Pagina 27 van 81  [ 4013 berichten ]
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Dikke Dakduif schreef:
Dit jaar "maar" 22 races.
De Russische GP wordt niet vervangen


2x Zandvoort :thumb: of 1x Assen erbij.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
djee schreef:
2x Zandvoort :thumb: of 1x Assen erbij.
Ik ben nog van de oude stempel en zit in het 1 keer per 2 weken stramien. Iedere week een grand prix gaat te snel voor me ;)
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
Tijden voor dit race weekend.

Vrije training 1 : 20-05 14:00 - 15:00
Vrije training 2 : 20-05 17:00 - 18:00
Vrije training 3 : 21-05 13:00 - 14:00
Kwalificatie : 21-05 16:00 - 17:00
Race start : 22-05 15:00
  Bericht 
VTEC_Driver
Master
New York wil ook wel een F1 race door de straten daar :fp:

https://nl.motorsport.com/f1/news/burge ... /10306925/
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
VTEC_Driver schreef:
New York wil ook wel een F1 race door de straten daar


Central Park verbouwen, waarom niet.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
kermisvoorstelling
  Bericht 
maarten28
Master
Volgens mij werkt d4aca2260db429a0533e51f22d6f7901658c32aa voor de acestream FP1.

Er zijn drie "young drivers" in deze FP, Yuri Vips, Nick de Frees en ene Robert Kubica.
  Bericht 
GerbiE
Master
Yep :thumb:
  Bericht 
maarten28
Master
Zit je die acestream te kijken? Is die ook zo low quality bij jou? Best wel schokkerig en het beeld is lage kwaliteit, veel artifacts.
  Bericht 
GerbiE
Master
Draait op mijn android-phone zonder issues - klein beeld (duh) maar zonder blokken, strepen of haperingen
  Bericht 
Dave
Webspecialist
oh is het weer zo ver... ik heb liever een wekenlijks ritme.

streaminfo geupdate
  Bericht 
Dave
Webspecialist
wie is vips nou weer...
  Bericht 
Dave
Webspecialist
GPBlog schreef:
Perez has to give up his seat to Red Bull talent during FP1 in Spain

Sergio Perez relinquishes his seat during the first free practice session for the Spanish Grand Prix to Juri Vips. The young Estonian will make his debut in Formula 1.

After Nyck de Vries, Juri Vips is the second driver to be announced to be driving a free practice session in Formula 1 as a rookie. This year teams are obliged to use a driver who has driven a maximum of two race weekends in F1. F1 hopes to give young talent more of a chance with these 'Young Driver Sessions'.

Red Bull talent gets a chance

Vips is a talent of the Red Bull training programme. The Estonian is currently competing in Formula 2 and will also compete in that class this weekend at the Circuit de Barcelona-Catalunya.

Vips, along with Liam Lawson, was appointed as a reserve drivers for Red Bull and AlphaTauri ahead of the F1 season. At 21 years of age, Vips still has a chance of making the switch to an F1 team, but his eighth place in the F2 championship has not really impressed so far this season.
  Bericht 
adinsx
Master
Vreemd. Mijn werklaptop wilde Ace-player niet installeren, was een wachtwoord van de admin nodig. Ik klik bij toeval op de link bovenaan, en hij opent maar zo AcePlayer :lol:

Dank voor het mogelijk maken Dave :thumb:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Merkwaardig verhaal, dan moet de ace engine wel geinstalleerd zijn al maargoed eehhh als het werkt dan werkt het ;)
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
GPBlog schreef:
Vips is a talent
4 seconden langzamer dan Verstappen. Ook ruim langzamer dan Nick de Vries in de Williams. Misschien hebben ze hem alleen ingezet op nieuwe dingen te testen of zo maar echt een visitie kaartje afgeven, wil ik het niet noemen.

Russel trouwens weer sneller dan Hamilton 8)
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
Dikke Dakduif schreef:
Misschien hebben ze hem alleen ingezet


Omdat het een verplichting is. Alle teams moeten junior rijders laten proeven aan de F1.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Formule1 schreef:
Sainz maakt zich zorgen om gevolgen porpoising: ‘Voel het nu al’

Carlos Sainz maakt zich zorgen om de mogelijke fysieke gevolgen van het porpoising, het gestuiter van de bolides. Hij merkt op dat hij nu al wat van die gevolgen voelt en roept de Formule 1 dan ook een discussie aan te gaan om de situatie te verbeteren.

Het porpoising heeft veel Formule 1-teams hoofdpijn bezorgd, maar vormt ook een probleem voor de coureurs zelf. Zo stelt Carlos Sainz al de gevolgen ervan te voelen. Hij hoopt dat er een mogelijkheid is om de situatie te verbeteren en verwacht dat racen op een stratencircuit als Monaco een ‘grote uitdaging’ wordt.

“De kerbstones in Miami voelden al heel agressief aan in deze auto’s”, wordt Sainz geciteerd door Motorsport.com. “Op Imola waren er ook enkele hobbels die behoorlijk zwaar waren voor het lichaam.” De Spanjaard vindt dan ook dat de Formule 1 moeten denken aan de fysieke gezondheid van de coureurs. Hij vraagt zich af: “Welke tol moeten we als coureurs betalen qua rugklachten en gezondheid met deze autofilosofie?”

Sainz stelt voor om gesprekken te voeren over dit onderwerp. “De regels zijn geweldig”, benadrukt de Ferrari-coureur nog wel. “Ze doen precies wat we nodig hebben voor het racen. Maar is het voor onze nek en rug echt nodig om zo stijf te rijden, met deze massa van de auto?” Het is volgens Sainz een meer filosofische vraag, maar wel eentje waar wat serieuzer naar gekeken zou kunnen worden. “Monaco zal wel zwaar worden, maar het gaat mij om de lange termijn.”

“Ik heb geen deskundig advies gehad, maar ik heb de gebruikelijke controles van mijn rug en nek laten doen en ik merk dat ik dit jaar overal stijver ben”, voegt Sainz toe. “Ik begin het al te voelen. Ik heb geen deskundig advies nodig om te weten dat tien jaar op deze manier zwaar zal worden, dan moet je werken aan je mobiliteit en flexibiliteit. Ik zal moeten investeren in mijn gezondheid.”

Ook Russell maakt zich zorgen

Sainz is niet de enige coureur die zijn zorgen heeft geuit over de mogelijke fysieke gevolgen van het porpoising. Ook George Russell, Mercedes-coureur en voorzitter van coureursvakbond GPDA, heeft al gewaarschuwd voor de gevolgen ervan. “Wanneer de auto en de banden in de juiste window zitten, dan voelt de auto – op het stuiteren na – heel goed”, zei Russell in Imola. “Maar het stuiteren ontneemt je echt de adem. Ik heb het nog nooit zo extreem gevoeld.”

Russell hoopt dat er een oplossing komt, niet alleen bij Mercedes maar ook voor de andere teams die met het porpoising worstelen. “Dit is namelijk niet vol te houden voor een coureur”, stelde hij. “Dit is het eerste weekend waarin ik echt last van mijn rug heb en bijna pijn in de borst door de hevigheid van het stuiteren. Dat is wat we moeten doorstaan om snelle ronden te rijden.”


Grappig, dat had/heb ik met karts de laatste jaren. De boyz komen toch allemaal uit die czien?

Maar opzich een goed punt hoor. Als je eenmaal rugproblemen hebt kom je er nooit echt meer vanaf. Dank Volkswagen.
  Bericht 
VTEC_Driver
Master
Wat heeft mercedes gedaan in FP2? staan op 2 en 3 :o
  Bericht 
Dave
Webspecialist
racingnews365 schreef:
Hamilton and Russell both take on new power units in Barcelona

Lewis Hamilton and George Russell have both taken on new power units for the Spanish Grand Prix weekend.

A Technical Delegate’s Report released by the FIA confirms that the two Mercedes cars have been fitted with a new Internal Combustion Engine (ICE), as well as each taking on a new Turbocharger, Motor Generator Unit-Heat (MGU-H) and Motor Generator Unit-Kinetic (MGU-K).

Additionally, each W13 is running a new Exhaust System.


mogelijk hiermee te maken
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Zo budget is er doorheen :thumb:
  Bericht 
yj24tp
Master
 
3e Vrije training nu aan de gang voor de liefhebbers..
  Bericht 
Dave
Webspecialist
ahja kan het er wel even naast zetten, dank 8)
  Bericht 
yj24tp
Master
 
Q1 net begonnen.....
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Q3 komt eraan.. Voel nog niet echt spanning
  Bericht 
Dave
Webspecialist
LeClerc spinned.. Kijk, dat lijkt er meer op O:)
  Bericht 
yj24tp
Master
 
Ja dat deed ie goed..... Wel spannend nu.....tsjonge jonge....geen power roept Max :fp:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Verstappen technisch probleem, lekker bezig weer..
  Bericht 
18vti
Master
Dave schreef:
Verstappen technisch probleem, lekker bezig weer..


Die P2 is tot daaraantoe....maar morgen uitvallen met een technisch probleem zou zwaar minder wezen indeed.
  Bericht 
flitsgevaar
Master
 
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Autoblog schreef:
Red Bull bevestigt probleem Verstappen in kwalificatie

Red Bull bevestigt het probleem dat Verstappen parten speelde in de kwalificatie van vanmiddag.

Saaie F1 sessies bestaan officieel niet meer. Het was weer genieten vanmiddag in de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. De verwachte tweestrijd tussen Red Bull en Ferrari werd extra interessant gemaakt door het voorzichtig aansluiten van Mercedes. Het Scandinavische duo Bottas en Magnussen deed weer van zich spreken en de controversiële Astons zakten door het ijs.

Aan het eind van de rit was het echter toch ook weer ‘gewoon’ de strijd tussen Verstappen en Leclerc voor pole position. Verstappen had de eerste slag uitgedeeld, mede omdat Leclerc spinde in zijn eerste poging. De Nederlander stond een paar tienden los van tweede man Sainz. Doch bij zijn tweede poging, maakte Leclerc geen fout en bleek hij toch weer sneller dan onze held Max. Het was wachten op de tegenaanval, maar die kwam niet.

Max vertelde over de radio dat hij vermogen verloor. Het was logisch dat Max daar aan dacht gezien eerdere ervaringen van dit jaar. Uiteindelijk bleek het -gelukkig- echter een ander probleem te zijn, zo heeft Red Bull Racing bevestigd. De DRS-vleugel weigerde dienst op het rechte stuk van start-finish. De mindere topsnelheid gaf Max de sensatie van minder vermogen. Omdat het om tiendes gaat, was zijn kans op pole meteen verkeken.

Frustrerend genoeg deed de DRS het vervolgens wel op de ‘back straight‘. Het team moet dus even gaan kijken wat nu het probleem was. Volgens Christian Horner kan het zo makkelijk zijn als een stukje rubber dat ergens tussen heeft geklemd. Of zou Max Emilian gewoon niet goed op de knop hebben gedrukt? Dat kunnen we ons niet voorstellen.

Enfin, het goede nieuws is dat er dus geen motor gewisseld moet worden. Morgen kan Max dus gewoon vanaf P2 beginnen. Of dat met een tweede poging anders was geweest, durven zowel Horner als Verstappen overigens eerlijk te betwijfelen. Leclercs rondje was namelijk weer pijlsnel:

"It was unfortunate not to have the right to reply there because I don’t think we’d have beaten Charles today, but I think we would have been closer than the times suggest."

Christian Horner, bekijkt het van de nuchtere kant
Waarvan akte.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Het is warm. Heel raar in Spanje.

En commentaar vraagt zich af of pos2 niet een betere plek is om te starten dan pos1. We gaan zien. 8)
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
Thanks voor de stream Dave, nieuwe huis heeft nog geen internet, maar via hotspot van mijn telefoon, staat het nu op mijn laptop.

Kijk alleen naar de start, dan moeten wij weer verder klussen.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
JonnyJohnson schreef:
Thanks voor de stream Dave

Ook namens mij :respect:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Lol, Hamilton wil al opgeven.
  Bericht 
flitsgevaar
Master
 
Ham wil opgeven. De muur zegt positie 8???
  Bericht 
flitsgevaar
Master
 
Kut.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
flitsgevaar schreef:
De muur zegt positie 8???


denken dat dat nog mogelijk is ja en willen dat ie doorgaat...

Verstappen van de baan geblazen :roll:
  Bericht 
flitsgevaar
Master
 
Oh ook nog geeneens DRs?
  Bericht 
maarten28
Master
Standaard Hamilton. Als hij niet p1 ligt dan wil hij opgeven en moet hij gecoacht worden.

En Max zijn DRS doet het weer niet lekker?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Yep, weer niet

Open en direct weer dicht.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Hij moet een beetje kalmeren met zn frustraties. Dat de DRS niet goed werkt komt schijnbaar door het gestuiter op de kerb.

Hij zit achter Russel vanwege een windvlaag.

Als ie zichzelf er maar niet afrijdt met dat vechten.
  Bericht 
flitsgevaar
Master
 
Oh nu weer niet. Nou hopelijk een P2. Wel goed van RUS ook.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Een Ferrari kapot :x
  Bericht 
flitsgevaar
Master
 
Wordt nou gewoon 2e. Of ben ik geen ‘kampioen’ :-)
  Bericht 
maarten28
Master
Lance Stroll being Lance Stroll :fp:
  Bericht 
flitsgevaar
Master
 
Huh. Pitstop
  Bericht 
Dave
Webspecialist
taKTIEK 8)

hopelijk hebben ze ook een klapje op de DRS gegeven.
  Bericht 
flitsgevaar
Master
 
Die Leclerc is wel een topgozer ook zeg. Als VeR het niet wordt dan is leclerc meer dan waardig opvolger.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
lekker Perez!
 Pagina 27 van 81  [ 4013 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy