gelijk geven aan de landsadvocaat. Zo rollen we immers in dit land.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
basjuh1981 schreef:
Als er een rechtszaak komt, zal de rechter wel weer het gelijk geven aan de landsadvocaat. Zo rollen we immers in dit land.
Die kennen elkaar nog van Minerva.
  Bericht 
Forza!
Master
 
Telegraaf schreef:
Duizenden mensen bij coronaprotest Rotterdam
Vanaf de Binnenrotte in Rotterdam zijn ondanks het onstuimige weer enkele duizenden demonstranten begonnen aan de Mars voor de verbinding, een protest tegen de coronamaatregelen van de overheid. Kort voor het vertrek toonden de actievoerders een spandoek met daarop de tekst "minder repressie, meer zorg." Een trekker en vrachtwagen gaan voorop in de stoet.

De politie legt tijdens het protest vier uur lang het werk neer, omdat het kabinet niet tegemoet wil komen aan de eisen voor een nieuwe politie-cao. Toch zijn er enkele tientallen agenten aanwezig "om te handhaven en toezicht te houden".

De gemeente verwachtte aanvankelijk 15.000 deelnemers bij de protestmars, maar door het slechte weer zijn dat er beduidend minder. Vooraf is aan de deelnemers gevraagd zich warm te kleden en attent te zijn op harde windstoten bij het passeren van de Willemsbrug en Erasmusbrug.

De protestmars is een initiatief van de actiegroep Nederland in Verzet. Die groep organiseerde ook demonstraties tegen het kabinetsbeleid in Amsterdam en in andere plaatsen.

Het stadsbestuur gaf toestemming voor het protest omdat de gemeente, het Openbaar Ministerie en de politie ervan uitgaan dat de openbare orde voldoende kan worden gehandhaafd.

Politie-inzet is er ook rond de wedstrijd tussen Feyenoord en Sparta in de Kuip, die om 12.15 uur is begonnen. In de Kuip zijn 16.000 mensen aanwezig bij de Rotterdamse derby. Dat is, vanwege de coronaregels, slechts een derde van de toeschouwerscapaciteit van het stadion.


Uit de liveblog van de televaag.
  Bericht 
R
Master
NRC.nl schreef:
Canada onthutst door ‘6 januari in slow motion’
Volksopstand De politie lijkt verlamd door de anarchie in Ottawa. Achter feesten op straat staan organisatoren die ‘de regering omver willen werpen’.

Frank Kuin
14 februari 2022

Uiterst behoedzaam heeft de Canadese politie dit weekend een begin gemaakt met ingrijpen tegen de ontwrichtende truckersprotesten die het land al weken in een greep houden. Stapvoets drong een lange lijn van agenten in de grensplaats Windsor betogers tegen coronabeperkingen terug bij de Ambassador Bridge, die de stad verbindt met het Amerikaanse Detroit.

De autoriteiten poogden zonder slag of stoot de Canadese zijde van de brug, een cruciale verbinding voor handel tussen de twee landen, te ontdoen van een blokkade die begin vorige week begon en de Noord-Amerikaanse auto-industrie ontregelde, met vergaande economische gevolgen. Zondagavond laat werd de brug heropend. Voor- en tegenstanders keken met spanning mee; voor de autoriteiten was falen bij hun eerste tegenactie geen optie.
Lees ook: Betogers Canada negeren rechterlijk bevel om blokkade grensbrug te beëindigen

Hoewel nu een stap is gezet op weg naar herstel van de openbare orde, blijft het truckersprotest een ongekende uitdaging voor de Canadese autoriteiten. In de hoofdstad Ottawa, zo’n 750 kilometer oostelijker, versterkten demonstranten hun greep op het centrum. Een betoging van duizenden mensen die voor het derde weekend op rij naar de stad kwamen om een blokkade door honderden vrachtwagens te steunen, ontaardde er in een winterse braderie, compleet met barbecues, hot tubs, springkastelen voor kinderen en een biertent.

Een aanvoerder van het truckersprotest, de witnationalist Pat King – die in een online video heeft gezegd dat de Canadese premier Justin Trudeau „een kogel” verdient – voerde vanaf een podium een hossende menigte stampend aan bij keiharde muziek, tegen de achtergrond van het Canadese parlement. De uitbundige betogers met Canadese vlaggen aan ijshockeysticks en spandoeken met ‘F*ck Trudeau’ maakten de dienst uit; de politie deed weinig anders dan toekijken.
Anarchie

Canadezen die het protest niet steunen, kijken met groeiende verbijstering naar de anarchie in hun hoofdstad – en de zeer terughoudende opstelling van de politie, die verlamd lijkt door de eruptie van onvrede. De volksopstand rond de truckersblokkade is door gemeenteraadslid Catherine McKenney omschreven als „6 januari in slow motion” – een verwijzing naar de bestorming van het Capitool in Washington door aanhangers van de Amerikaanse oud-president Donald Trump op die datum in 2021. „Maar op 7 januari 2021 liep Washington weer leeg”, zei McKenney tegen The New York Times. „Hier blijven ze.”

De truckers die de kern vormen van het protest, dat volmondig wordt gesteund door Trump en rechtse Amerikaanse media als Fox News, zeggen niet te zullen vertrekken voordat aan hun eisen is voldaan: afschaffing van alle coronabeperkingen in Canada - ook al zijn de meeste van die regels, rond bijvoorbeeld mondkapjes en coronapassen, het terrein van de provincies, die inderdaad bezig zijn ze af te bouwen.

Bovendien willen de betogers af van premier Justin Trudeau, die vijf maanden geleden bij parlementsverkiezingen is herkozen. Volgens een manifest van organisatoren moet hij worden vervangen door een tijdelijke regering met de gouverneur-generaal en de Senaat, die alle coronabeperkingen in het land zou moeten afschaffen. De Canadese grondwet biedt geen enkele mogelijkheid voor een dergelijk scenario.

Het protest van de truckers wordt financieel ook gesteund door medestanders in de VS

Het truckersprotest wordt financieel gesteund door niet alleen sympathisanten in Canada, maar ook in de VS; via crowdsourcing bij het Amerikaanse platform GiveSendGo is ongeveer acht miljoen dollar opgehaald voor de actie. Canadese autoriteiten proberen die financiering van de blokkade van hun hoofdstad aan te pakken met juridische stappen. Maar volgens GiveSendGo heeft Canada „absoluut NUL zeggenschap” over wat er met het geld gebeurt.
Lees ook: Luidruchtige blokkade van stadscentrum door truckers tergt Ottawa

Het verklaarde doel van de organisatoren van het truckersprotest om „de democratisch gekozen regering van Canada omver te werpen” is reden tot zorg, zei Steve Schmidt, een voormalige Republikeinse strateeg, op de Canadese tv. „Ik zou dit karakteriseren als chaos, niet als een legitieme uitdrukking van politiek protest.” Volgens Jagmeet Singh, leider van de sociaaldemocratische NDP, een oppositiepartij, is de actie „een frontale aanval op de Canadese democratie”.
Noodtoestand

De aanhoudende chaos in de Canadese hoofdstad roept de vraag op waarom de autoriteiten zich zo terughoudend opstellen. De provincie Ontario, waar zowel Ottawa als Windsor ligt, kondigde vrijdag de noodtoestand af; Ottawa deed dat vorig weekend al. Maar krachtig politie-optreden is tot nu toe uitgebleven – hoewel de Canadese politie bij eerdere blokkades, bijvoorbeeld van inheemse groepen tegen de aanleg van pijpleidingen, vaak wel ingreep.

Volgens Trudeau „moeten deze illegale acties ophouden, en ze zullen ophouden” – maar hij heeft niet aangegeven hoe en wanneer. Hij benadrukt dat de politie in het Canadese stelsel niet wordt aangestuurd door de regering. Duidelijk is dat alle bestuurslagen geweld willen voorkomen; tot nu toe zijn de acties geweldloos verlopen.

Die terughoudendheid heeft voor een belangrijk deel te maken met de aard van het oproer, zei Michael Kempa, criminoloog aan de Universiteit van Ottawa, tegen de Canadese omroep CBC. Hoewel veel betogers aanhaken uit onvrede over aanhoudende beperkingen van persoonlijk vrijheid in naam van coronabestrijding, boren de organisatoren die opgekropte frustratie aan voor hun eigen agenda: ontwrichting van de Canadese staat en economie uit verzet tegen de regering-Trudeau. De organisatoren van de beweging willen medestanders aantrekken door hen ervan te overtuigen dat Trudeau, een wereldberoemde liberaal die in hun ogen een globalistische elite vertegenwoordigt, een tirannieke onderdrukker is.

„Sommigen van de meest radicale leiders van het protest willen graag een gewelddadige confrontatie”, aldus Kempa. „Een repressieve reactie van de autoriteiten zou hen helpen hun punt te maken, tegenover verkeerd geïnformeerde mensen, dat de Canadese democratie geen protest of verschillen van mening duldt. Ik geloof dat ze hun tactieken zullen blijven escaleren totdat ze de gewelddadige confrontatie krijgen die ze willen om dat te bevestigen.”
Vijandig regime

Daar komt bij dat gebruikers zijn verenigd in een overtuiging dat hun blokkades een noodzakelijke beweging zijn tegen een vijandig regime. In Facebookgroepen van medestanders gaan bijdragen viraal met de gedachte dat Canada wordt aangevallen door de eigen regering en dat hun verzetsbeweging „aan de goede kant van de geschiedenis” staat.
Lees ook: Canadees truckersprotest tegen coronaregels gaat de grens over

De brede promotie van complottheorïën en aanvallen bij de betoging op Canadese media, die volgens medestanders liegen over hun illegale acties, vormen een opmerkelijke uitbarsting van Trumpisme in Canada. Het land is tot nu toe minder ten prooi gevallen aan de stormachtige polarisatie die de VS beheerst. Dat geldt ook voor de pandemie; hoewel klachten over lockdowns en coronabeperkingen niet nieuw zijn, is het land er niet diep verdeeld over. De vaccinatiegraad is hoog; bijna 80 procent van de bevolking is volledig gevaccineerd.

Ook die onwennigheid verklaart de zichtbare worsteling van de autoriteiten met de grootschalige burgerlijke ongehoorzaamheid. Probleem voor de autoriteiten bij de bestrijding van de blokkades is dat de betogers ervan overtuigd zijn dat ze uit vaderlandsliefde strijden voor fundamentele principes van vrijheid in Canada. Agenten gingen in Windsor langzaam te werk, om mensen duidelijk te maken dat ze de wet overtreden en hen te vragen vrijwillig te vertrekken. Juist dat maakt de aanpak tot nu toe heel Canadees.


Een hoop stemmingmakerij weer. Om de boel hier o..a. in Brussel alvast in een kwader daglicht te stellen. Evengoed positief nieuws want het blijft geweldloos daar.

Maar die kop ook, daar is al zoveel mee mis.
  Bericht 
Christafari
Master
Framen, framen, framen.
  Bericht 
Forza!
Master
 
NRC hè. Intelligentie die gebruikt wordt om linkse standpunten te verdedigen. Toch kijk ik er af en toe, je moet je vijand wel in de gaten houden.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Ik lees vooral dat het canadeze truckers konvooi een groot succes is :applaus:

En de frustratie daarover druipt van het artikel af, heerlijk :lol:
  Bericht 
R
Master
R schreef:
Probleem voor de autoriteiten bij de bestrijding van de blokkades is dat de betogers ervan overtuigd zijn dat ze uit vaderlandsliefde strijden voor fundamentele principes van vrijheid in Canada.


:lol: Dan krijg je dit soort uitspraken in dat artikel.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Christafari schreef:
Framen, framen, framen.


Ik had gister mijn vader aan de lijn en hij vroeg of ik nog wat gemerkt had van de truckers die op pad waren gegaan afgelopen weekend. Ik had er niks van gemerkt, maar die schijnen dus naar Amsterdam gegaan te zijn. Ik zei dat ik het wel had toegejuicht als ze naar naar Den Haag zouden komen, omdat mensen die met zulk gemak grondrechten van tafel vegen zoiets wel verdienen. Mijn vader: "Nou... ja.... ehm.... ja. Maar er kunnen ook types op af komen die wat minder gezellig zijn."
Waarop ik antwoorde dat dat ook wel mee valt als je het internet een beetje in de gaten houdt. Het blijkt toch altijd anders te zijn als de NOS en RTL de mensen voorschotelen. Toen werd het nog even langer stil :lol:

Uiteindelijk ging het van "we hebben nog een stukje gefietst dit weekend" :lol:
  Bericht 
Christafari
Master
basjuh1981 schreef:
Uiteindelijk ging het van "we hebben nog een stukje gefietst dit weekend"


:roflol: zo herkenbaar! Mijn moeder die toch nog even het podium wil pakken om haar zienswijze te promoten en dan van onderwerp verandert wanneer ik haar om de oren sla met tegenargumenten. "Ik zag laatst die of die nog, ken je die nog van vroeger?".
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Christafari schreef:
zo herkenbaar! Mijn moeder die toch nog even het podium wil pakken om haar zienswijze te promoten en dan van onderwerp verandert wanneer ik haar om de oren sla met tegenargumenten.


+1 van het weekend mijn verjaardag gevierd en zoals overal komt ook corona te spraken, dus heb ze eerst laten praten en toen ging ik vragen stellen, toen werd het snel ; ow ben je een wappie? En hier willen we het niet meer over hebben, stelletje struisvogels.
  Bericht 
Forza!
Master
 
goh, leren ze je nou pas kennen? :lol:
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Forza! schreef:
goh, leren ze je nou pas kennen?


Blijkbaar.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
djee schreef:
en zoals overal komt ook corona te spraken


:schudnee:
  Bericht 
Forza!
Master
 


Bijlagen :


  Bericht 
A4
F1 kenner '22
basjuh1981 schreef:
Uiteindelijk ging het van "we hebben nog een stukje gefietst dit weekend" :lol:


+veel. Herkenbaar :lol: Mijn ouders zitten nog in de "in Bergamo lagen de lijkkisten op straat" sferen. Valt niet mee te praten over dit onderwerp, dus dat doe ik dan ook maar niet meer. Zij hun leven, ik de mijne. Ondertussen krijgt om hun heen de ene na de andere volgespoten 60er en 70er corona. "Goh en Ans en Dirk zijn altijd zóó voorzichtig, hoe kan dat noe". :fp:
  Bericht 
basjuh1981
Master
:lol:
  Bericht 
Christafari
Master
A4 schreef:
"Goh en Ans en Dirk zijn altijd zóó voorzichtig, hoe kan dat noe".


:roflol: :roflol:
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
A4 schreef:
Ondertussen krijgt om hun heen de ene na de andere volgespoten 60er en 70er corona. "Goh en Ans en Dirk zijn altijd zóó voorzichtig, hoe kan dat noe". :fp:


:lol: :lol:
  Bericht 
zerty
Master
nos schreef:



ANP

NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • VANDAAG, 18:38 • AANGEPAST VANDAAG, 19:51
Kabinet wil sneller versoepelen: samenleving per 25 februari grotendeels open
Het kabinet gaat morgen op de coronapersconferentie vrijwel zeker bekendmaken dat de meeste maatregelen per 25 februari, volgende week vrijdag, worden opgeheven. Alleen een aantal basisadviezen, zoals geen handen schudden, hygiëne, ventileren en testen bij klachten, blijven gehandhaafd. Dat zeggen bronnen in Den Haag. Het kabinet gaat daarmee verder dan de adviezen van het Outbreak Management Team.

Mondkapjes hoeven niet meer gedragen te worden en er hoeft geen anderhalve meter afstand meer gehouden te worden. Het advies om zo veel mogelijk thuis te werken vervalt.

In de cultuursector en de horeca komt de gewone situatie eerder terug dan verwacht. Nu moeten ze nog om 22.00 uur dicht zijn. Vanaf aanstaande vrijdag, 18 februari, gaat dat naar 01.00 uur 's nachts. Een week later zijn de reguliere algemene sluitingstijden weer van kracht. 25 februari is ook de dag dat het carnaval begint.

OMT: isolatie van 7 naar 5 dagen

In een nieuw advies van het Outbreak Management Team (OMT) steunen de deskundigen de eerdere versoepelingen die het kabinet aankondigde, zoals het verruimen van de openingstijden van de cultuur- en horecasector tot 1 uur 's nachts.

Verder adviseert het OMT om de verplichte isolatie na een besmetting te verkorten van 7 dagen naar vijf dagen. Iemand moet wel 24 uur klachtenvrij zijn voor het beëindigen van de isolatieperiode.

Over andere versoepelingen die het kabinet morgen bekend wil maken, is het OMT minder enthousiast. De experts houden het liefst het 3G-beleid en het coronatoegangsbewijs nog even in stand, omdat het toch een kleine bijdrage kan leveren aan het terugdringen van het virus. In de politiek, zowel in het kabinet als in de Tweede Kamer, is er echter steeds minder steun voor.

Het veel bekritiseerde coronatoegangsbewijs (ctb) verdwijnt in de ijskast en wordt alleen nog van stal gehaald als er een situatie ontstaat waarin het echt toegevoegde waarde heeft. Wel kan het zijn dat het ctb nog nodig is om naar het buitenland te reizen, omdat andere landen dat als voorwaarde stellen.

Vanaf 25 februari gaat voor festivals en evenementen waarbij veel mensen aanwezig zijn 1G gelden, dat wil zeggen dat ze toegankelijk zijn met een negatieve test.

Vorige week werd al duidelijk dat het kabinet deze richting op wil, omdat de pandemie geen grote problemen meer veroorzaakt in de zorg. Morgen wordt in het kabinet daarover de knoop doorgehakt. Dan gaat het vooral over de praktische vormgeving van de versoepelingen, zeggen de bronnen.



Geen qr meer :woop: :woop: wel nog testen bij grote evenementen :thumb_d:
  Bericht 
A4
F1 kenner '22
zerty schreef:
Geen qr meer


Ik geloof het pas als het zover is. Tot die tijd vertrouw ik dit soort berichtgevingen niet. Ze gaan dat echt niet zomaar eventjes loslaten.
  Bericht 
R
Master
Dat 1G het naderende zomerseizoen erin blijft, vind ik nogal wat. Samen met de logistiek en de kosten daarvan. Niet goed.

Los is los.
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
R schreef:
Dat 1G het naderende zomerseizoen erin blijft, vind ik nogal wat. Samen met de logistiek en de kosten daarvan. Niet goed.


Die 1G moet er ook nog vanaf, dan begint het ergens op te lijken.
  Bericht 
Christafari
Master
A4 schreef:
Ik geloof het pas als het zover is. Tot die tijd vertrouw ik dit soort berichtgevingen niet. Ze gaan dat echt niet zomaar eventjes loslaten.

Dat. Maar ik vermoed ook dat als het losgelaten wordt, dat het maar tijdelijk is. Vanaf oktober gaat de QR er gewoon weer op.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
zerty schreef:
Wel kan het zijn dat het ctb nog nodig is om naar het buitenland te reizen, omdat andere landen dat als voorwaarde stellen.
We komen er nooit meer vanaf. Duitsland, Franrijk en Oostenrijk gaan hier aan vast houden en Nederland volgt braaf.

1G is gewoon kut en een belachelijke inbreuk op je privacy.
  Bericht 
Ducantoni
Master
Dikke Dakduif schreef:
1G is gewoon kut en een belachelijke inbreuk op je privacy


Elke optie is waardeloos, maar dan nog liever 1G dan een andere variant.
Ik benijd de Duitsers niet met al die winkels e.d. die vragen om 2G. :nothanks:
  Bericht 
R
Master
Ik werd daar de vorige week nog, een winkel uitgezet. (1000m2, alleen winkelman en ik aanwezig.) Collegazaak met dezelfde naam 200 meter verderop, was helemaal geen probleem met 2g. :roll:
  Bericht 
basjuh1981
Master
Christafari schreef:
Maar ik vermoed ook dat als het losgelaten wordt, dat het maar tijdelijk is. Vanaf oktober gaat de QR er gewoon weer op.


Daarom gaat het ook de "ijskast" in. Dan kan het in september ontdooit worden en in oktober weer ingevoerd worden. Dit komt allemaal doordat de spoedwet van kracht is. Die geeft de minister van VWS te veel macht. Zolang de spoedwet niet weg gaat, blijft 1/2/3 G ook bestaan.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
basjuh1981 schreef:
Zolang de spoedwet niet weg gaat, blijft 1/2/3 G ook bestaan.
Het probleem is ook dat 80% van de nederlanders het gewoon pikken. Die zijn blij dat ze weer naar een festival mogen en laten zich braaf iedere keer testen ipv dat ze evenementen die dit vereisen links laten liggen.

Al die enge wetjes vallen of staan met hoe meegaand de bevolking is. Wat dat betreft is Duitsland een hopeloze zaak, daar zijn ze genetisch facistisch.
  Bericht 
A4
F1 kenner '22
Ik ben vanaf begin vorige week helemaal gestopt met het mondkapje. Ik deed hem alleen in de supermarkt nog op, maar dus ook mee gestopt. Heerlijk. Niemand die wat zegt en de leuke bijvangst is het vriendelijke knikje of groet met medestanders. En dat laatste worden er steeds meer valt me op.
  Bericht 
basjuh1981
Master
A4 schreef:
Ik ben vanaf begin vorige week helemaal gestopt met het mondkapje.


Welkom bij de club :thumb:
  Bericht 
Christafari
Master
A4 schreef:
leuke bijvangst is het vriendelijke knikje of groet met medestanders. En dat laatste worden er steeds meer valt me op

:jaja:
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Vandaag in de supermarkt vond ik het tegen vallen. Ik verwachtte naar aanleiding van het nieuws per direct wat minder mondkapjes te zien maar ik was weer eens de enige die zonder liep :(
  Bericht 
Forza!
Master
 
"ja alles kan een mens gelukkig maken.." (R. Froger)
  Bericht 
snovvdog
Master
Ik hoor van beide fronten, mijn moeder die boos doet dat ik wel ene mondkapje draag en zegt dat het niet nodig is, alleen in de metro onder de neus zodat je geen bekeuring kan krijgen.
Anderzijds mijn collega die zit te zeiken dat c.a. 30% in de metro geen mondkapje meer draagt :lol: . Mijn vader ook wel eens die zich stoort in de winkel aan mensen die het niet dragen.

Bij beide heb ik zoiets van waar houd je je mee bezig, flikker op met je mondkapjes ik draag hem soms wel soms niet maar laat me gewoon met rust :lol: .
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Gister werden er hier (Edeka) nog wat lui de supermarkt uit genazi't omdat ze met ouwe lappen rondliepen. Waar die al die weken gezeten hebben snapte ik niet helemaal.
  Bericht 
Forza!
Master
 
Nou, binnenkort zijn de kapjes in de aanbieding! Doe er je voordeel mee! (kuch)..
 Pagina 29 van 30  [ 1480 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy